Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 26. zaří 2023 15:44

barbucha tak ne kazdy ma na to byt vysokoskolak. Nekdo je rad, kdyz s tim, co mu bylo dano, dosahne nejakeho stupne vzdelani a pak si sezene odpovidajici praci, ale pracuje. Jiny zase dosahne treba vysokeho vzdelani a pracuje v dulezitem, ale financne podhodnocenem sektoru. Kdyz to prezenu, tak bez popelaru nebo treba pecovatelek se tato spolecnost neobejde. Tito lide by meli mit narok na dustojny duchod. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 26. zaří 2023 16:16

barbucha ta minimální mzda není úplně o slušném žití a vysoká škola není zárukou vysokých výdělků.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 26. zaří 2023 17:09

Minimalni mzda 2023 je v hrubem 17 300 a ma se zvysovat na 18 400  v roce 2024 - o takovych castkach se tu bavime. Je to o tom,aby nikdo nikoho nedrel z kuze (jako priklad uvedu treba inzeraty firem spadajicich pod Agrofert, ktere  nabizeli za fyzicky tezkou praci v mrazirnach prave minimalni mzdu, pritom firma generuje obrovske zisky).

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 26. zaří 2023 18:58

barbucha Hele, mám dvě vejšky, úplně blbà nejsem, pracovat chci, ale háže mi do  toho vidle trochu vrozená psychická dispozice, takže se vždycky dohrabu tak pod průměrný plat. Pak znám lidi, co s nic moc vzděláním vydělávají pálky, protože se prostě neštimujou, jedou jak tank, nevadí jim, co všechno neví a neumí. Takže vzdělání je sice za mě důležité, ale jen jedním z faktorů. 

Offline barbucha blogger
35733 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 14:13

Isca Lamicka bublifuk 

Já ale neřekla, že bez vysoký lidi chcípnou hlady (nebo snad dokonce by měli). A nakonec k lopatě můžeš i s univerzitou... Jde o to, že se teď skloňuje vzdělání horem dolem, a nedivím se - vzdělanej národ neinklinuje tolik k diktátorům a podobnejm šmejdům, o to mi šlo. Se podívej, jak to tady teď vypadá. O russákách, pologramotnejch mužikách, ani nemluvě. Jde prostě o celkovou úroveň lidu, a nalákat lidi ke studiu atd. asi nepůjde tím, že se skoro zglajchšaltujou příjmy, teda podle mě

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 15:39

barbucha tak to jo, to jsme se nepochopily. Myslim, ze to chce hlavne celkovou zmenu systemu ve skolstvi, a ne se roky sprtat co je pazourek

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 16:31

barbucha s vyšší vudělaností souhlasím, ale motivace by měla být jiná než výše platu. Respektive by měli umět ty lidi nalákat i na něco jiného.

Offline barbucha blogger
35733 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 21:13

Lamicka 

To souhlasím. A důraz na rozvoj kritickýho myšlení a takovou tu syntézu předmětů, ty souvislosti... přece se dá spojit dějepis i s fyzikou třeba. Ale to je na kantorech...

bublifuk 

Na co? Že budou víc vědět? Sorry jako, ale to na každýho neplatí, spíš většinu zajímaj ty peníze a požitky, který za ně lze získat, bych řekla.

Offline dzizisketa
8936 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 21:24

barbucha 

Minimální mzda 17 300, průměr 43 a něco málo, medián necelých 37 000. 

Tomu říkám zglajchšaltování!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 27. zaří 2023 21:27

barbucha třeba tak. Vědomosti jsou hodnota. Navíc když už se ví, že vysoká škola nerovná se vysoké peníze. 

Offline barbucha blogger
35733 příspěvků moje polička 27. zaří 2023 21:32

dzizisketa 

Hele, vtipálku od zavedení tohoto kapitalistického výdobytku se tento zvyšoval pětadvacetkrát. Dost pochybuju, že stejně rychle se zvyšovaly normální platy. O jiných příjmech (třeba včetně invalidních důchodů i různých socpříplatků) ani nemluvě.

Offline LadyMary
1130 příspěvků moje polička 03. října 2023 09:01

Markéta Řeháková končí jako mluvčí prezidenta.....Důvodem mého odchodu z pozice tiskové mluvčí je snaha předejít spekulacím o uspořádání vztahů uvnitř prezidentské kanceláře, které se v uplynulých týdnech objevovaly ve veřejném prostoru,“ uvedla Řeháková.

Poslední dobou jsem dění na politické scéně moc nesledovala...jaké spekulace má na mysli?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. října 2023 09:12

LadyMary Asi že jsou  na hradě napjaté vztahy? Bych řekla, že si Markéta nesedla s Vohralíkovou. 

Offline Řvousenka
1027 příspěvků moje polička 03. října 2023 11:44

LadyMary Spekulace o boji týmu Kolář, Vohralíková versus tým, který odpracoval předvolební kampaň 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. října 2023 12:54

Ja ty spekulace zaznamenala, ale rikam si, zda tym, ktery odmakal kampan (a skvele), ma na vedeni cele agendy a koordinaci komunikace prezidentske kancelare. Prijde mi, ze to jsou 2 odlisne veci. 

Offline barbucha blogger
35733 příspěvků moje polička 04. října 2023 11:06

Řeháková se asi urazila... 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2023 12:49

barbucha Takže odešla zbytečně, spekulacím nepředešla. :D ona ta Vohralíková taky nepůsobí zrovna jako fajn baba teda. S tím vyjádřením, že by prezident měl mlčet a vyjadřovat se jen k podstatným věcem, no nevím.

Offline barbucha blogger
35733 příspěvků moje polička 04. října 2023 12:57

Kan 

Já Vohralíkovou nijak nesleduju, ani nevim jak k tomu všemu vlastně přišla... ale na druhou stranu si říkám, že nějaká jemná květinka by se v tý funkci a na tom místě asi moc dlouho neudržela.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2023 13:02

barbucha Zas ale jako sekýrnice s napoleonským syndromem taky není výhra. Sákryš zase spekulace. :D