jerry hmmm, tak teď po rozložení už tolik ne, ale ten začátek!
Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?
Flora Gorgeous Gardenia Intense (Gucci) - strašlivě sladká a strašlivě syntetická, takže přízvisku "Intense" dostojí. S gardenií ale nemá společného zcela nic, snad jen ten horký vanilkový dojezd s náznakem pečených jablek by tak trochu šel. Nepovedená a zcela zbytečná vůně.
Ranní louka (Manufaktura) - zeleně květinová pižmovka se svěží mladou sladkou trávou, příjemná a milá v tom nejlepším slova smyslu. Dělá čest svému názvu. Povedená letní vůně se slušnou intenzitou i výdrží.
Škoda, že k ní není (zatím) žádná tělová kosmetika - tělové mléko nebo krém na ruce bych brala hned.
Romance d'Iris (Zara) - čistý parfém. Svěží zelený kosatec se sladkým heliotropem na semiši. Postupně kosatec začal zasychat do zemité podoby a přidala se v malém množství i sladká fialka (ale žádný bonbón, spíš fialka nasládle pižmová). Po úplném rozvonění fialku nahradil sladký heliotrop a nepříliš dominantní kosatec se podobou blíží k pudrovému kosatce a la Infusion d´Iris. Intenzita i výdrž vynikající. Tohle bych u Zary nečekala - pokud by to ovšem nebyla limitka z kolekce vytvořené pro Zaru Jo Malone....a povedla se jí na výbornou.![]()
...kdyby jsi šla náááhodou kolem a zadařilo se Ti zkusit, prosím, následující vůně
L' Interdit Parfum Givenchy
Radiant Narciso Rodriguez
Miutine Miu Miu
(až bude k dispozici)![]()
A ve které přesně pafumerii je mají nebo budou mit? Mezi vzorky doma zatim nemám ani jednu z nich.
...kromě Miutine jsou v Sephoře
Atelier des Fleurs: Herba Mimosa (Chloé) - mimózový soliflor - svěží vzdušná mimóza v plném květu, se zelenými lístečky, poprášená špetkou pudru. Krásně jednoduchá a jednoduše krásná.![]()
Vanilla Woods (The 7 Virtues) - jemná naovocnělá vanilka, v dojezdu pak kousek mléčné karamelky namočený do zředěné šťávy z hruškového kompotu. Pěkná vůnička pro malé holčičky.
...měla bych, prosím, další tipy![]()
![]()
![]()
Tubereuse Lazuli Chloé
Vetiver Musc Narciso Rodriguez
All of Me Eau de Parfum Intense Narciso Rodriguez
Tubereuse mam mezi vzorky, Vetiver Musc ne.
All of Me edp byla strasna, takze zkouset Intense je pro me ztrata casu. Ony tyhle rozmelnovane odnoze jsou obycejne ztrata casu samy o sobe.
...budu ráda za jakékoliv postřehy na cokoliv. Sleduju Tě![]()
![]()
Atelier des Fleurs: Tubéreuse Lazuli (Chloé) - jemná sladká kůže s mírně živočišným oudem se rozvoněla do nasládle kořeněné bílokvětinové vůně s pár zelenými lístečky s kůží stále znatelnou. Není to žádný osmdesátkový květinový nářez, ale vcelku vlídná květinovka se solidní intenzitou a výdrží.
Nic pro tebe - moc jemná a obyčejná.
...že mě to nepřekvapuje...![]()
Já na sebe někde šplíchla, myslím, dvě z této řady a
slabé, syntetické, takové nijaké.
Flakony to má moc pěkné. Ale to je tak všechno
Korres na letišti v Athenách a líbily se mi všechny kousky. Líbily se i pánské části společnosti, asi budou parfemovane vánoční dárky.
Ještě jsem zkusila Bee my Honey od Apivita, zpočátku medově krásná, ale do dvou hodin vyčichla do takového moderního univerzálního nicnerikajiciho zakončení, kde setrvala.
Ty, co jsem vyzkoušela, tak se mi líbily (ne tedy, že bych si je potřebovala hned koupit), ale i na mé poměry jsou takové "průhledné". Ale řekla bych, že se dají dobře vrstvit.
Sorbet Garden (Tous) - ovocně květinová svěží pižmovka, sice dost generická, ale příjemná. Jenže po rozvonění začala ztrácet dech a slila se do nevýrazné a neidentifikovatelné nasládlosti.
...tohle mě hodně zajímá

...teď jsem někde vyčetla, že
Black Orchid Reserve Tom Ford
už mají v Praze na letišti.
Tak kdyby náhodou....![]()
![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje