Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 08:18

včera jsem testovala a dneska dopsala... Miss Dior Essence

Víte kolikátá Miss to je? Spočítala jsem to za vás... šedesátá.

Jako milovnice Miss Dior, resp. jejího příběhu a její estetiky, jsem hlavně byla zvědavá na dvě věci. Na marmeládu a na černý bez. A otázky: "Bude to nositelné? Odvážné? Nebo to bude jen trapný mainstream?" si žádaly odpovědi.

V pondělí jsem si tedy dala skoro hodinku testování všech DIOR novinek a dnes pokračuji už jen s marmeládovou.

Nosím poslední dobou Miss docela často, protože jsem si ji koupila ve formě tuhého parfému a opravdu mě baví. Zahání mi chuť na sladké.

Někdo si jen osladí kávu, někdo potřebuje tabulku čokolády, mně stačí tyčinka Miss Dior a vidina, že po tom fakt nepřiberu! (Vzhledem k ceně možná i lehce zhubnu :D)

Mám moc ráda původní Miss, resp. její vnučku Eau de Toilette Originale, bavila mě první pivoňkovo-mandarinková Blooming Bouquet (2014), no a teď ta letošní Miss v tuhém skupenství mě taky nezklamala.

Zdaleka se nepovažuji za znalkyni odnoží, minuly mě všechny verze "Chérie" a všechny limitky, jen se kochám nad flakóny "Bobíka", ale nikdy jsem moc neanalyzovala obsah.

Tak a teď k verdiktu.

Koupila bych si ji?

Ne.

Je originální?

Ne.

Nosila bych ji, kdybych ji dostala?

Nosila. Otázkou je "kam", ale nosila.

Je to sladké?

Je a hodně.

Vadí mi to?

Ne.

Proč?

Protože to není JEN sladké. Je to DOBŘE sladké.

Nedokážu to popsat logicky, chybí mi chemické vzdělání. Ale některé typy sladkosti jsou pro mě hnusné, tahle mi vůbec nevadí. A jsem si jistá, že bych to poznala i ve slepém testu bez mašličky, že tohle je "drahá" vůně, ze které se člověku při rozumné aplikaci neudělá blbě.

Mám srovnání i s mnohem dražšími parfémy a opravdu nesklouzává k obyčejnému mainstreamu (zkouška na papírku by taková mohla být, ale včera jsem důkladně zkoušela na kůži a opravdu se rozvoněla hezky).

Závěrem tedy - na mainstream je to hodně dobré. Cca 3 z 5 bych dala vzhledem k tomu, že jsem v poslední dobou v parfumeriích na dobré věci moc nenarazila.

Kdybych srovnávala s top produkcí parfémového světa, tak tam by to lepší průměr bohužel nebyl. V současném mainstreamu je nová MISS rozhodně lepší průměr.

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 08:20
Reakce na jerry:

Fleur

Verze "Intense" je jen vějička na hejly - nepamatuju se v posledních letech, že by to byla zesílená varinanta původní vůně, ale vždy posun k horšímu (vůně vykuchaná nebo nedržící nebo i vůně významně odlišná). Prostě jen marketingový tah. 

​jo jo... přesně tak... jako by z fotky udělali "intense" verzí karikaturu.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 08:44

Mitzi 

Mě  Miss Dior Essence zklamala o to víc, že jsem se těšila  na ostružiny a černý  bez a s ohledem na Kurkdjiana i na vysoké úrovni zpracovani.

A zklamání jsem "vyléčila" zakoupením zmíněné Miss Dior EdT Originale. 

P.S. 60 odnoží Miss? To je asi co do počtu rekord

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 09:17

Mitzi Já se na pár "Miss Dior" dívala nedávno v parfumerii s tím, že bych měla dohnat zkoušecí resty. A vůbec jsem nevěděla, po které sáhnout, až jsem se nakonec přesunula k vedlejšímu regálu.

To množství odnoží je děsivé. Jak často přirovnávám parfémy k uměleckým dílům a hledám různé paralely, tak mi naskočilo, jak by to asi vypadalo v literatuře: Paní Bovaryová Intense, Paní Bovaryová Fraiche, Paní Bovaryová v růžích .

Samozřejmě, že i literárních příkladů s nekonečným recyklováním a natahováním původního nápadu a literárních postav najdu celou řadu, ale většinou je to příznak krystalického kýče, neboť vznikají za cenu vyprázdnění originálního díla, jež je redukováno jen na ten ikonický název.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 11:38

Mitzi jerry Fleur 

...jojo, tu Miss Dior Essenci jsem taky zkusila,

esenci trapnosti.

Ze začátku se mihne něco jako ovoce a tak, a pak se to rozplizne do nijaka. Prostě žádný dojem, nic.

I já vždy doufám v něco zajímavého, když je známý parfumér

(i když Morillas jde kvalitou hodně dolů poslední roky), a ono to nakonec stejně stojí za houby...

Celkem mě překvapuje, že jim není blbý se pod takovéhle "kreace" podepsat.

To bych osobně fakt nedala/nevydala a nepodepsala se pod to

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 13:13

Miru Fleur jerry pro mě osobně větším zklamáním byla Rose Star.... ale o tom až jindy...

Od Miss jsem čekala jen to, co předvedla. Že to nebude otravné, že to bude prodejné, takže to bude daleko od originálu. Škoda. Ale bez delšího testu na kůži bych byla příkřejší.

