Poslední dobou ve mně sílí přesvědčení, že žiju v románu Den trifidů, i ve středu mívám pocit, jako by bylo pondělí, slunce svítí podobně jako v mých snech, nepřirozeně, ostře a absolutně - a já si s tím nevím rady... Mým řešením je dělat v divných časech divné věci. Aby vše dávalo smysl. Tak jsem tedy tuto středu v dm vyzkoušela Elegant La Rive /dupe Baccarat Rouge 540/ a následně v Lidlu napodobeninu Coco Mademoiselle nesoucí název Femelle Suddenly.
No... Elegant je asi tak Baccarat Rouge, jako jsem já bratranec Itt z Addamsovy rodiny /spojuje nás jediné, dlouhé vlasy/. Můj dojem byl, jako by někdo lahvičku BR 540 nalil do litru destilované vody, který následně nalil do cca tří litrů nekonzumního lihu. Od první vteřiny jsem cítila ošklivý chemický základ s náznakem jahodové sladkosti. Toť vše. Jak by řekla jedna moje kamarádka - je to drek...
Z Femelle jsem měla o něco příznivější dojem, s povděkem jsem kvitovala menší množství denaturovaného lihu. Kdyby Coco Mademoiselle byla gotický anděl vyřezaný z březového dřeva, pak je Femelle ze dřeva vyřezaná pravěká Venuše, z níž sem tam trčí nějaká ta tříska. Ale alespoň pár základních shodných rysů se tu najde.
Elegant řadím do kategorie "i zadarmo drahé", Femelle je na tom o něco lépe, navíc by jí plusové body mohlo přinést chladnější počasí. Ale kdybych mohla do jakékoliv vůně vrazit méně než čtyři stovky, sáhnu raději po něčem od Tesori d'Oriente či vsadím na White Lilac Oriflame, to můžu, protože mně naštěstí nevadí, že jejich vůně nepřipomíná My Way, LVEB, Good Girl, ani nic podobného.