continuity Už měl hodně let a nevím, v jaké byl kondici, ale docela by mě zajímal jeho pohled na tu dnešní situaci. Pro mě to byl svého času borec, že ten strašlivý sovětský kolos tehdy dokázal rozbít, na druhou stranu to, co se děje teď, je asi důsledek téhož.
Aktuální česká politická situace
Řvousenka to co se děje teď je důsledek Ruské rozpínavosti. Nebýt Gorbačova je SSSR a my všichni válce s Německem.
Jinak on už byl hodně nemocný, na dialýze a tak, ale pro Forbes řekl jeho známý, že Putin zničil jeho celoživotní dílo. Já si myslím, že jeho záměrem nebylo rozbít SSSR, ale otevřít se světu.
Řvousenka taky jsem včera hledala, ale psali jen, že už se k politice veřejně nevyjadřoval kvůli nemoci. S anexí Krymu že tenkrát souhlasil, že prý byla chyba přiřknout ho při rozpadu SSSR Ukrajině, ale Putina že asi moc nemusel, někde prý řekl, že zničil to, o co se on (G.) snažil. A že rozpad SSSR nechtěl, že chtěl jen reformu, ale že viděl, že to není možné.
Už ten článek nedokážu najít.
continuity jo, tak nějak, i když to, co jsem četla já, nebylo pro Forbes
Řvousenka gorbacov fakt nebyl borec. Byl stejnej srac jako vsichni ostatni predstavitele sssr. K rozpadu by doslo i bez nej. On to.uz jen neudrzel.
ice přesně tak, dík
Když jsme byli na Novoděvičím hřbitově v Moskvě, tak jsme byli i u hrobu Raisy Gorbačovové. A podle jednoho zřízence jsme Gorbačova minuli o pár minut, prý tam často chodil.
Jestli je to pravda, nebo to ten zřízenec říká každému koho potká netuším. Ale na tom hrobu byly čerstvé květy. Předpokládám, že bude pohřben také tam.
ice přesně, internet je momentálně plný výkřiků o tom, jaký to byl dobrák a borec.
. Nechápu.
ice Pinot NoirZa borce bych ho neoznačila, ale ve srovnání s ostatními prezidenty a pohlaváry SSSR měl zdravý úsudek a to SSSR nechal rozpadnout v klidu, bez války. Myslím, že s takovým současným Putinem by to teda proběhlo dost jinak a krvavě.
notna jenze jemu nic jinyho nezbylo. Svaz byl na pokraji hospodarskyho kolapsu, totalne technologicky zaostalej. US tlacily. Cernobylska katastrofa byl taky hrebik do rakve. Nemelo smysl valcit a nebo pouzit ZHN. A pobaltske staty by mohly vypravet o klidnym nekrvavym rozpadu svy, ze. Proste kdyby to slo, tak by to drzel, jenze to neslo, tak se postavil vcas na tu spravnou stranu. A jak by si vedl Putin, to je otazka. Spis by se ho zbavili, tak jako jinych ,,predsedu''.
Btw na tw to dneska vystihnul nekdo uplne presne:
To je tak, když mezi samejma sračkama jednou vyplave hovno. Pak i to hovno je pro lidi ze břehu docela super věc. Jediný rozdíl mezi hovnem a sračkama je, že není žádnej...
ice přesně. Režimy jako SSSR apod. nikdy nevyploděj žádnýho borce, lidi se zkazej cestou nahoru. Změna je možná vlivem souhry faktorů a dějinných náhod:)
ice souhlasím. To o hovnu ve sračkách je naprosto přesný.
Pinot Noir Dobrák nevím, ale pro nás, co už hodně pamatujeme, byl v té dobe po Brezněvovi a spol fakt jako zjevení. Nadějí, že i my se zbavíme Husáka, Jakeše, Bilaka a dalších kreatur. Ale chápu, že to nechápeš ![]()
Pinot Noir dobrak to nebyl, jinak by v SSSR nemohl byt ve vysoke politice. Statnik a zrucny diplomat urcite byl. Vcera byl na CT2 o nem dokument, bylo to hodne zajimave, treba i jak mluvil o puvodu, predcich a co zazili za Stalina... opet jsem si rikala, ze my nemuzeme Rusko a ruskou mentalitu nikdy pochopit, to je jiny svet.
Řvousenka presne
ice To není pravda, že mu nic jiného nezbylo. Ano, z našeho pohledu to byla jediná rozumná cesta. Ale rozhodně to nebyla obvylá cesta pro řešení u sovětských pohlavárů. Důkazem je historie a vlastně i současnost. Zdůrazním, že za dobráka ho nemám. Ale to, že rozpad SSSR proběhl bez válečného konfliktu jeho zásluha je.
teda taková smůla, vysekaj ho z infarktu a on jim vypadne z okna....
Pinot Noir Dobrák nevím, ale pro nás, co už hodně pamatujeme, byl v té dobe po Brezněvovi a spol fakt jako zjevení. Nadějí, že i my se zbavíme Husáka, Jakeše, Bilaka a dalších kreatur. Ale chápu, že to nechápeš
![]()
Díky, já už si tady sedím na rukou od včera. Hodnocení srač je stejně zkratkovité jako borec.
Díky, já už si tady sedím na rukou od včera. Hodnocení srač je stejně zkratkovité jako borec.
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my