Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 21. listopadu 2022 19:58

Sweet Potato 

Protože se to nedá. Lopatou po držce jedině!

Offline Marbuša
1410 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 10:37

Ad Danuše Nerudová: Prosím vás, můžete mi někdo vysvětlit k těm rychlotitulům: Nechápu. Když se zjistí, že někdo vystudoval za chvilku to, co má trvat tři roky, tak je to jednoznačně podvod, ne? Ale univerzita si bere čas na vyjádření, musí to prý nastudovat. Samozřejmě využijou co nejdelší čas, aby se to překulilo přes volby. Co chtějí zkoumat? Přece kratší dobu studia nejde NIČÍM okecat, ne? Je vidět datum přijetí a datum absolvování. Pardon za verzálky. Co by mi řekli, kdybych došla na studijní s přihláškou a řekla, že to chci taky stihnout za 22 měsíců? Jsem se zas rozčílila, sorry, muselo to ven. Já vím, že proti AB je Danuše žabař, ale stejně mě to štve. Mohla to nevědět?

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:00

Marbuša 

Podle mě to nemohla nevědět. A leze mi na nervy jak se to vyšetřování snaží protahovat (nepochybuju že má dlouhý prsty a její manžel taky!) a jak mlží. Vedla to ona, prostě a jednoduše hlava podniku za něj odpovídá, no ne? Od čeho by tam jinak - ta hlava - byla?!

Offline continuity
42702 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:06

barbucha

Ona bude jisto jistě říkat, že nemohla zasahovat do kompetencí děkana. 

já teď dělám projekt pro jednu vysokou školu a argument ajademickymi svobodami je na akademické půdě očividně nad všechny ostatní. (Mně vysvětlili, že nejde od uživatelů vyžadovat delší heslo, protože akademické svobody ). 

Offline zelene.oko
649 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:16

Marbuša Zodpovědnost byla na děkanovi fakulty. Rektor stojí v čele univerzity, ale nerozhoduje o věcech fakulty. Nerudovou neobhajuju, neznám podrobnosti, ale vím, jak funguje univerzita, resp. fakulty, a jaké jsou jejich povinnosti.

Jinak obecně VŠ studium může být kratší, není podmíněno dobou studia, ale splněním povinností daných studijním plánem. Tím neobhajuju ty krátké doktoráty, u nás se většinou žádá o prodloužení

Offline Karja
44443 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:29

Marbuša Já neznám souvislosti, ale pokud jsi studovala už něco předtím můžou ti třeba nějaké zkoušky uznat, a tím se to třeba zkrátí? Nevím myslím si, že podmínka Bc rovná se tolik a tolik měsíců není úplně platna. 

Offline barbucha blogger
35632 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 12:08

continuity 

Ať si říká co chce... i to plagiátorství tam kvetlo za jejího vedení, a kvůli tomu přišli myslím o akreditaci... k tomu ten prodej titulů - tak myslím že se nemá čím chlubit! Jaký levárny by asi rozjela na Hradě? Teda ona ne, samozřejmě, to její podřízený! Jako by nám nestačil eman s vlekařem a pumpařem.

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 13:06

Karja Souhlasím, pokud tě vyhodí ve třeťáku a máš už třeba i rozepsanou bakalářku, tak se za rok vrátíš. Mezitím dopíšeš bakalářku, oni ti pak uznají zkoušky, doděláš pár seminářů a můžeš být do roka a půl bc.Marbuša

Jestli o tom Nerudova věděl netuším, ale odpovědný je děkan.

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 13:41
Reakce na zelene.oko:

Zodpovědnost byla na děkanovi fakulty. Rektor stojí v čele univerzity, ale nerozhoduje o věcech fakulty.

​Ano, přesně tak. A skutečně o nějakých levotách vůbec nemusela vědět.

Offline Marbuša
1410 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 15:01

Já nevím. Já jí nějak nevěřím. Ale rozhodně dík za vysvětlení, že to rychlostudium možné je.

Offline jerry
11141 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 15:27

Marbuša 

Já Nerudové nevěřím tak nějak podvědomě a obecně - působí na mě dojmem "jsem mladá, atraktivní a inteligentní, profesorka jsem, rektorka jsem byla, tak co kdybych byla ještě prezidentka".

