Ale já si taky nemyslím, že je čistý lilium - ale zatím jí nikdo nic nedokázal.
A o tom, že jde o "Projekt prezidentka" vůbec nepochybuju.
Ale já si taky nemyslím, že je čistý lilium - ale zatím jí nikdo nic nedokázal.
A o tom, že jde o "Projekt prezidentka" vůbec nepochybuju.
Já už si teda docela dlouho sedím na rukách, ale mně to fakt nedá, jakej "projekt prezidentka" furt? Mně prostým náhledem na profesní historii Danuše Nerudové připadá, že to je ženská, která je dost ambiciózní a chce tzv dělat kariéru, to vám přijde fakt tak děsně nepravděpodobný, že by měla sama dostatečně silnou svoji vnitřní motivaci se ucházet o prezidentskej úřad? Kdybych tady začala rozhlašovat, že je Petr Pavel fskutečnosti podpantoflák a do prezidentování ho dotlačila paní generálová, která už se vidí ve večerní róbě na Hradě, tak si tady všichni celkem oprávněně poprskají monitory, co je to za blábol, ale u té Nerudové se to furt omílá dokola, že je jakejsi prázdnej jogurtovej kelímek na šňůrce pana Nerudy, z čeho tohleto pramení? Proč by to měla být zrovna v jejím případě ta nejpravděpodobnější příčina kandidatury? Kdyby její manžel byl jen prostým vesnickým učitelem, tak by to tuto pravděpodobnost snížilo? Samé otázky...
Možná, že "Projekt prezidentka" každá myslíme jinak. Osobně jej vnímám takto (psala jsem o pár stránek dříve):
"Já Nerudové nevěřím tak nějak podvědomě a obecně - působí na mě dojmem "jsem mladá, atraktivní a inteligentní, profesorka jsem, rektorka jsem byla, tak co kdybych byla ještě prezidentka"."
Beru to jako její vlastní projekt - profesně je velmi schopnáí a jakákoliv jiná profesní pozice v akademickém prostředí je ve vztahu k funkci rektorky vždy nižší. A rozhodně si nemyslím, že je nějakou loutkou v rukách manžela - ona sama je ambiciózní možná až moc.
jerry Ale tak v tomhle smyslu jsou "projekt prezident" snad všichni kandidáti, ne? Nemyslím si, že by mezi nimi byl člověk, který se do toho vrhl s čistým srdcem jen pro dobro národa a republiky. Do takového boje se opravdu vydá jenom ambiciózní člověk.
jerry Já tě raději neoznačovala v mým příspěvku právě proto, že jsem si nebyla jistá, jak přesně to tím projektem myslíš zrovna ty, jen mě to slovní spojení už definitivně popíchlo k vyjádření, tak si to neber nějak osobně. Jestli je ambiciózní moc nebo málo, to si netroufám posoudit, ale všeobecně bych souhlasila s DruI, mimo jiné protože ti, co o sobě prohlašujou, že to vlastně dělat nechtějí, se nám v poslední době moc neosvědčili. :))
prázdnej jogurtovej kelímek na šňůrce pana Nerudy, z čeho tohleto pramení? 1. Proč by to měla být zrovna v jejím případě ta nejpravděpodobnější příčina kandidatury? 2. Kdyby její manžel byl jen prostým vesnickým učitelem, tak by to tuto pravděpodobnost snížilo?
1. A proč ne?
2. Ano.
Není zač.
Ano, to jsou.
Ale vyjadřovala jsem se k Nerudové proto, že diskuse je o ní. A opakovaně jsem uvedla, že na mě působí tímhle dojmem (je zkrátka na můj vkus moc urputná). Na někoho jiného působí třeba jinak - takže i on má právo na to, mít svůj vlastní (a třeba i úplně opačný) dojem.
Já myslím, že to je prostě přirozeně lidský, i když asi pomýlený, tak nějak věřit, že to chtějí dělat pro dobro naší země. A prostě v tomto je asi přesvědčivějši PP, jak to tak vypadá.
Ve spoustě států jsou prezidenti jen zdobní. A stačí to. Tady se mu pořád přikládá příliš velká váha.
A nikdo tem lidem nevysvetli, ze prezident neodvola Fialu, nezlevni energie a nezpusobi hospodarsky zazrak, pripadne nevyhosti Ukrajince. Je strasne moc lidi, kteri to nechapou a naleti na kampan, kde dostavaji ty dotazniky, protoze to je prece znamka zajmu o nase lidi, o to, co chteji!
jerry Já myslím, že z ní mám nakonec dost obdobný pocit jako ty. Ale mně jsou pocitově nesympatičtí snad všichni kandidáti. Já bych tu funkci zrušila a byl by klid :o)
Kokoska a co bankovní rada ČNB?
a četly jste ten článek, co sem dala barbucha , celej?
mně to teda nepřipadá málo a neškodný... a bude pokračování...
Podotýkám, že to ještě není vše, pokračování bude zase příště. Možná i o tom, kolik a za co zaplatila Mendelova univerzita v době rektorování Danuše Nerudové kanceláři svého manžela a proč Robert Neruda v době Covid opatření „kázal vodu, zatímco pil víno“, nebo o tom, proč by případné prezidentství Danuše Nerudové mohlo být pro ČR bezpečnostním rizikem.
Klára Long Slámová – advokátka
Nerudovou nikdy volit nebudu. Zlo je zlo, žádný menší neexistuje a já nikdy zlo nevolím. A vzhledem k tomu, že mám dlouholetý, důvěryhodný kontakt na Mendelově univerzitě, tak o této paní vím svoje. Asi poprvé nepůjdu volit, nemám koho.
RoSa Já si tohle všechno ráda přečtu od nějakýho nezávislýho média, dělat závěry z článků na blozích nebo statusů na facebooku mi nepřijde jako dobrej nápad, právě proto, jak závažný obvinění naznačuje. A to, kolik svýho online života už konkrétně paní Le Fay zcela obětovala tomu, že jde výhradně po Danuši Nerudové jak slepice po flusu, přijde trochu podezřelý zase mně. No, do ledna času dost, možná bohužel. Ale zas se třeba aspoň do té doby něco dozvíme. :)
crazydaisy A nechceš to nějak rozvést? Už jsi několikátá, od koho čtu nebo slyším "já znám na Mendelce lidi, Nerudová tam má příšernou pověst", ale pořád jsem se nedozvěděla proč. A mě by to fakt zajímalo, přijde mi to pro nadcházející rozhodování docela důležitý, ale zatím bohužel každej jen něco naznačuje.
Karoleena jo, uvidíme... já si ráda přečtu pokračování toho článku...
Veškeré níže uvedené údaje jsou převzaty z veřejně dostupných zdrojů, včetně údajů ze systému státních zakázek a z celostátních médií, jakož i z vlastních vyjádření Danuše Nerudové a jejího manžela.
Karoleena hele nechci. Ale hlavní info mám od člověka, který tam dělal taky rektora a znám ho několik desetiletí. A pověst tam opravdu dobrou nemá.
RoSa odvolat, vyměnit, a ČT nejlíp zrušit ![]()
RoSa Mně ten článek přijde takový, nevím, fanatický, bulvární. Ale přiznávám, že autorky mi jsou nesympatické.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.