Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Kokoska
34766 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:42

Černá kočka slusnost, ale Babis ve vlade? Uz to vidim zive a v barvach. 

Offline zmrzlina
30 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:43

OliveOyl Ano, o tomhle jsem přesvědčená, že by určitě nastalo. Babiš, Okamura, Konečná ani další by se toho jistě neštítili.

Offline rozarka
4202 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:51

zmrzlina Ono se vždycky něco ozve z druhého tábora. Ať už je rozhodnutí jakékoliv.

To je v lidské povaze, když nevyšlo tohle, zkusím tamto. A pak se kdyžtak vrátím k tomu prvnímu. Bohužel. 

Ale někde, jak jsem četla,volby ani neměly být. A právo volit má kazdy, kdo splňuje podmínky. To je taky zakon

Offline rozarka
4202 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 07:53

OliveOyl to můžeš mít pravdu.

Já si jen takhle vysvětluju ten výsledek 

Offline OliveOyl
1963 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 08:31

rozarka tím neodsunutím voleb? No, možná i jo. Já jsem všude četla výzvy k odsunutí voleb, ale nějak mě míjelo, pokud vůbec bylo, nějaký intenzivnější vysvětlování vlády, že a proč to nejde. 
Tady vidím největší problém já. Že vláda pracuje, něco dobře, něco hůř, ale s nulovou snahou prodat tu práci voličům. Fiala je podle mě velmi schopnej politik, dokáže udržet pohromadě pět hodně různejch stran tak,že se nejenom nepovražděj, ale taky dojdou nějaký shodě. Ale vnímám z něj takovou jako akademickou povýšenost nebo jak to říct. Úplně pomíjí, jak se dneska dělá politika, jak intenzivní PR je k tomu potřeba. Když jsem ho viděla brodit se popovodňovým bahnem v polobotkách a obleku, tak bych ho praštila po hlavě. Pak přijde Babiš, vypustí Alenu a Dvojkarla, vytáhne pár údernejch hesel, a lidem to v hlavě uvízne. A u voleb si vzpomenou

Offline viktorka_od splavu
49222 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 08:32
Reakce na Černá kočka:

​Jakože pětikoalice to dělá skvěle, jenom lidi jsou blbí a volili radši Ano nebo zůstali doma? 

Já bych prapříčinu volebního výsledku začala hledat jinde než u voličů.

Offline Lenka22
2631 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 08:33

zmrzlina mluvíš mi z duše, je to tak.

Ostatní jsou marginálie.

Offline Makara
3626 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 08:35

Stěžuji si na spoluobčanky.  Kandidovali 3 ženy a 3 muži. Proč jako chlapi dostali 63%! 
Tak vám nevím, co budu dělat příští týden. Mám volbu ANO/SPD...

Offline OliveOyl
1963 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 08:36

rozarka jo, ještě byl zajímavej článek v Hospodářkách, kde psali o studiích podle kterých živelní katastrofy vždycky u voleb uškodí vládním stranám

Offline olte
745 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 08:52
Reakce na Makara:

Stěžuji si na spoluobčanky.  Kandidovali 3 ženy a 3 muži. Proč jako chlapi dostali 63%! 
Tak vám nevím, co budu dělat příští týden. Mám volbu ANO/SPD...

​jakože ženy by měly volit ženy???

Offline barbucha blogger
35717 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 09:39
Reakce na Karja:

zmrzlinaPřesně tak, s vyhradami, ale jediná možnost. Ale to PR je fakt zoufalý. Když jsem viděla Fialu jak přijel v obleku do tech oblasti po povodni...jako to se fakt nehodilo, to jsou takové drobnosti,ale co jsou hrozně videt a lidi to ještě víc nasere. 

​Tak von ten uspávač hadů chodí i s odpadkama v obleku, řekla bych. 

A je smutný, že náš prostej lid je natolik prostej, že čeká nástup vlády v teplákách, v ruce lopaty. Takový divadlo

Offline Kokoska
34766 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 09:53

barbucha zas neprehanej, stacily dziny, slusna kosile a neformalni sako nebo hezka bunda. Prezident taky vyrazil v kostkovany kosili.

Offline OliveOyl
1963 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 09:54

barbucha tak tepláky a lopaty nejsou nutný, ale o kolik patřičněji vypadal prezident ve flanelce, že jo? Jasně, flanel je trochu jeho signatura, nebo jak to říct. Ale stačilo, aby si Fiala sundal sako a vzal jiný boty a už by nevypadal jak z jinýho vesmíru

Offline rozarka
4202 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 09:55

OliveOyl No jasně,- sedávej panenko v koutě- už dávno neplatí. Intenzivní PR je základ úspěchu. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 09:56

Já jsem si rozklikla ty detailní výsledky v krajích a tam je vidět, kde to Babiš vzal

https://www.seznamzpravy.cz/p/vysledky-voleb/2024/krajske-volby

a je to tak, že z vládní koalice o hlasy přišli zejména piráti + kdu-čsl - ti jsou o pár řádků víš se skóre -29. 

Offline OliveOyl
1963 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 09:57

Kokoska ty hnedka džíny... tolik odvážná jsem v představách nebyla :))

Offline Kokoska
34766 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 09:59

Babis dela dobre, ze se trochu upozaduje, nastrkuje spis Havlicka a Schillerku (tu babu jak vidim, mam osypky) a neknuci ty svy blaboly. 

Tyjo, prezident a Babis jako premier, to by bylo husty!

Offline Kokoska
34766 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 10:00

OliveOyl a nojo, vsak si rozumime

Offline Makara
3626 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 10:02

olte jako jo! Jak se mají jinak prosazovat potřeby žen? Vždyť se o tom  bavíme pořad dokola. Proč není dost míst ve školkách? Proč nejsou dostatečné kapacity pečovatelských služeb o seniory? Přece  ty ženský to nějak zvládnou, tak co bychom jim to usnadnovali.

A pak se na lokální úrovni řeší veledůlezitost rekonstrukci fotbalového stadionu  a na celorepublikové/evropske úrovni  vylobované další zkomplikovani daňových a jiných zákonu, aby obyčejný smrtelník musel potřebovat poradce, protože to sám nezvládne. 

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 10:03

Mě z toho plyne,že to projeli zejména Piráti - když si vzpomenete, oni nedali v koalici ani parlamentní volby. Za mě je to největší sklamani na aktuální politické scéně - lidovci ustrnuli v 19. století, tedy žádná škoda, ale ti Piráti měli potenciál.

A další věc je, že na úrovni samosprávy se leccos jeví jinak - hlavně ta korupce je strašlivá a má toho už plné zuby kdekdo. Kdyby do Prahy přiletěla úřednická samospráva mimozemšťanů, která tady začne konečně řešit dopravu racionálně a ne jako politiku, tak bychom se možná konečně někam dostali.