Offline Černá kočka
1750 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 15:56

Marbuša Já D.Nerudové nevěřím, ale z jiného důvodů než je tato konkrétní aféra, rektor je něco jako generální manažer velké firmy, který nemusí vědět o takovýchto věcech na jednotlivých fakultách. 

Nedávno jsem si pouštěla nějakou diskuzi na youtube, jednu s P. Pavlem a jednu s D.Nerudovou, nebyly to prezidentské debaty, ale cyklus debat o Ukrajině s historikem, vojákem, ekonomem, válečnou reportérkou apod. Z debaty s P. Pavlem jsem měla dobrý dojem, vysvětloval proč se dějí různé věci z pohledu vojáka, bylo to věcné a rozuměl tomu i laik (já), který se o válčení nikdy předtím nezajímal. Kdežto debata s D. Nerudovou bylo plná frázi (neopomněla zmínit, že to dnes ráno četla na Bloombergu).

Začala jsem sledovat na Twitteru jak účet DN tak PP a PP se zatím drží a nedává podpásové rány. Zato účet DN je jich plný, zejména proti PP. Už před nějakou dobou zvěřejnila, že ona jediná není z prezidentských kandidátů zatížena členstvím v KSČ a vydávala to za svoji velkou přednost, a i když nebyl explicitně jmenovaný PP, tak to bylo jeho směrem mířeno. Přišlo mi chucpe, že dělá výhodu z toho na čem vlastně nemá zásluhu. A teď nedávno zveřejnila příspěvek v které vyzdvihuje, že je v produktivním věku a plná sil, kdežto jiní kandidáti jsou za zenitem a opět svůj věk vydávala za výhodu. Tak PP má  61 let, je v důchodu protože je voják, mít jinou profesi tak má myslím ještě 4 roky do důchodu, takovéto její názory považuju za age shaming. Ještě bych mohla napsat jaké dělá veletoče ohledně třeba windfall tax, podle toho jaké je zrovna veřejné mínění, ale to bych vás nudila a příspěvek už je tak dlouhý.

Offline Černá kočka
1750 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 16:00

jerry Než jsem dopsala svůj příspěvek, tak jsi to vystihla jasně a stručně.

Jedna z investorských pouček říká, že je třeba diverzifikovat riziko a produkty v portfoliu, tak taky nevím jestli by bylo dobře, aby dvě nejvýznamnější funkce ve státě zastávali bývalí rektoři z Brna

( a to jinak Brno miluju).

Offline rysamona
1104 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 16:05

Černá kočka přesně mi mluvíš z duše. Taky jsem si všimla že PP je korektní a na ostatní kandidáty až tak neútočí. To Nerudová dělá a je mi tím krajně nesympatická. 

Pro mě je třeba PP v ideálním věku. Kolem šedesátky ještě nejsou patrné stařecké změny ale má spoustu zkušeností. Nerudová je mladší než já, ale že bych se cítila na to být prezidentkou republiky. Ou je, velké sebevědomí. 

Offline Sweet Potato
40130 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:06

Na tvitteru vymýšlí rým na bilboardové Prezidentka Danuše. Jsem si dovolila:

Prezidentka Danuše

hýbe žlučí Barbuše.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:14
Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:29

K té Nerudové - mně /a nejen mně/ připadá, že její kandidatura je mj. taky tak trochu projekt jejího značně ambiciózního manžela... 

A můj pocit z ní celkem vystihuje jedná sehraná scénka ve Šťastném pondělí, kdy herečka hrající Nerudovou říkala: Na vaše otázky budu odpovídat upřímně a spontánně, tak jak jsem si to dopoledne nacvičila před zrcadlem.   :)

Offline brrr
12302 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:53

euridike Přesně, mi to taky připadá jako "projekt Nerudová" alias česká Čaputová. 

Koho budu volit zatím nevím.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:55

brrr no ale přiznejme si, že Nerudová je takový béčko Čaputové :)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 17:58

Mně je Nerudová obyčejně lidsky ... nesympatická. Naprosto přiznávám, že racionální důvod k tomu nemám, ale volit ji budu jedině proti Babišovi. 

Asi to hodím Pavlovi, ačkoli tam výhrady vlastně racionální naopak mám, ale vyhrál to u mě na sympatie. Takže nakonec se očividně rozhoduju čistě pocitově