Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Online jerry
10917 příspěvků moje polička 19. května 2025 19:30

Chance Eau Splendide (Chanel) - svěží rosou notně pokropený třešňový květ s průsvitnou růžovou růží a sladkými fialkovými lístky. A postupně se přidal i sladkokyselý ovocný tón, po rozvonění až lehce malinový. Svěžím studeným pižmem se taky nešetřilo. Taková líbivá "kancelářská" vůně. Kdybych nevěděla, že je to Chanel, tak bych to na něj nikdy netipla. Vůně sama o sobě rozhodně špatná není - právě naopak - kvalita je nepochybná. Ale co je platné, když toto už zde mockrát bylo (Addict 2, Miracle, AA Rosa Rossa, Daisy Eau So Fresh Daze,  Bright Crystal, Burberry Brit Sheer). Intenzita solidní a výdrž překvapivě dlouhá...jen ta jednotvárnost.

slniecko 

Tvůj mozek ti dobře nabízí - něco podobného tu bylo a je. 

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 20. května 2025 18:31

Ambre Samar (Guerlain) - na začátku se mihnul závan bergamotu, ovšem vzápětí nastoupila ambra...PANÍ AMBRA ....hustá tekutá, balzámová, sladká, odlehčená kouřem, se štědrou porcí koření (kardamom, nesladká skořice, růžový pepř, kousek hřebíčku). Po rozvonění je to méně sladší a umírněnější Organza Indecence. A jako bonus v samotném dojezdu ještě mandle namočené v likéru. Intenzita výborná, výdrž brilantní.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 20. května 2025 18:32

jerry 

...tak to zní parádně!.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 20. května 2025 18:33

Miru 

Ta by mohla teoreticky držet i na tobě. 

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 20. května 2025 18:52

jerry 

...tak z těch Alegorií na mne obstojně držela akorát Rose Amira. Jak to půjde, ráda zkusim

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 20. května 2025 19:01

Miru 

Ona ta řada Absolus Allegoria opravdu žádné polévačky nejsou - s Ambre Samar bych se asi do vedra neodvážila.

Acqua Allegorie jsou obvykle fakt polévačky (tedy až na výjimky). 

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 20. května 2025 19:06
Reakce na jerry:

Dodneška mě mrzí, že jsem si ji nekoupila. 

​dodneška ma mrzí, že som ju predala, banujem.

Online Miru
16331 příspěvků moje polička 20. května 2025 19:08

jerry 

...já vím, noo

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 21. května 2025 07:03
Reakce na jerry:

Dodneška mě mrzí, že jsem si ji nekoupila. 

​Ad Bottega Veneta Eau de Velours: já jsem ji měla a velmi ráda nosila, ovšem teď také lituji, neboť kdybych ji tehdy nepoznala, neměla jsem dnes čeho litovat .

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 21. května 2025 07:05
Reakce na jerry:

Ambre Samar (Guerlain) - na začátku se mihnul závan bergamotu, ovšem vzápětí nastoupila ambra...PANÍ AMBRA ....hustá tekutá, balzámová, sladká, odlehčená kouřem, se štědrou porcí koření (kardamom, nesladká skořice, růžový pepř, kousek hřebíčku). Po rozvonění je to méně sladší a umírněnější Organza Indecence. A jako bonus v samotném dojezdu ještě mandle namočené v likéru. Intenzita výborná, výdrž brilantní.

​Pořád jsem čekala, kdy a jak nahradí Ambre Éternel, tak vida! Díky za recenzi, určitě vyzkouším.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 21. května 2025 07:16

Fleur 

Tak snad nebudou tvé naděje zklamány.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 21. května 2025 19:45

Strawberry & Velvet (Allvernum) -  sladce ovocná a pohříchu zpočátku i dost syntetická, což se trochu po rozvonění vylepšilo do podoby sladkého cedropižma s jahodou schovanou pod sladkým senem.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 24. května 2025 10:38

L'Interdit Angélique Rouge (Givenchy) - rozsekaná a nikterak svěží zeleň i s dřevnatými stonky, zaobalená v ovocné sladkosti. Rozpínavost zeleně postupně ztlumily bílé květy s dominantní krémovou tuberózou, ke které je po rozvonění přidal i lehký pomerančový květ s podkresem suché pačuli. I tahle odnož se povedla.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 25. května 2025 09:34

Infusion de Rhubarbe (Prada) - svěží ovocná rebarbora, čistá, nasládle pižmová. A osvěžující, v dojezdu pižmově hedvábná. Prostě rebarbora od začátku do konce. Je taky evidentní spřízněnost s Eau de Rhubarbe Ecarlate (obě jsou založeny primárně na rebarboře a pižmu), ale nejde o identické vůně. Obě jsou ale mimořádně povedené (i když mně osobně je o malinko bližší Infusion).

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 26. května 2025 18:54

Nightology: Vivid Velvet (Jesus del Pozo) - krystaly cukru, kov a závan dezinfekce.....co by to asi tak mohlo být? No samozřejmě, že variace na BR 540, a to variace povedená - jemnější, nerozpínavá, uhlazenější.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 27. května 2025 20:28

Bella Soleil (Oscar de la Renta) - koktejl ze sladkého tropického ovoce. Vysloveně plážová vůně. A povedená.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 30. května 2025 19:02

VERY GOOD GIRL ELIXIR Carolina Herrera 

Rozdrcené hořké mandle v lesklé krustě z rumělkové kandytové hmoty /ano, voní jako červené Bon Pari/, obalené v holandském kakau, cik cak přelité hustým třešňovým sirupem na nit svařeným s růžovou vodou. 

Nutno říci, že vývoj této vůně je vskutku turbulentní, takhle rychle to nešvihá ani hranatá legenda po německé dálnici; řekla bych, že všechny vonné složky - třešně, mandle, růže, tuberóza, kakao i vanilka - spolu stojí na startovní čáře, do závodu vybíhají společně a doběh je v podstatě zralý na photo finish. /Ve spodních tónech cítím syntetické pačuli, byť ve složení uvedeno není, které celkový dojem sráží o level níž./

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 30. května 2025 20:19

Classique Christmas Edition 2024 (Jean Paul Gaultier) - je to Classique EdT ve sběratelském flakonu.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 31. května 2025 10:10

Nightology: Iris Shadow (Jesus del Pozo) - ovocně sladký pudrový kosatec evokující růžovou labutěnku v dívčím pokojíčku. Ovšem po rozvonění nastal přechod do starožitně zařízeného salónu s koženým sofa, který právě opustily dámy vonící nepříliš sladkou vanilkou mísící se s vůní zelených fialkových lístků, jen lehce poprášených pudrem.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 31. května 2025 23:14

Guerlain Aqua Allegoria Rosa Verde

Uhorkové zeleno, trošku zmäkčené štipkou mäty. Do toho ľahká ruža. Milé, ale hneď preč.