Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline dzizisketa
8933 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 19:34

Jako a koho to překvapuje? Že lidi v parlamentních volbách volili proti Babišovi a ne pro někoho a teď, když vidí výsledky vládní politiky, se zařídí stejně, akorát v opačném gardu? Hele jako pětikolka sklízí, co zasela.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 19:47
Reakce na černá káva:

Co se s těmi lidmi stalo, že jich tolik zhlouplo. Jsou to sobci, ani na vlastni potomky nemyslí. 

​Jakože pětikoalice to dělá skvěle, jenom lidi jsou blbí a volili radši Ano nebo zůstali doma? 

Já bych prapříčinu volebního výsledku začala hledat jinde než u voličů.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 19:51
Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 20:00

dzizisketa jakože nejsou dostatečně populističtí? Ok, tak mi pak prosím konkrétně ukážete co jim ANO vrátilo a jak? Nikde jsem nenašla jak to mají naplanovaný, asi aby Karlovi nikdo neukradl nouhau

Offline Lenka22
2631 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 20:05

dzizisketa a co přesně zasela?

Offline Lenka22
2631 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 20:06

Černá kočkakde bys to příčinu začala hledat?

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 20:07

andulka01 a hlavne: jak jim to vrati... kdyz se chvastaji na billboardech. Dalsim zadluzovanim zeme? My vam vsechno dame, vy nemusite nic. 

Offline andulka01
12802 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 20:15

Lamicka k vyzvednutí v rychlobruslařské hale Martiny Sáblíkové

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 20:24

Lenka22 Tak třeba Blažek, Válek, Stanjura, tiché víno, pokus o vytěsnění minoritní akcionářů ČEZ, podlomení důvěry v akciový trh v ČR, zpackaná digitalizace stavebního řízení, zrušení EET, místo toho, aby ho vylepšili a stal se z něho moderní nástroj pro lehčí výběr daní, homofobní nebo jinak necitlivé výroky lidovců jak směrem k homosexuálům tak bezdětným lidem a vůbec postoj celé pětikoalice k právům LGBT, neschválení Istanbulské úmluvy, novelizace zákoníku práce zašťitovaná údajně tím, že se má rozhýbat trh práce o čemž se v ekonomických kruzích dost diskutuje zda pro něco takového nejsou vhodnější nástroje a našly by se asi stovky dalších věcí, ale hlavně Pětikoalice v mých očích (a určitě ne jenom v mých) spoléhala na to, že lidi jim to hodí, protože stejně tu není nikdo jiný, Petr Fiala se takto vyjádřil několikrát, takže proč by něco pro svoje voliče dělali. Sice jsou to všechno celostátní témata, ale není možné to oddělit ani na té krajské úrovni.

V roce 2021 je tolik lidí nevolilo proto, že by z nich byli tak odvaření, ale nechtěli tu hnutí Ano. Teď se situace otočila a spousta lidí je znechucená z Pětikoalice, někteří to naprotest proti vládní politice hodí Ano a někteří nešli volit vůbec, což dokládá ta nejnižší účast u voleb do krajů za posledních 20 let.

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 22:37

Mně by zajímalo, kdo mi co ukrad, že mi to Babiš hodlá vrátit... jsem se dívala a nic mi nechybí. Ani práva, ani peníze  

Kdyby ale někdo věděl, o co konkrétně jsem přišla, tak předem děkuju za upozornění! Včetně termínu na vrácení, ten je jistě už taky určenej, jak má u správnýho plánu být. 

Jinak se to samozřejmě dalo čekat. A stejný to bude u dalších voleb. V souladu s místní tradicí se u nás po volbách začíná znovu a znovu od začátku, a to je taky důvod, proč budeme - bez rozumný kontinuity, obvyklý v civilizovanejch zemích - i nadále v prdeli. 

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 22:48

Černá kočka 

Ano, řekla bych, že taková práva LGBT a neschválení istanbulské úmluvy nesou Babišovi voliči opravdu velice těžce. 

Offline zmrzlina
30 příspěvků moje polička 21. zaří 2024 23:41
Reakce na Černá kočka:

Lenka22 Tak třeba Blažek, Válek, Stanjura, tiché víno, pokus o vytěsnění minoritní akcionářů ČEZ, podlomení důvěry v akciový trh v ČR, zpackaná digitalizace stavebního řízení, zrušení EET, místo toho, aby ho vylepšili a stal se z něho moderní nástroj pro lehčí výběr daní, homofobní nebo jinak necitlivé výroky lidovců jak směrem k homosexuálům tak bezdětným lidem a vůbec postoj celé pětikoalice k právům LGBT, neschválení Istanbulské úmluvy, novelizace zákoníku práce zašťitovaná údajně tím, že se má rozhýbat trh práce o čemž se v ekonomických kruzích dost diskutuje zda pro něco takového nejsou vhodnější nástroje a našly by se asi stovky dalších věcí, ale hlavně Pětikoalice v mých očích (a určitě ne jenom v mých) spoléhala na to, že lidi jim to hodí, protože stejně tu není nikdo jiný, Petr Fiala se takto vyjádřil několikrát, takže proč by něco pro svoje voliče dělali. Sice jsou to všechno celostátní témata, ale není možné to oddělit ani na té krajské úrovni.

V roce 2021 je tolik lidí nevolilo proto, že by z nich byli tak odvaření, ale nechtěli tu hnutí Ano. Teď se situace otočila a spousta lidí je znechucená z Pětikoalice, někteří to naprotest proti vládní politice hodí Ano a někteří nešli volit vůbec, což dokládá ta nejnižší účast u voleb do krajů za posledních 20 let.

​s většinou uvedeného bych asi i souhlasila, taky mě to štve. Ale pořád je pro mě mnohem důležitější, jaké zastávají základní hodnoty. Prozápadní orientace, demokratické principy, slušnost, jasný postoj k Rusku. Ostatní je sice důležité, ale míň. Takže byť s vyhradami, vládní koalice je pro mě jediná možnost. 

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 00:14

zmrzlinaPřesně tak, s vyhradami, ale jediná možnost. Ale to PR je fakt zoufalý. Když jsem viděla Fialu jak přijel v obleku do tech oblasti po povodni...jako to se fakt nehodilo, to jsou takové drobnosti,ale co jsou hrozně videt a lidi to ještě víc nasere. 

Offline slniecko admin
19529 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 01:49

Držím palce, aby to neskončilo takou katastrofou ako tu.

Ale začínam mať taký asi ľahko senilný dojem, že celý svet sa zbláznil.

Offline stes
9154 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 06:31
Reakce na barbucha:

Černá kočka 

Ano, řekla bych, že taková práva LGBT a neschválení istanbulské úmluvy nesou Babišovi voliči opravdu velice těžce. 

​jj,

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 06:38

zmrzlina Karja Tak myslim, ze nekteri volici vladni koalice ted nevolili vubec nebo volili nekoho jineho z toho duvodu, ze neni jiny zpusob jak zakricet na vladu at uz se probere, ze maji poslednich pet minut nebo jim ten vlak v pristich volbach ujede definitivne a nam s nima.

Postoj k Rusku maji jasny, to bude asi to jedine co k nim pritahne volice na narodni urovni pokud tu do te doby nevznikne nejaka alternativa.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:06
Reakce na zmrzlina:

​s většinou uvedeného bych asi i souhlasila, taky mě to štve. Ale pořád je pro mě mnohem důležitější, jaké zastávají základní hodnoty. Prozápadní orientace, demokratické principy, slušnost, jasný postoj k Rusku. Ostatní je sice důležité, ale míň. Takže byť s vyhradami, vládní koalice je pro mě jediná možnost. 

Mate to nastavene jinak nez ja. Krome jasne dane politiky smerem k Rusku a Cine, jake jsou jejich zakladni hodnoty? Prozapadni orientace a demokraticke principy, ale neschvaleni snatku osob stejneho pohlavi a pokus o okradeni akcionaru? Zadny pokrok ohledne eura? Zaostaveme jak v rozvoji vzdelavani tak v ekonomickem rustu. Slusnost, ale Blazek ve vlade? Nektere vladni vyroky vlady smerem k obcanum velmi arogantni.

On ten muj predchozi prispevek vznikl jako reakce na to, ze tady nekdo psal, ze za vsechno muzou volici, kteri zhloupli a jaci jsou to sobci a nasledne diveni coze ta vlada dela spatne.

Ze to takto bere nejaka pani na parfumanii me netrapi. Spis mam obavu, aby to takhle neodbyly soucasne vladni strany a necekalo nas za rok jeste neco horsiho.

Offline rozarka
4202 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:17

@ zmrzlina tohle si myslím taky.

Nevím jak moc by poškodilo stát, odsunout volby a věnovat se zatopenym oblastem. Ale voliči, aspoň tam, by to jistě ocenili.

Offline zmrzlina
30 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:23
Reakce na rozarka:

Černá kočka tohle si myslím taky.

Nevím jak moc by poškodilo stát, odsunout volby a věnovat se zatopenym oblastem. Ale voliči, aspoň tam, by to jistě ocenili.

​Zrovna tohle ale vysvětlovali - nedalo se to stihnout tak, aby dodrželi zákon. A navíc si umím představit, co by se z druhého tábora strhlo za shitstorm. Určitě by to využili a tvrdili, že se "Fyjala" voleb bojí a volby už nebudou nikdy

Offline OliveOyl
1963 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:39

zmrzlina nehledě na to, že by určitě vznesl někdo protest proti výsledku těch voleb, pro nedodržení zákona by byly vyhlášeny za neplatný... a pak už by spousta lidí nevěřila ničemu, obzvlášť, kdyby nové volby dopadly jinak než původní. Podle mě by tohle byl mnohem větší průšvih pro celou společnost než vítězství Ano v krajích

rozarka