Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
...prosím, kdyby jsi měla cestu kolem Sephory, moc pěkné složení má
Bvlgari Man In Black Parfum
(původní se mi moc líbí, ale na mně je velmi intimní. Třeba tahle bude lepší...)
Man In Black Parfum (Bvlgari) - sladce kořeněná (kardamom, nesladká skořice, sladký pepř) ambra, luxusní suché dřevité kadidlo prostupující jemnou kůží. Po rozvonění se vše tak nějak rozplynulo do ztracena - výdrž je velkou slabinou. Zpočátku intenzívní, ale docela rychle ztratila dech. "Parfum" v názvu silně zavání marketingovým trikem. Škoda přeškoda - ten kořeněně ambrový začátek je vysloveně luxusní.
Tak bych řekla, že trpí stejnou "chorobou" jako původní MiB - výdrž a intenzita nevalné. Přídomek "Parfum" působí až ironicky. A to jsem u té první fáze koketovala s myšlenkou, že nějaké menší množství by se hodilo.
...no, teda! Jak jsem četla ten začátek, byla jsem skoro nadšená!, až ke pak... Škoda...
Dekuji![]()
Chant d´Aromes Guerlain
...hebce zelenavé
(jakoby se zpočátku syté a spíše tmavší odstíny lesní lahvově zelené pomalu, později přeměnily v jemně šedavě zaprášené zelenkavé akvarely),
delikátně tlumeně lesnomechově šťavnaté, pižmově pukavo mydlinkově měkké a teplavé,
gardenií, pižmem rafinovaně/skrytě , elegantně živočišné.
Hedvábná vůně...
...mix vůní Chanel No 5 a Cristalle EdP v sofistikovaně tiché, poddajně rozmlžené podobě/
měkce zastřeně zeleně, aldehydovo pižmová vůně.
Škoda, že nakonec to na mé kůži dostalo vintage tón, jakoby chuť lehce prašné, dávno přeschlé poutpouri, který mi to ruší...
(je to na mně takové jemňunkaté. Ale věřím, že původní, nereformulovaná verze je okouzlující. Toto je "jen" příjemné, lehce podprahově starosvětské)

Solaire (COS) - něžný květinkový pudřík s lístky fialek se ale rychle ztratila a objevilo se bělostné mýdélko. A pak to vypadalo, že se z vůně vyklube sladce dřevitá chyprovka.....a ono ne - místo toho postupně přešla do suchých travin s kousky ztuhlé sladké pryskyřice. Na rozdíl od solidní výdrže je slabinou intenzita. Každopádně je ale povedená.![]()
Atelier des Fleurs: Ylang Cananga (Chloé) - svěží nasládlý ylang-ylang, lehoučký, nic hutně máslového ani krémového. Po rozvonění s jemným tonkovým pudrem spíš připomíná našlehaný vanilkový pudink. Slunce a léto zkoncentrované ve flakonu. Pro mě zdaleka nejhezčí ylang-ylangová vůně, jakou znám.![]()
Auburn (COS) - hustá jen málo sladká ambra s lehce nakyslým labdanem a okořeněná kardamomem. V dojezdu kousek likérové kávové náplně do pralinek. Hodně dobře udělaná vůně, která předčí leckteré nikovky.![]()
Suma sumárum: Čekala jsem nějaké nepříliš zajímavé vůně, tak jak to u některých módních značek bývá, ale dočkala jsem se příjemného překvapení (sázka na nosy jako je Nathalie Lorson nebo Sophie Labbé se vyplatila).
jerry Tak Auburn me dost zajima.
Zkusim si udelat vylet.
Vyzkoušej - tobě speciálně by se mohla líbit.
Savana (MILO Olomouc) - nikterak průrazné nasládlé květinové aldehydy, ze kterých "vykvetl" něžný sladký hyacint spolu s orosenou zelení (reálným hyacintům se vyhýbám, protože mi vyvolávají bolest hlavy a houpání žaludku, ale tento hyacint je něco úplně jiného). Hyacint není zdaleka dominantní - je zaobalen do kytice velejemných bílých květin (průsvitný sladce zelený jasmín s gardénií), vypodložené nasládlou zelení a lehoučkým santalem. Nic úderného, spíš taková "tichá elegance". Vůbec by mě nenapadlo, že je to český produkt (byť vzešlý ze spolupráce s rakouskou kosmetickou firmou) - stylově připomíná staré Diory a Chanely. Intenzita i výdrž jsou bezkonkurenční. Dnes prakticky nedohledatelná vůně, vyráběná někdy kolem roku 1992.![]()
Atelier des Fleurs: Iris (Chloé) - hodně suchý kosatec v chladném větru, pouze s malým množstvím pomalu usychající zeleně. Postupně kosatec částečně zahrnula suchá zemina, aby se pak po rozvonění ukázal kosatec obalený v mandlích.
Atelier des Fleurs: Magnolia Alba (Chloé) - perlivě svěží citrusová pižmovka ozdobená drobnými nasládlými květinkami a pár stébly svěží mladé trávy. A z ní pak vykvetl sněhobílý květ - něžně sladký, svěží i krémový zároveň, na kterém se třpytí ranní rosa. Vůně pro květinovou vílu.
Black Rose Tea (Teaology) - černý čaj s citronem, malinko oslazený, na který postupně napadalo pár černorybízových listů. Po rozvonění se objevila růžová růže a začala se za pomoci malinko studeného pižma prosazovat čím dál tím víc. Jedna z nejhezčích čajovek, kterou znám (i když ona to je čajovka vlastně jen na začátku).![]()
Miss Dior Christian Dior 2021
Eau de Parfum
...Jitka77
- není co dodat, souhlasím...
(ale jako, pěkná ta vůně je)

Atelier des Fleurs: Hibiscus Abelmoschus (Chloé) - jemná, vzdušná a neurčitě svěže květinová....spíš vůně-nevůně. Jenže ona je potřebovala trochu víc času - rozvoněla se do zelených fialkových lístků, navíc se solidní výdrží.
Perfect Nonsense Bamboozie Cocktail, AVON!!!
teda to snad neni možný, to je ukradená moje oblíbená Sea Energy od La Prairie!!!
cena samozřejmě odhaduju tak desetinová...
Na me tedy jako Sea Energy bohužel nevoni (jinak bych měla nasysleno), ale typove je fakt podobná.
A cena je tedy směšná.
Fleuriste (COS) - lehoučce oslazený bergamot s náručí vzdušných mošusově nasládlých pivoněk doplněných růžovou růží. Není to ale žádná rána pugétem do obličeje - v dojezdu z květin zbyla jen suchá pivoňka se suchým dřevnatým stonkem růže. Povedená vůně s až nečekanou intenzitou a výdrží.
ja tam mám tedy pepř, hodně pepře a to sem se těšila na ty vzdušné květy a přemýšlím co mi ta vůně připomína, něco podobného jsem už kdysi musela zkoušet
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje