Tohle vážně není o tom, že vláda jen neumí něco prodat a má blbé PR. A zastávat demokratické principy a prozápadní politiku hubou jde každému, úplně stejně jako Babiš slibuje. V tomhle mezi nimi není žádný rozdíl. Reálná vládní politika se blíží východní Evropě, případně velmi, až krajně pravicovým hnutím jižní Evropy.
Aktuální česká politická situace
Makara no já si vybírám podle schopností a ne podle pohlaví..... to přece není záruka, že ženy by tohle vyřešily lépe
Černá kočka euro především nechtějí zdejší voliči. Takže podpora eura by vládní koalici určitě z bídy nevytrhla.
A (ne)podpora stejnopohlavních rodin jde hlavně za lidovci a těm to voliči sečetli.
olte to jsi dobrá, ze to dokážeš posoudit. Já tedy nemám kapacitu na investigaci, zda je kandidát na zastupitele do kraje lepší zubař, nebo je lepší zubařka. Na malé obci, kde ty lidi znáš fakt osobně, je jasné ze nebudu volit ženu, o které vim, ze je neschopna, ale pokud o ženách na kandidátce nevím nic negativního, tak jim preferenční hlasy dávám. Obvykle taky nevím nic extra pozitivního na kandidáty - muže. Třeba dost sleduju rozdělování peněz na podporu sportu a to je u nás zrovna hodně k naštvaní.
Makara já ti rozumím, jak to myslíš, ale problém je spíš u stran, že na kandidatkách jsou na horních pozicích mnohem častěji muzi, a proto uspějí i bez preferenčních hlasů
barbucha stacilo by sundat sako. Jako prostě bohužel je to tak, ty lidi jsou pod drobnohledem a když tam stojí, že to vypadá, aby se neušmudlal o něco, tak je to blbý. Jasně, nikomu to barák zpátky nepostaví, at má sako nebo svetr, ale je to to prostě jeden ze střípků toho jeho mediálního obrazu. A nechápu, že mu to někdo neřekl!
continuity To byla moje polemika k tomu, jak tady někdo psal, že je pro něho důležité jaké základní principy současná vládní koalice zastává. No a mě to donutilo se takhle "nahlas" zamyslet nad "Hesla" versus "Co ve skutečnosti dělají".
Myslím si, že to co navrhují udělat se zákoníkem práce, pokud to projde, jim definitivně zlomí vaz a Babiš a jeho PR oddělení je na tom doslova roztrhají. Reálně budou dopady na zaměstnance asi malé, ale bude se to týkat obrovské skupiny lidi a Babiš a jeho PR ty hrozby nafouknou.
Karja já myslím, že to je stejný důvod, jako proč paní Fialová vyrazila v modelu "Četnické humoresky"
Černá kočka Ono se se zakoníkem.práce bude dělat ještě něco než ta letošní úprava? To, co se tyká brigádníků je totiž úplně na h...o.
Kokoska Ono by převlečení asi nepomohlo, schytal by to i za něj, něco jako červenej svetr.
barbucha stacilo by sundat sako. Jako prostě bohužel je to tak, ty lidi jsou pod drobnohledem a když tam stojí, že to vypadá, aby se neušmudlal o něco, tak je to blbý. Jasně, nikomu to barák zpátky nepostaví, at má sako nebo svetr, ale je to to prostě jeden ze střípků toho jeho mediálního obrazu. A nechápu, že mu to někdo neřekl!
No já bych řekla, že mu to asi někdo navrhnul, ale že mu to bylo stejně trapný jako by to bylo mně - prostě laciný divadlo. Jako celej život chodím v obleku, a najednou sundám sako a všecko v cajku a odpuštěno, bez ohledu na vlastní práci?
Nezpochybňuju PR a mediální obraz a čelem k masám a lidu blíž... jen na to sama nemám žaludek a předpokládám, že Fiala taky ne. Já se ovšem nechystám do politiky, to je fakt... ale jak říkám, rozumím tomu jeho postoji. Jako bych já najednou musela chodit v kostýmku a lodičkách, abych působila víc profesionálně nebo co, to se úplně obracím naruby při tý představě ![]()
Černá kočkazákoník práce už zbabrany je. Tady jsou ty změny a marně tápu, co z toho by se tak hrozně dotklo zaměstnanců, že budou radši volit Babiše.
https://www.e15.cz/zakonik-prace-2024-novela
Třeba s tou garancí místa po dvou letech rodičovské to spíš zaměstnancům pomůže? (Akorát jiným, kteří budou pracovat na těch místech jako zástup, zas uškodí).
brrr jo, ještě jsou tam změny, ale teda spíš nahovno pro zaměstnavatele.
U nás už je jasný, že od ledna DPP prostě nebude. Měla jsem jednoho kolegu, který chtěl začít pracovat ještě před nástupem na HPP a už do toho nikdy nepůjdu, protože odpracoval třeba deset hodin za měsíc a já dvě hodiny řešila, jak mu ty smeny naplánovat a a uzavřít docházku. ![]()
Když už tak alespoň 1/2 HPP a víc. Studenti na kratší mají smůlu. Prostě to fakt nejde.
Koukám na ten Babišův povolební kvapík (velkej blicí smajlík!) a div si hlavu neukroutím. To fakt ještě někdo může volit tu svini Válkovou?! Tvl jestli jsem dodnes měla o našem vším lidu nějaký iluze...
brrr Některé věci budou třeba pozitivní, ale myslím, že protesty se budou točit kolem prodloužení zkušební doby z 3 na 4 měsíce u běžných zaměstnanců a z 6 na 8 u vedoucích pracovníků. A pořád se neví jak to bude s výpovědí bez udání důvodu. ODS ji chce do novely prosadit pozměnovacím návrhem.
Ta výpověď bez udání důvodu neprojde, to bych byla v klidu. Nějaké rozvolnění těch pravidel by bylo ke prospěchu věci, zbavit se nefunkčního zaměstnance oficiální cestou je dnes prakticky nemožné, nakonec se to většinou řeší větším nebo menší nátlakem a "dohodou". Kdyby se do tohoto divokého západu vnesly nějaká pravidla, bylo by to pro všechny urcite lepší. Dnešní stav je takový: kdo si co u rozvázání pracovního pomeru vyjedná, to má.
continuity To jestli to bude pozitivní nebo negativní uvidíme podle toho jestli se při těch změnách nakonec udělá A i B nebo jenom to A.
Ale o tom to teď není, spíš o tom co z toho mistrně vystříská Babiš a jeho PR.
continuity Černá kočka Já ty změny vnímám z pozice "zaměstnavatele" brigadníků a to je takový opruz, tuna papírovaní navíc. Dovolenou pro brigadníky nechápu (ale já mám na výzkumech totálně rozvolněný system založeny na domluvě, tam možná proto). Každopádně zaměstnávat teď brigádníky je na hlavu.
Treba výpověď bez udání důvodů je podle mě z pohledu politika dvousečné, to by mně zajímalo, co z toho nakonec bude.
brrr ne, dovolena pro brigadniky nedava smysl nikomu
brrr Cože? Dovolená pro brigádníky, co to je za pitomost?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články