Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 18. srpna 2025 19:00

jerry hmmm, tak teď po rozložení už tolik ne, ale ten začátek!

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 19. srpna 2025 09:59

Flora Gorgeous Gardenia Intense (Gucci) - strašlivě sladká a strašlivě syntetická, takže přízvisku "Intense" dostojí. S gardenií ale nemá společného zcela nic, snad jen ten horký vanilkový dojezd s náznakem pečených jablek by tak trochu šel. Nepovedená a zcela zbytečná vůně.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 14:17

Ranní louka (Manufaktura) - zeleně květinová pižmovka se svěží mladou sladkou trávou, příjemná a milá v tom nejlepším slova smyslu. Dělá čest svému názvu. Povedená letní vůně se slušnou intenzitou i výdrží.

Škoda, že k ní není (zatím) žádná tělová kosmetika - tělové mléko nebo krém na ruce bych brala hned.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 22. srpna 2025 15:57

Romance d'Iris (Zara) - čistý parfém. Svěží zelený kosatec se sladkým heliotropem na semiši. Postupně kosatec začal zasychat do zemité podoby a přidala se v malém množství i sladká fialka (ale žádný bonbón, spíš fialka nasládle pižmová). Po úplném rozvonění fialku nahradil sladký heliotrop a nepříliš dominantní kosatec se podobou blíží k pudrovému kosatce a la Infusion d´Iris. Intenzita i výdrž vynikající. Tohle bych u Zary nečekala - pokud by to ovšem nebyla limitka z kolekce vytvořené pro Zaru Jo Malone....a povedla se jí na výbornou.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 05:54

jerry 

...kdyby jsi šla náááhodou kolem a zadařilo se Ti zkusit, prosím, následující vůně

L' Interdit Parfum Givenchy 

Radiant Narciso Rodriguez

Miutine Miu Miu

(až bude k dispozici)

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 07:10

Miru 

A ve které přesně pafumerii je mají  nebo budou mit? Mezi vzorky doma zatim nemám ani jednu z nich.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 08:06

jerry 

...kromě Miutine jsou v Sephoře

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 08:08

...ha!, zjistila jsem, že vzorek vůně má Renusatko - jaká, prosím, je.?.

jerry 

...Miutine možná ještě ani není u nás, resp. zatím jen v zahraničí..?.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 18:14

Atelier des Fleurs: Herba Mimosa (Chloé) - mimózový soliflor - svěží vzdušná mimóza v plném květu, se zelenými lístečky, poprášená špetkou pudru. Krásně jednoduchá a jednoduše krásná.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 19:34

Vanilla Woods (The 7 Virtues) - jemná naovocnělá vanilka, v dojezdu pak kousek mléčné karamelky namočený do zředěné šťávy z hruškového kompotu. Pěkná vůnička pro malé holčičky.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 06:40

jerry 

...měla bych, prosím, další tipy

Tubereuse Lazuli Chloé 

Vetiver Musc Narciso Rodriguez

All of Me Eau de Parfum Intense Narciso Rodriguez

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 07:59

Miru 

Tubereuse mam mezi vzorky, Vetiver Musc ne.

All of Me edp byla strasna, takze zkouset Intense je pro me ztrata casu. Ony tyhle rozmelnovane odnoze jsou obycejne ztrata casu samy o sobe.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 08:31

jerry 

...budu ráda za jakékoliv postřehy na cokoliv. Sleduju Tě

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 18:52

Atelier des Fleurs: Tubéreuse Lazuli (Chloé) - jemná sladká kůže s mírně živočišným oudem se rozvoněla do nasládle kořeněné bílokvětinové vůně s pár zelenými lístečky s kůží stále znatelnou. Není to žádný osmdesátkový květinový nářez, ale vcelku vlídná květinovka se solidní intenzitou a výdrží.

Miru 

Nic pro tebe - moc jemná a obyčejná. 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 18:53

jerry 

...že mě to nepřekvapuje...

Já na sebe někde šplíchla, myslím, dvě z této řady a

slabé, syntetické, takové nijaké.

Flakony to má moc pěkné. Ale to je tak všechno

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 18:57

Korres na letišti v Athenách a líbily se mi všechny kousky. Líbily se i pánské části společnosti, asi budou parfemovane vánoční dárky.

Ještě jsem zkusila Bee my Honey od Apivita, zpočátku medově krásná, ale do dvou hodin vyčichla do takového moderního univerzálního nicnerikajiciho zakončení, kde setrvala.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 19:36

Miru 

Ty, co jsem vyzkoušela, tak se mi líbily (ne tedy, že bych si je potřebovala hned koupit), ale i na mé poměry jsou takové "průhledné". Ale řekla bych, že se dají dobře vrstvit.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 29. srpna 2025 22:11

Sorbet Garden (Tous) - ovocně květinová svěží pižmovka, sice dost generická, ale příjemná. Jenže po rozvonění začala ztrácet dech a slila se do nevýrazné a neidentifikovatelné nasládlosti.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 07:05

...tohle mě hodně zajímá 

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 07:51

jerry 

...teď jsem někde vyčetla, že

Black Orchid Reserve Tom Ford 

už mají v Praze na letišti.

Tak kdyby náhodou....