Electro Touch (Tous) - sladkou ovocně květinovou syntetikou to začalo, sladkou dřevitou syntetikou to končí.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Flower Ikebana Indigo (Kenzo) - jásavý svěží kosatec s jemným ovocným nádechem, později kosatec pudrový s kouskem jemného semiše. Jenže pak zazvonil znonec a kosatcové pohádce je konec v podobě mdle sladkého cedru.
Polo Earth: Moroccan Neroli (Ralph Lauren) - zelená svěží neroliovka, jen lehce nasládlá, Po rozvonění neroliovka spíš nakyslá, ale svěží zeleň zůstala. Jednoduchá, ale zato dobře udělaná. A vúbec celá řada Polo Earth je povedená.![]()
Passion Dance (Eau de Toilette) (Avon) - na začátku vykoukly sladké konvalinky, ale jen na malou chvilku. Pak už jen jednotvárná nakysle květinová pižmovka. Po chvilce vysloveně obtěžující, navíc s excelentní výdrží. Za málo peněz hodně málo muziky.
Flower Ikebana Indigo (Kenzo) - jásavý svěží kosatec s jemným ovocným nádechem, později kosatec pudrový ...
Plha se hlásí: Je tam evidentní příbuznost s Flower Ikebana, a tím pádem i s Flower nebo je to jina vůně?
Protože ta první část zní zajímavě, ale já ten typický tón Flower prostě...nemůžu.
...no a to zase já, kdyby ke klasické, původní EdP Flower přidali tezkotonaz z pudrového kosatce, bych brala!
Všechny odnože od Flower(vyjma Elixír a Absolu) jsou naředěný a nudný
Je to jiná vůně - společná je jen ta pudrovost.
Mon Bourjois: La Magnétique (Bourjois) - sladká pudrově dřevitá pačuliovka ve stylu LVEB. Po rozvonění postupně přešla do nepříliš sladké ovocné vanilky. Ale i tak generická, zapomenutelná.
jerryDíky za dobré zprávy. Pudr je OK, kosatcový obzvlášť.
Miru Naředěné, nudné ... to je fuk, když z toho leze ten protivný mléčně máslový tón
, takže asi "makové mléko". Tipuju to na hloh ve Flower, protože ten voní oodobně, a tuberozu v F. Ikebana. A bůh ví, kde se to bere v ostatních odnožích, ale je to tam vždycky.
..."makové mléko", mléko, máslo i hloh ve vůních téměř zbožnuji![]()
Tak hledej vůni jinde a s touhle se netrap![]()
Hloh vytváří většinou takovou hladce pudrovou, chladivou vůni se svým typickým tónem, jakoby vzdušně hebce pudrovou, pro někoho to může být jakýsi "dusivý" akcent, jakoby vyplní celé chřípí
Miru no však
. Já jsem spís na ty dřeva, pryskyřice, koření, byliny a spíš nebílé květiny.
Vůní monoï mě sprovodíš ze světa.
Ale s tím se dá žít. To když čtu tvoje trampoty s pohlcováním vůní spojené s vytříbeným a vyhraněným vkusem ... nezávidím. Já se svou nevytrvalostí bych se voněla jen H2O
.
LoveMe The Silver Parfum (Tous) - svěží květinová pižmovka s dominantnější orosenou konvalinkou, pomalu se začalo připojovat kořeněně aromatické dřevo až do podoby hřejivé vůně. A vůbec to není špatné.
Sappho (Lush) - svěže pudrový kosatcovo fialkový prach s malinkým množstvím nasládlé zeleně a postupně i s jemným hřebíčkovým pudrem. V dojezdu pak nepříliš vanilkově dřevitý tabák - a ten hřebíček je pořád znatelný. Na poměry Lusk sice relativně jemná.....ale pro mě božská.![]()
Aqua Allegoria Rosa Verde Guerlain - dostala jsem vzorek k nákupu a překvapivě se mi líbí. zdá se mi typově podobná Mandragore, akorát míň citrusů a víc pudrová. moc dlouho nevydrží. ale i tak jsem příjemně překvapená
More More Pink (Tous) - něžné jarní květinky s lehoučkou orosenou frézií, pižmově nasládlé, postupně doplněné oslazenou šťávou z aloe. To nejhezčí přišlo po rozvonění - čerstvě natrhané sedmikrásky s trochou sladkého pampeliškového pylu, rozložené na zelených lístečcích. Podle názvu a barvy flakonku jsem čekala nějakou růžovku slaďoulinkou a ono je to zatím milé překvapení.![]()
Mně se hned líbilo to složení (sice okurka může být riziková, ale ten zbytek je akorát pro mě).
Pokud se ti zdá typově podobná Mandragore (Mandrage je asi překlep
), tak to začínám vidět hodně dobře.
jerry ano - Mandragore - zradily mne automatické opravy, špatný zrak a nepozornost :D už jsem opravila
Jasně, že není stejná. A taky mám teď období svěžích růžiček, ale fakt se mi líbí
A okurku tam necítím teda![]()
alibi Jé, tak to by mě také potěšilo, ale nedělám si raději naděje.
Mně typově připadá nejbližší Pélargonium od Aedes de Venustas.
Fleur pořád přemýšlím, co mi tu podobnost dělá, i když jsou ty vůně jiné. srovnávám vedle sebe a myslím si, že je to ten tón, kterému říkám gumové cvičky. voněl tak ten textil na nových jarmilkách. asi jsem blázen :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje