Tak treba budu mit casem vzorek.
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
...jasně...![]()
Doufám, že do podzimu/vlastně za chvíli, už snad bude i v parfumeriích.
Venku už je...
Goddess Parfum Burberry
...jemnější verze než Intense a celkově asi pro masu nejlíbivější i v porovnání s klasikou Goddess EdP - protože bez pačuli a sladší a "bohatší" o ovocný(maliny) tón.
Pro mě je nejlepší verze Intense - uklidňující nasládlá levandule na hutném pačuliovém základu

Barénia Eau de Parfum Intense (Hermès) - výrazná podoba s původní Barenií pouze na začátku (ta dubová kůra je fakt pěkná), pak už se verze Intense na mé kůži projevila hodně intenzívně - bohužel však v podobě výrazného živočišna s vlhkou pačuliovou zeminou a větrovým pižmem.
...děkuji!, to zní dost dobře pro mě
...jsem zvědavá, až budu moci vyzkoušet novinku Million Gold for Her Parfum -
složení má moc pěkné, ne nepodobné Goddess Burberry Intense -
jaká bude.?.
Candied Lychee (The 7 Virtues) - svěže ovocná pižmovka posypaná krystaly cukru. Není špatná, ale podobných jsou desítky, spíš stovky.
Lotus Pear (The 7 Virtues) - nakyslá tuhá kožovitá slupka a pod ní sladká hruška. Rozvoněla se ale do sladce květinové generické vůně a čouhá z ní syntetika.
Barénia Eau de Parfum Intense (Hermès) - výrazná podoba s původní Barenií pouze na začátku (ta dubová kůra je fakt pěkná), pak už se verze Intense na mé kůži projevila hodně intenzívně - bohužel však v podobě výrazného živočišna s vlhkou pačuliovou zeminou a větrovým pižmem.
Mně zase přišlo, že ten začátek je trochu vykuchaný a že to celé přepnulo okamžitě do té lilie, která mi už v té intenzitě nesvědčila.
Ale většinou to tak mám, že když z mé oblíbené vůně udělají verzi "intense", postrádám tam právě to, co obdivuji na té původní.
Verze "Intense" je jen vějička na hejly - nepamatuju se v posledních letech, že by to byla zesílená varinanta původní vůně, ale vždy posun k horšímu (vůně vykuchaná nebo nedržící nebo i vůně významně odlišná). Prostě jen marketingový tah.
jerry Souhlasím.
The Bee's Knees (Lush) - nahořkle svíravé suché byliny s medovým podtónem. Rozvoněla se do nasládle koženě kouřové vůně s hořkosladkou bylinnou tinkturou. Kutloch staré čarodějnice....a to kutloch moc povedený. Kdybych zkoušela naslepo, tak bych tipovala Lutense - připomíná mi "dobu Sheldrakeovu" a zejména Fumerie Turque a Ambre Sultan.![]()
L'Interdit Le Parfum (Givenchy) - jemným ovocem a květinkami ovoněný tělový krém, který rychle zmizel. Nikoliv nadobro - po chvíli se vůně vrátila v podobě dřevitě pačuliové tuberózy. Když pominu ten nemastný neslaný začátek, tak špatná rozhodně není - ovšem diskvalifikuje ji mizivá intenzita (s výdrží je to znatelně lepší). Bohužel ale další příklad toho, že původně hodně povedenou vůni nelze při zachování původní kvality "ždímat" donekonečna.
Neztrácej čas zkoušením, tohle je fakt bída.
...a to jsem téhle věřila. Zkusila jsem o víkendu novinku
Libre Vanilla Couture (nebo co) - nějaký kokůsek a zmizelo to hned
Chloé Le Parfum - divná, čpavá
La Vie Est Belle - jemná, ani nevím, co jsem měla jako cítit
Paradox Prada s pistáciemi, jako jo, chvilinku tak nějaký pistachio drops, pak se to rozpadne do nevímčeho a stejně to v momentě zmizí
Divine Elixir - příjemný, obecný, mizící
...všechno je to nudný a slabý.
Takže šanci dávám ještě Oud Voyager Tom Ford, pak jeho znovuvzkříšené Black Orchid Reserve - předpokládám, že to bude dost podobno původní, kdy stejně té hustoty nedosáhne(kéž bych se mýlila!).
A jinak - sice je to niche - ale moc bych chtěla zkusit COME Boque. To složení je velmi přitažlivé
Zkoušení novinek je v převážné většině případů parfémový masochismus (ono tedy zkoušení některých jakoženiche taky).
Ti 2 Fordi mě zajímají taky, mně se od Forda líbí prakticky všechno.
Miss Dior Essence (Dior) - začátek je dost divný - syntetický ovocný bonbon postříkaný sprejem proti mravencům. Rozvoněla se do dřevitě květinové vůně s lehkou rozvařenou jakožeostružinou. Prototyp zcela zbytečné generické vůně - použít do názvu "Miss Dior" je svatokrádež.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje