Tak tohle není lehký téma. Pravý čas... Třeba je to nějaký probuzení? Když se podívám na Ukrajinu, tak strkat hlavu do písku a jít tyranovi na ruku se ukázalo jako velice špatná strategie. Čína se chová hodně nebezpečně, tam není ve hře jen Tchaj-wan, akorát je teď nejvíc vidět. Ale podívej se třeba na Austrálii, jak z Číňanů má vítr. Já bych řekla, že je nejvyšší čas něco s tím dělat, než bude fakt pozdě. Sama za sebe to chování USA chápu, tvářit se, že se nic neděje a nechat Číňany v tichosti obsazovat Pacifik
Za mě ne. Plus tam máme zase tu ironii, že to všichni financujeme a Čínu potřebujeme. ![]()
Aktuální česká politická situace
A proto tam leti dalsi americka delegace. X let tam nejedou a ted jim to projde jako pravy cas?
Já to možná paradoxně vnímám právě jako ten pravý (tj. správný) čas
Hlavně proto, že ty US delegace Čínu dost zaměstnají děním kolem Thaiwanu, takže se tolik nezabývá kutím případných piklů s Putinem. Za mě zatím dobrý
Ale samože je to hra nervů na obou stranách.
prďola dynda jj, jenze drazdit Cinu muze znamenat, ze se prida na stranu Ruska.
A kdyz jeste bude valcit Ukrajina a Rusko a zacne Cina a Taiwan, tak si zacnou narokovat dalsi. Pomoc USA rozdeli? Zapoji se? Necha to tak? Kdo rozhodne, kdo ma opravneny narok na ktere uzemi, tj kdo je spatny a kdo zly?
Ja jen ze zacali ted.Neverim, ze by Cina nestihla bojovat s Thaiwanem a pomoci Rusku.
Candance Taky me napadlo, ze by v tom mohla hrat roli snaha oslabit pomoc Ukrajine, kdyby USA muselo nasadit cast prostredku jinde.
Candance tytaiwanske návštěvy můžou zafungovat jako odstrašení. Resp. USA tím dává najevo, že v tom Taiwan nenechá.
Co jsem četla nějaké názory lidí, co rozumí vojenské taktice, tak Čína absolutně nemá dostatečnou převahu, aby zvládla obojživelnou operaci. Jsou to ty úplně nejvíc nejkomplikovanější operace a vyžadují obsolutni kontrolu na vzdušným prostorem. Maximálně nějaké ostrovy.
Další věc je, že pokud se do toho Čína pustí, bude z toho třetí světová, akorát v Ázii a Pacifiku..
Candance jinak ještě. Čína pomáhá Rusku spíše verbálně. Nepomohli jim zatím ani příliš obejít sankce a to je od vojenské pomoci opravdu hodně daleko.
Spíš by využili situace, kdy je civilizovaný svět zaměstnán Rusko-Ukrajinským konfliktem na prosazení svých zájmů. Takže je za mě dobré, když USA naznačí, že je zas Ukrajina nezaměstnává natolik, aby mohli vystrkovat růžky.
continuity Souhlas ![]()
Navíc z mého laického pohledu US vytváří situaci, která by se případně dala velmi dobře "zobchodovat" stylem - vy se přestaňte paktovat s Putinem, my vám přestaneme posílat delegace na Thaiwan. Takže ať se na to dívám z kterékoliv strany, tak je situace sice poměrně křehká, ale furt mi ty US delegace dávají smysl.
Candance ale len, čo Russi napadli Ukrajinu, začali Číňania baštrngovať okolo Thaiwanu. Zdá sa mi, že dokonca ešte v ten istý deň. Vtedy mi práve prišlo, že skúšajú, či im to neprejde, keď boli oči upreté na Ukrajinu. Takže mi to fakt nepríde zo strany USA ako "náhodné prebudenie".
Tady v Japonsku panuje vážná obava, že by Čína mohla zvýšit agresi, zvlášť poté, co během cvičení u Thaiwanu dopadly nějaké rakety do japonských vod. Znovu to vyvolalo debaty o změně ústavy (Japonsko má tzv.mírovou ústavu), o změně se mluví snad patnáct let, ale ty hlasy jsou čím dál silnější a protesty slábnou..
No trochu jste me uklidnili
Mně se zdá hrozně neschopný a navrh dost arogantní ministr zdravotnictví Válek. Slyšela jsem s ním nějaký rozhovor na Radiožurnálu a vedl to tam dost buranských stylem, neuměl pořádně argumentovat, můj dojem byl, že se vysmívá lidem, kteří mají jiný názor a lidem, kteří prostě nemají na výběr. Říkal třeba: "roušky v MHD zavádět nebudeme, kdo se bojí tak venku je teď hezky, může do práce pěšky nebo na kole (jako spousta lidí tuto alternativu nemá, když to má do práce 20 km a jezdí třeba na šest - zrovna zdravotní sestry do nemocnic). Nepíšu to kvůli rouškám, ale kvůli tomu přístupu, nelíbí se ti, choď do práce pěšky, žádné zamyšlení nad tím, že to u obrovského množství lidí nejde. Nebo ten útočný styl ohledně očkování, kdy to podává v podstatě tak, že kdo se teď nepůjde naočkovat další dávkou tak jen podléhá proruským trollům, jakoby neexistovala další škála důvodů proč se lidi teď nechtějí znovu očkovat. Nevysvětluje, neargumentuje, jenom je arogantní, zaseknutý v čase i ve svojí asi dost omezené bublině.
Černá kočka ja hlavne nechapu ze tento clovek uz se tam drzi tak dlouho. debilita=nejlepsi kvalifikace??
Černá kočka jednoduchý řešení, proč by měl nějakou strategii vymýšlet on? Prostě ať si každý najde způsob, jak se nákaze vyhnout, on je jen ministr zdravotnictví. Takhle může postupovat ministr školství (vždyť učit se může každý sám i doma) apod. Už ho vidím, jak šlape na kole 10km, pak je třeba 8 hodin a víc v práci na nohou a pak šlápne do pedálů, nakoupí, odveze na rámu děti ze školky. Tyhle hraběcí rady mě vždycky vytočí.
viktorka_od splavu on neni debilni, profesuru nedavaj uplne kazdymu. Je spis sveraznej a nekteri lidi se na jeho styl nenaladi. Coz plne chapu. Treba pro me rodice je to nejoblibenejsi ministr![]()
Mně se zdá hrozně neschopný a navrh dost arogantní ministr zdravotnictví Válek. Slyšela jsem s ním nějaký rozhovor na Radiožurnálu a vedl to tam dost buranských stylem, neuměl pořádně argumentovat, můj dojem byl, že se vysmívá lidem, kteří mají jiný názor a lidem, kteří prostě nemají na výběr. Říkal třeba: "roušky v MHD zavádět nebudeme, kdo se bojí tak venku je teď hezky, může do práce pěšky nebo na kole (jako spousta lidí tuto alternativu nemá, když to má do práce 20 km a jezdí třeba na šest - zrovna zdravotní sestry do nemocnic). Nepíšu to kvůli rouškám, ale kvůli tomu přístupu, nelíbí se ti, choď do práce pěšky, žádné zamyšlení nad tím, že to u obrovského množství lidí nejde. Nebo ten útočný styl ohledně očkování, kdy to podává v podstatě tak, že kdo se teď nepůjde naočkovat další dávkou tak jen podléhá proruským trollům, jakoby neexistovala další škála důvodů proč se lidi teď nechtějí znovu očkovat. Nevysvětluje, neargumentuje, jenom je arogantní, zaseknutý v čase i ve svojí asi dost omezené bublině.
Tak on zřejmě nevyhnal všechny šmahem na ulici, ať choděj pěšky atd. Vždyť ti, co se boji viru v MHD, si mohou ten respirátor nasadit DOBROVOLNĚ, bez nařízení. A nemusí chodit imrvére pěšky.
Beranka Nechtela jsem resit navrhy jednotlivych opatreni,ktera se stejne v case meni, ale vyjadrit svuj nazor na min. Valka. Mohl jednoduse rict, opatreni nechystame. Tecka. A nebylo treba k tomu dodavat, ze komu se nelibi tak se da do prace jezdit na kole. Takhle napsane to asi nevyzni, ale celkove je to uz nekolik veci, ktere jsem od neho bud slysela nebo cetla, ktere me vedly k napsani uvodniho prispevku, protoze me nadzvedla jeho arogance. Dokonce jsem se zamyslela nad tim, jestli ho treba nevnimam moc prikre, ze je jenom sverazny jak pise @razorblade, ale za me uz je to za delici carou.
razorblade Tak ona bohuzel profesura z radiologie nebo co to ma, automaticky nezajistuje uspechy a schopnosti v jinych oblastech.
Černá kočka nesnáším doporučení jezdit na kole (nemůžu kvůli zádům). Máme takovýho starostu - městečko bez MHD, kopce a máme nechat auta doma a jezdit na kole (a nákupy asi do batohu) ![]()
Akras no asi tak. debil zustane debilem bez ohledu na mnozstvi titulu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my