Co jste dnes zkoušely(i) z mainstreamu?

09. srpna 2014 14:45
Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 28. února 2026 15:26

jerry 

...tak to zní taky dobře

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 28. února 2026 15:53

Miru 

Mezi aktuální mainstreamovou produkcí rozhodně obě vyčnívají. 

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 28. února 2026 16:04

jerry 

...tak se těším na vyzkoušení.

Kvalitní ovocná vůně v mainstreamu nebyla, ani nepamatuji,

a "mléčná" - to mi zní obvzláště lákavě

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 02. března 2026 17:30

Musk+ Marine (Avon) - hodně svěží mátově levandulová (a v této počáteční fázi sice žádný zázrak, ale taková pěkná drogerkovka). Postupně se začal plnou parou hrnout dopředu nahořkle kyselý "čističový" citron a celé to lacinou čpavou štiplavostí pokazil.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 03. března 2026 10:41

Nezkoušel jste někdo vůně od značky 

ORABELLA?

(Douglas, jestli je to hodně mainstream nebo překvapení...)

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 03. března 2026 19:10

Un Jardin Sous la Mer (Hermès) - hořkokyselé citrusy oscilující někde mezi kolínskou a chypre, které se rozvoněly do levného koupelnového čističe vylitého na kamennou podlahu. Někde v okolí je i zelený drn s oschlou hlínou na koříncích a pár molekul motorového maziva. Pro mě velké zklamání.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 04. března 2026 07:12

jerry doufala jsem v osobitou variaci na Eau des Merveilles s víc bylinkovým tónem, když jde o zahradu.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 04. března 2026 07:54

Fleur 

Moje představa byla bohužel taky úplně jina - uváděné minerální tóny mi evokovaly Terre d' Hermes.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 04. března 2026 09:57

jerry Mě z těch posledních zahrad už skoro nic nezaujalo, první trojice byla nejvydařenější.

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 04. března 2026 18:29

Ano, je to tam! Někdo prostě musí být vždy poslední.

Un Jardin Sous la Mer od Hermès

Zase po dlouhé době opravdový propadák. Něco takového bych nesnesla ani jako wc osvěžovač. 

Nebudu se zabývat žádnou analýzou, je to mix divnoty a vůbec nic mi nepřipomíná.

U mě je letos laťka nastavena zatraceně vysoko a tohle je parfémový suterén, možná i sklep.

Vždycky když váhám mezi neutrálem a palcem dolů, kladu si otázku "nosila bych to, kdybych to dostala zadarmo?"

Tak tohle, přátelé, bych chtěla dostat zadarmo! Zkusila bych tím vyhnat z půdy kuny.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 04. března 2026 21:38
Reakce na Mitzi:

Zkusila bych tím vyhnat z půdy kuny.

​Vždyť by to bylo týrání zvířat - toto by si ani ta ubohá kuna nezasloužila. 

Fleur 

Mně se tedy nejvíc líbil Monsieur Li - ty následující (Lagune, Cythere a Mer) jsou pro mě propadáky.

Offline Mitzi admin
1466 příspěvků moje polička 05. března 2026 01:11

jerry Nil jsem měla minimálně dvakrát než jsem vyrostla z obliby vodních tónů. Myslím, že až ten třetí šel z domu, ale klidně bych se k němu ve formě malého flakónku občas vrátila. Pak se mi líbily i další dvě, Monsieur Li mi už připadal příliš líbivý, málo zajímavý. Ale nemám dost nazkoušeno.

Un Jardin Sous la Mer má hodně nepříjemnou hodinu (až dvě) a po několika hodinách se na kůži usadí cekem pěkný dozvuk. Ale čekat bych na to nevydržela. To je jako stát hodiny v dešti pod okapem jen kvůli tomu, jak pěkně se rozvoní hlína, až přestane lít.

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 05. března 2026 07:31

jerry Monsieur Li jsem také nosila, líbil se mi ten efekt citrusové páry.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 05. března 2026 17:31

Euphoria Solar Elixir (Calvin Klein) - sladce dřevitá lehce gurmánská krémová vůně cukrárny, která se rozvoněla do generické "syntetiky obecné" v čele s kašmeranem. Kokos v dojezdu zachraňoval, co mohl (a vcelku se mu to i povedlo). Měla by to sice být letní vůně, ale nejsem si jistá, jestli bych ji v létě chtěla potkávat.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 07. března 2026 13:28

Strawberry Jam (The 7 Virtues) - moc pěkná tající smetanová jahodová zmrzlina, po rozvonění ale začaly první syntetické náznaky v podobě nesladkých opatek naplněných jahodovým krémem s příměsí ztuženého tuku. A syntetický vanilkový pudr a la pudinkový prášek s příchutí vanilky to taky zrovna nevylepšil. Ale není to nic hrozného, ovšem s jahodovým džemem to má společné jen ty jahody.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 08. března 2026 17:02

Quatre (Eau de Parfum) (Boucheron) - úvodní hodně svěží nasládlé citrusy, které postupně přešly do stejně tak svěžích nasládlých květin s výraznějším jasmínem, aby se po rozvonění vše rozpadlo do generické beztvaré pižmovky.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 09. března 2026 18:40

...jak čtu ta složení vůní, tak jsem narazila na Jo Malone London English Pear Fresia - složení povědomé...

...a taky že jo, ano, je to základ pro Barenii Hermes EdP - stejná parfumerka

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 11. března 2026 17:40

Euphoria Bold Elixir (Calvin Klein) - květinová pižmovka s chvilkovou mezihrou uhlazeného dřeva a dřevitě jakoževanilkovým dojezdem. Obal předčí obsah.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 12. března 2026 18:55

Flower Ikebana Mimosa (Kenzo) - svěží květinová pižmovka s trochou mimózového pylu hned na začátku. Ale je celá taková nevýrazná a mdlá. A ve finále se rozvoněla do sladce dřevitého syntetického ambroxanu.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 13. března 2026 18:56

Euphoria Magnetic Elixir (Calvin Klein) - sladkokysele ovocně pižmová, postupně dřevitě sládnoucí. Zbytečná a naprosto zaměnitelná vůně.