Offline euridike blogger
3901 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 16:46

SAVAGE ROSE Anine Bing

To první, co mě napadne vždy, když pomyslím na tuto vůni, jsou slova "malá žena sama v moři" /ano, znějí ve mně hlasem Roberta Kodyma/. A tak to přijímám. Tohle je malá žena sama v moři, Meg Marchová, křehká jarní růže z Massachusetts v moři s hladinou tiše se vzdouvající sněhobílou mošusovou pěnou. 

Vše bez poskvrny. 

Protože čistému vše čisté. 

//... vůně stoicky lineární, v tom tichém klidu lehce starosvětská, zastavil se v ní čas, nic a nikdo netrhne oponou, ale v té jednoduchosti je nekomplikovaná krása, nerudovské prosté motivy...//

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 10. zaří 2025 21:08

Clementine Dream (The 7 Virtues) - realistická klementinka v podobě čerstvě naříznuté kůry a oslazené šťávy. Po rozvonění trochu nasládlých květinek a...a pak už nic. Prostě se ztratila.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 11. zaří 2025 10:09

Atelier des Fleurs: Orchidée de Minuit (Chloé) - sladká bonbónová....ale ne nadlouho - rozvoněla se do akorát tak sladkého jemně máslově sušenkového balzámu s dotekem suché sladké pačuli a s malou kapkou kvalitního alkoholu. Čekala jsem ale podstatně větší intenzitu - ale to je jediná vada.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 17:29

Shalimar L'Essence

Shalimar L'Essence ako Millésime edícia k stému výročiu Shalimaru by sa mala hlásiť k odkazu limitiek Ode à la Vanille.

A ja to tak cítim. Kým klasický Shalimar v akejkoľvek jeho koncentrácii s mojou pokožkou nespolupracuje, proste guma zo spálených pneumatík prerazí čokoľvek ostatné a tak ho môžem obdivovať len na ostatných, Shalimary z tejto edície na mne fungujú. Neviem, prečo je to tak (môj tip je pomer prírodnej vanilky a etylvanilínu, ale môžem len hádať), ale fungujú.

A tak L'Essence je Shalimar pre mňa. Nádherná kombinácia orientálnych zložiek, bergamotu, vanilky s trochou kadidla na úvod. Vôňa snov o rozprávkovom Oriente, zlatých palácoch, hebkom hodvábe a mäkkých kobercoch.

Drží na mne až do druhého dňa, vrátane sprchy.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 12. zaří 2025 17:52

slniecko 

...tak to zní krásně!.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 11:54

Givenchy III (Parfum) (Givenchy) - čistý parfém je hedvábně galbanově květinová chyprovka s motýlím dotekem živočišna. Oproti EdP je podstatně jemnější uhlazenější (s ohledem na jistou počáteční údernost EdP je vlastně až skoro něžná), ale pořád je to plnokrevná noblesní poctivá chypre.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 11:59

jerry 

...ooooch!

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 12:08

Miru 

Givenchy III (v jakékoliv variantě) by snad musely držet i na tobě.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 12:16

jerry 

...koukala jsem na rok výroby a to se dá ještě někde koupit?.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 13:05

Miru 

Vintage verze jedině na ebay.

Ale reformulované (a podle mě jim reformulace prospěla) jsem viděla v tohle balení:

https://www.notino.cz/givenchy/givenchy-iii-toaletni-voda-pro-zeny/

a tato

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 13:17

jerry 

...jo, na tu na prodejparfemu jsem taky koukala. Líbí se mi víc flakon.

Myslela jsem, že tak dobrý je jen ten parfém...

Offline Woody
příspěvků moje polička 13. zaří 2025 15:12

Prada Paradigme 

Na výšce jsem se docela flákal a jednou z mála knih, které jsem přečetl, byla Struktura vědeckých revolucì. Kniha pojednávala o paradigmatu. Aneb jak nám to všechno hezky funguje, když to zapadá do uznávaných a potvrzených struktur. A nová Prada pro kluky je přesně taková. Ještě ani pořádně nezazářila a už zapadá... mezi všechny ty nákupně střediskové vůně od Zary, Reserved, Berschky. Cìtìm konvenčnì sprchový gel, prohřìvajìcì se jantarovou sladkost, candy boy semišovost. To vše po dvou hoďkách jen kousek nad kůžì. God save you Prada

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. zaří 2025 15:41

Woody 

...yes, exactly

(to když jsem že zoufalství sáhla v parfumerii po zeleném flakonu v domnění, že pánská vůně bude třeba lepší, nějak, intenzivnější, déle trvající. Nikoliv)

Příjemné, velmi obecné, rychle zmiznuvší

Offline Woody
příspěvků moje polička 13. zaří 2025 16:00

Miru 

Teď si čtu složenì. No docela se stydìm, že jsem v kompozici nerozpoznal alespoň Geranium a Bergamot.

Givenchy Interdit Absolu 

Jejde to je hravost, jejda to je radost, jejda to je sladce delikátně koketnì, jejda ta levandulka a lékořice, jejda ty kytky tekuté jak láva, jejda ta podpůrná diplomatická nosnost pačůli. Jejda mìt ženu, tak jì ho použìvám a pak na ni celý den myslìm, na večer se těšìm. Mìt kluka koupil bych rovnou dvě balenì. A jelikož jsem sám, do deště se usmìvám.