barbucha tak ne kazdy ma na to byt vysokoskolak. Nekdo je rad, kdyz s tim, co mu bylo dano, dosahne nejakeho stupne vzdelani a pak si sezene odpovidajici praci, ale pracuje. Jiny zase dosahne treba vysokeho vzdelani a pracuje v dulezitem, ale financne podhodnocenem sektoru. Kdyz to prezenu, tak bez popelaru nebo treba pecovatelek se tato spolecnost neobejde. Tito lide by meli mit narok na dustojny duchod.
Aktuální česká politická situace
barbucha ta minimální mzda není úplně o slušném žití a vysoká škola není zárukou vysokých výdělků.
Minimalni mzda 2023 je v hrubem 17 300 a ma se zvysovat na 18 400 v roce 2024 - o takovych castkach se tu bavime. Je to o tom,aby nikdo nikoho nedrel z kuze (jako priklad uvedu treba inzeraty firem spadajicich pod Agrofert, ktere nabizeli za fyzicky tezkou praci v mrazirnach prave minimalni mzdu, pritom firma generuje obrovske zisky).
barbucha Hele, mám dvě vejšky, úplně blbà nejsem, pracovat chci, ale háže mi do toho vidle trochu vrozená psychická dispozice, takže se vždycky dohrabu tak pod průměrný plat. Pak znám lidi, co s nic moc vzděláním vydělávají pálky, protože se prostě neštimujou, jedou jak tank, nevadí jim, co všechno neví a neumí. Takže vzdělání je sice za mě důležité, ale jen jedním z faktorů.
Já ale neřekla, že bez vysoký lidi chcípnou hlady (nebo snad dokonce by měli). A nakonec k lopatě můžeš i s univerzitou... Jde o to, že se teď skloňuje vzdělání horem dolem, a nedivím se - vzdělanej národ neinklinuje tolik k diktátorům a podobnejm šmejdům, o to mi šlo. Se podívej, jak to tady teď vypadá. O russákách, pologramotnejch mužikách, ani nemluvě. Jde prostě o celkovou úroveň lidu, a nalákat lidi ke studiu atd. asi nepůjde tím, že se skoro zglajchšaltujou příjmy, teda podle mě ![]()
barbucha tak to jo, to jsme se nepochopily. Myslim, ze to chce hlavne celkovou zmenu systemu ve skolstvi, a ne se roky sprtat co je pazourek ![]()
barbucha s vyšší vudělaností souhlasím, ale motivace by měla být jiná než výše platu. Respektive by měli umět ty lidi nalákat i na něco jiného.
To souhlasím. A důraz na rozvoj kritickýho myšlení a takovou tu syntézu předmětů, ty souvislosti... přece se dá spojit dějepis i s fyzikou třeba. Ale to je na kantorech...
Na co? Že budou víc vědět?
Sorry jako, ale to na každýho neplatí, spíš většinu zajímaj ty peníze a požitky, který za ně lze získat, bych řekla.
Minimální mzda 17 300, průměr 43 a něco málo, medián necelých 37 000.
Tomu říkám zglajchšaltování!
barbucha třeba tak. Vědomosti jsou hodnota. Navíc když už se ví, že vysoká škola nerovná se vysoké peníze.
Hele, vtipálku
od zavedení tohoto kapitalistického výdobytku se tento zvyšoval pětadvacetkrát. Dost pochybuju, že stejně rychle se zvyšovaly normální platy. O jiných příjmech (třeba včetně invalidních důchodů i různých socpříplatků) ani nemluvě.
Markéta Řeháková končí jako mluvčí prezidenta.....Důvodem mého odchodu z pozice tiskové mluvčí je snaha předejít spekulacím o uspořádání vztahů uvnitř prezidentské kanceláře, které se v uplynulých týdnech objevovaly ve veřejném prostoru,“ uvedla Řeháková.
Poslední dobou jsem dění na politické scéně moc nesledovala...jaké spekulace má na mysli?
LadyMary Asi že jsou na hradě napjaté vztahy? Bych řekla, že si Markéta nesedla s Vohralíkovou.
LadyMary Spekulace o boji týmu Kolář, Vohralíková versus tým, který odpracoval předvolební kampaň
Ja ty spekulace zaznamenala, ale rikam si, zda tym, ktery odmakal kampan (a skvele), ma na vedeni cele agendy a koordinaci komunikace prezidentske kancelare. Prijde mi, ze to jsou 2 odlisne veci.
Řeháková se asi urazila...
barbucha Takže odešla zbytečně, spekulacím nepředešla. :D ona ta Vohralíková taky nepůsobí zrovna jako fajn baba teda. S tím vyjádřením, že by prezident měl mlčet a vyjadřovat se jen k podstatným věcem, no nevím.
Já Vohralíkovou nijak nesleduju, ani nevim jak k tomu všemu vlastně přišla... ale na druhou stranu si říkám, že nějaká jemná květinka by se v tý funkci a na tom místě asi moc dlouho neudržela.
barbucha Zas ale jako sekýrnice s napoleonským syndromem taky není výhra. Sákryš zase spekulace. :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články