Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 11. listopadu 2022 21:57

RoSa 

oběžníky nééééé....jedna hovadina stačila

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 09:51
Reakce na continuity:

Kokoska PRE nám poslali cenu 10 Kč s DPH s tím, že účtovat budou tu zastropovanou. 

​Dostala jsem ten samej dopis, a jelikož se vůbec nevyznám v těch jejich ceníkách a nehodlám to študovat anžto by mi praskla hlava, počkám si akorát na to, až mi pošlou rozpis novejch záloh. Nechápu proč je tam nenapsali rovnou... Beztak s tím nic neuděláme, platit to budem muset, tak na co ty tajnosti

Offline RoSa
10094 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 10:15

barbucha a fotila jsi elektroměr? do 15.11. termín...

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 10:34

RoSa 

Jo, mám vyfoceno. Nadlidskej to výkon páč blbý světlo na chodbě... a stejně pochybuju že to bude k něčemu dobrý, anžto jsem neplýtvala nějak rozmařile ani předtím! Nevim jak s tím šetřením - svítit musíš, prát taky i mejt nádobí... leda to nebudu přehánět se sušičkou ale zrovna teď v zimě je to blbý... a ručníky jak struhadlo taky nemusim!

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:18

Tak jsem se šla na základě vaší diskuse taky podívat na ten dopis od PRE a fakt tomu nerozumím Vůbec nedokážu rozklíčovat, kolik budeme platit, resp. o kolik se nám elektřina prodraží. A už vůbec nevím, na čem ušetřit.

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:31

Mermaid 

Jedině mě napadá, že nebudu vařit. Budu chodit jen po hospodách, čímž ušetřím prakticky majlant!

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:32

barbucha a ještě se tam ohřeješ

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 11:36

Mermaid 

To je fakt, nebudu muset doma vůbec topit!

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:21

barbucha  My jsme udělali nějaká opatření ještě na jaře a letos nám to ušetrilo cca 10%. Zrovna jsem to zjistila u toho focení. 

Tak nevím jaký je tam ještě prostor pro úspory. Možná začnu na noc používat eco program do mycky. Uvidím, co ještě vymyslim. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:43

continuity 

Eco program používám furt (taky z důvodu že u tý nový myčky je - pro mě - složitý to přepnout ). Při praní snižuju teplotu - harantů a tudíž hodně zaprasenejch hadrů nemajíc... tak taky nevim co bych eště... Jo vlastně mam i novou lednici která by měla žrát o hodně míň! Tak uvidíme. Leda fakt to vaření Televize a lampy nežerou tak, aby ten rozdíl stál za řeč, kdyby to člověk nějak výrazně omezil (na jednu hodinu vysílání a dvě hodiny svícení denně? nebo jak vlastně?), to už prostě nejde...

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:47

barbucha lampy jsme vyřešili tak, že všude, kde to šlo jsou ledky 

Já teď sedím doma a prakticky denně vařím, to je hodně vidět odkdy začal COVID, máme v těch spotřebách pěkný zub. Spíš se to snažím vymýšlet tak, aby se večer najedly i děti. ( Já sama ty vařené večeře moc nemusím). 

Takže já mám ještě furt možnost začít jezdit do kanclu.

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 13:51

barbucha jo a teda s televizi šel do sebe muž. Předtím vstal a rovnou si pustil telku i počítač, tak to už taky nedělá. 

Myslím, že si i víc hlídá, když hraje, že tu hru ukončí, než aby nechal tu grafickou kartu běžet. Toto podle mě nějak udělalo těch deset procent. My máme teda tu spotřebu jak menší sklárna a to elektřinou jenom svítíme a varíme na ni, něco jsme s tím udělat už museli a budeme muset.

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 14:31
Reakce na barbucha:

To je fakt, nebudu muset doma vůbec topit!

​A až ti zmrznou kytky, tak ještě ušetříš i za vodu

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 14:42

continuity 

No, jenom svítíte a vaříte... pračku přece nemáš na ruční pohon a neleješ tam vodu ohřátou na ohni, že jo a do lednice předpokládám taky necpeš kvádry ledu! To je největší spotřeba, tyhlety moderní vymoženosti! Televize v tom nehraje moc roli bych řekla.

jerry 

A ty kytky pak sežerem!

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 17:37

barbucha no to je samo sebou, myslela jsem tím, že elektřinou ani netopime, ani neohříváme vodu. 

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 17:42

barbucha televize žere docela dost

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 18:05

viktorka_od splavu 

...hlavně čas

Offline viktorka_od splavu
49183 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:10

jerry to rozhodně

něco tu

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 12. listopadu 2022 19:16

barbucha televize žere docela dost

​Většinou udávaj (průměrnou) spotřebu asi padesátník za hodinu, případně plus mínus tisícovku za rok jako tady v odkazu: https://zpravy.tiscali.cz/lcd-oled-qled-vite-kolik-zere-vase-televize-533380

To jsou horší žrouti bych řekla

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 13. listopadu 2022 09:25
Reakce na Mermaid:

Tak jsem se šla na základě vaší diskuse taky podívat na ten dopis od PRE a fakt tomu nerozumím Vůbec nedokážu rozklíčovat, kolik budeme platit, resp. o kolik se nám elektřina prodraží. A už vůbec nevím, na čem ušetřit.

​Nevím, jestli chodí všem stejné dopisy, ale v tom mém je cena aktuální a nová. Místo té nové ale bude od 1.1.ta zastropovaná. Ale brzy pošlou rozpis záloh, tam bude to podstatné.