Tous (Eau de Parfum) (Tous) - pižmové květiny s kapkou sladkého nektaru a hladkým nasládlým dřevem. Vůně pěkná, originality ale pomálu. Bohužel výdrž je zcela minimální.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Kenzo Ikebana Indigo
Vůně inkoustu, kdo by nechtěl?
Bohužel tím inkoustem někdo napsal místo milostného dopisu pokutu za špatné parkování:(
Bohužel tím inkoustem někdo napsal místo milostného dopisu pokutu za špatné parkování:(
![]()
Nejen vtipné, ale i trefné.
L'Occitane
Barbotine
Glycine
Mélilot
Noble Epine
Značke sa nechcelo vyrábať 4 rôzne formulácie, tak mne sa nechce písať 4 rôzne recenzie. Úplne totožný neurčito kvetinkovo-pižmový základ, ktorý sa u každej vône trochu nakláňa na tú stanu, podľa ktorej je pomenovaný: Barbotine (vratič) trochu do zelena, Glycine (vistéria) trochu do sladkokvetinova, Mélilot (komonica) jemne do sladkopúdrova, Noble Epine (hloh) jemne do ovocna.
Ako nezvyknem od tejto značky očakávať veľa, ale toto si tie kvety teda nezaslúžili.
Ateliér Cologne Cologne Absolue Sanguine Orange
Než přečtete ten dlouhý název, odezní ta hezká část vůně, zbyde cedr. Takový obyčejný zaměnitelny cedr.
Ale ty první chvíle to byla velmi krásná vůně.
Další věc, co si nepořídím.![]()
Zitra zkusím zvířátko Lacoste a nechám se překvapit.
Díky za recenzi, nikde jsem zatím na Your Turn nenarazila, takže jsem na její existenci poněkud pozapomněla, ale určitě ji ráda vyzkouším, byť to asi nebude vůně pro mě, no ale člověk nikdy neví... :)
Lacoste 12.12. Rose byl hezký, ale ne přesvědčivý.
Serge Lutens Le Perce vent
Tady se mistrně podařilo skloubit vůni teplého lidského těla a antiseptické až desinfekční šalvěje. Asociace nechávám na vás, ale já vidím ve světle obloukové lampy připravené nástroje, klenutý strop, na podlaze piliny, naškrobené prostěradlo. Gotický román může začít...
euridikedekuji, pro mě určitě není
alibi Taky soucítím s dívenkou. Ač má matka asi pravdu, dcerce radost neudělala
. Moje kamarádku má doma opravdickou rebelku a ta si BE kupuje už od 14 let a k 15-tinám jsem jí Jedničkou udělala velkou radost. Přitom se k ní a jejímu stylu vůně taky vůbec nehodí. Ale co naplat, Billie je Billie a ona ji miluje.![]()
Aquarelle (Dermacol) - svěže citrusová a lehce osolená laguna s chladivou vodou , kolem které se mihly suché bylinky. Poté přišly na řadu květiny s nepatrně ostřejším tónem (ale nikterak nepříjemným) - a ty se rozvoněly do nasládlé květinové pižmovky, opravdu působící akvarelově (ten závan duhového kýblu avivážových bublin v jednom momentu jí ráda odpustím). Líbivá a vůbec ne špatná.
Když ji miluješ, není co řešit.![]()
Evička už má BE1 třetí flakón a kabelkáč k tomu. A to si myslím, že ani Billie tolik nežere. Jen se jí ta vanilková zmrzlina líbí. A když si vzpomenu na to, kterou vůni si přála Evička k 12 narozeninám... CK2, kterou bych ji nikdy nevybrala, protože se mi pro malou holku nezdála. Chvíli ji nosila, pak měla velkou přestávku, ale pak ji zas přišla na chuť. a koupit druhý flakon už byl kumšt, protože ji mezitím už ukončili.
Sí Passione pravděpodobně vydala maximum hned první verzí a v této už se ani neobtěžuje vykrádat původní myšlenku z roku 2018... V úvodu máme údajně najít jahody (čerstvé jahody ani jahodový džem to nejsou, dlouho louhované kompotované jahody by to být mohly). Pižmovost je na první přivonění snesitelná, ale po pár minutách mi připadá zatraceně umělá s nádechem semišové kůže. Jemně drhne po skořici, žádná vanilka. A žádné mléko, žádné typické růže, jen chemické napodobeniny obecných květin... Myslela jsem si, že se poveze na aktuálním trendu gurmánských mléčně jahodových koktejlů, ale necítím to tam. Opravdu jen mix chemických molekul, který vytěží z nádherné barvy a tvaru. Neutrál dávám výhradně za flakón. A trochu i za to, že jsem už letos cítila o dost horší novinky. Výdrž je velmi dobrá, nicméně jsou to hodiny nudy.
Tvrdím to už dlouho a čím dál víc se mi potvrzuje, že jakmile pod značkovým parfémem není podepsaný autor, je to jen další pokus vytěžit logo a design, ale nos je lepší toho zážitku ušetřit.
EAU DE VELOURS Bottega Veneta
Seděl na divanu potaženém jemným smetanovým semišem a pozoroval ji. Stála ve vedlejším pokoji, neviděl ji celou, byla zpola skryta za pootevřenými dveřmi. Bílá jako alabastr. Stejně tichá. A stejně chladná. Její tvary se zrcadlily v lesklých bílých dlaždicích na protější stěně. Byli tam jen oni dva. On a vana plná sametových fialek. Díval se na ni v tom ranním tichu - a nic se nestalo. Přesto se stalo všechno...
/Josef Sudek by to "všechno" jistě uměl zachytit na fotografii. Já ne. Já mám jen neotesaná slova./
/A ano, tahle vůně je pro mě Good for You od Seleny Gomez, now & forever. A ne, s tím Sudkem se to nevylučuje./

Sí Passione pravděpodobně vydala maximum hned první verzí
Tvrdím to už dlouho a čím dál víc se mi potvrzuje, že jakmile pod značkovým parfémem není podepsaný autor, je to jen další pokus vytěžit logo a design, ale nos je lepší toho zážitku ušetřit.
S oběma tvrzeními do puntíku souhlasím.
Bohužel.
Nejsem milovník parfémů s výrazným akcentem kůže, ať už je jakákoliv, ale tohle je jedna z mála výjimek, ta vůně je opravdu krásná...
HaNa / HäNa (Masaki Matsushima) - "milá" vůně, taková neškodná - sladce krémové květiny se svěží sladkou konvalinkou a sladkým mangem. Dojezd tělový, nasládle pižmově dřevitý.
Neroli & Silk (Allvernum) - sladce zelená pižmovka, hodně jemná. Hodila by se spíš jako parfemace pro tělovou kosmetiku.
Prosim, skusali ste niekto novu Chanel Chance tu novu fialovu?
Je to tu vsade (som na dovolenke).
Co mi tak zufalo pripomina? Mozog mi ponuka ze mozno Dior Addict niektory, ale neviem.
V kazdom pripade, je to roztomila lahka malinova ruzicka, ktora uz bola bezpecne niekedy naflaskovana v niecom inom.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje