Garfie jo,platí to od července. To nepochopíš!
Aktuální česká politická situace
Co je tak moc špatně na výpovědi bez udání důvodu? Oprava: chápu, že to lze snadno zneužít, ale zase je v celku nemožné ukončit smlouvu s problémovým zaměstnancem, což asi taky není dobře.
S prodlouženou zkušebkou taky problém nevidím. Stejně už teď hodně zaměstnavatelů dává první rok na dobu určitou.. v podstatě roční zkušebka.
Tady se lidí obecně hrozně boji měnit místo a uplne to nesouvisí s jejich cenou na trhu práce.
Zažila jsem mnohokrát, že zaměstnance, který byl v jedné práce úplně nepoužitelný, jiný zaměstnavatel vychvaloval do nebes.
Tady je to hezky rozepsané
Mám třeba kamaráda, který takto čekal na zlatý padák na místě, které mu absolutně nesedlo, až se dočkal a místo toho, aby to odstupné využil na chvíli klidu a pořádné provětrání co se nabízí, vzal prvni práci, co mu jakz-takz vyhovovala, takže je zas na úplně debilnim místě, s ještě debilnejsi pracovní kulturou a zas tomu "dává čas". Je VS technik, dost zkušeností, takže na trhu horké zboží, absolutně žádný důvod nějak se nervovat. A nevysvetlis.
Ono to mozna koalice nevede uplne nejlip (nevim stejne je budu volit), ale ta alternativa je silena, silena. Populisti, komunisti a fasisti. No dalsi volby jsou myslim jasne. A neverim, ze nekdo z volicu ANO a extremistu resi veci jako Istambulska dohoda nebo zakonik prace. Kdyby jeste existovali socialni demokrati, tak ano, ale ti snad vymreli
Ono to mozna koalice nevede uplne nejlip (nevim stejne je budu volit), ale ta alternativa je silena, silena. Populisti, komunisti a fasisti. No dalsi volby jsou myslim jasne. A neverim, ze nekdo z volicu ANO a extremistu resi veci jako Istambulska dohoda nebo zakonik prace. Kdyby jeste existovali socialni demokrati, tak ano, ale ti snad vymreli
Kdyby jeste existovali socialni demokrati, tak ano, ale ti snad vymreli
nevymřeli, ale nějak se jim nedaří odrazit od dna
Co tak pozoruju (a samozřejmě generalizuju) na naší malé vísce, tak ty vzývané liberální západní hodnoty tu teda úplně nefrčí, takže není překvapivé, že ANO tu mělo 40%. Dřív tu hodně volili ČSSD a ODS. Zároveň se lidi nepřiznají, že to hážou babišovcům nebo třeba espéďákům, člověk se to dozví jen vzácně a tak nějak nedopatřením. Třeba u volební komise lítaly v pátek hlášky, že dřív (rozuměj za socíku) to bylo lepší, protože všichni měli tak nějak stejně a aspoň si nezáviděli (což podle mě není pravda, vždycky se dalo závidět aspoň lepší postavení ve straně nebo barevná telka). Větší část lidí jezdí na směny do fabrik v okolí, část do kanclů v blízkých městech, odhadem tak třetina dojíždí do Prahy a zbytek jsou podnikatelé, drobní živnostníci a zaměstnanci zdejšího ZD. Po práci chtějí lidi klídek, hlavně upravenou zahrádku, umyté auto, pívo s kámošema, grilovačku a jednou za čas trochu kultury, když zbydou prachy. Můj kamarád se vyjádřil, že je to takový Hobitín, hlavně proboha žádné velké ideje nebo velké dějiny, ty tudy prošly za války a v 50. letech a byla to čirá hrůza.
olte Prave, rozumna levice je to, co tu strasne schazi. K nejake rovnovaze. Bohuzel jim volice prebrali populisti, co by si zrovna to zatraceni zaslouzili misto nich.
continuity zažila jsem, že firma si ted důvod k výpovědi klidně vytvoří. I když to třeba není úplně v souladu se zákoníkem práce.
A na druhé straně remcání na to, že na některých místech je člověk, který tam nemá co dělat, protože tu práci nedělá dobře. Plus jak tadyproběhlo, že je v kolektivu nějaký protiva, který to v podstatě nováčkovi tak skazí, že ho vyštípe. Tak tam by to zjednodušení mohlo pomoct.
K té nechuti měnit práci bych ještě přidala zvyk na kolektiv a prostředí. Málokomu se chce zapadat do nového uceleného kolektivu.
olte Prave, rozumna levice je to, co tu strasne schazi. K nejake rovnovaze. Bohuzel jim volice prebrali populisti, co by si zrovna to zatraceni zaslouzili misto nich.
jo, to s tebou naprosto souhlasím
olteschází prosím pěkně i rozumná pravice, protože ODS to teď není ani omylem.
Mam dotaz ohledne nemoznosti vyhodit zamestnance, co uplne nepracuje podle ocekavani a odejit nechce. Jde to resit jinak nez ze na nej bude vyvijeny tlak, aby odesel sam?
Candance zruseni pracovniho mista nejcasteji. sice mu das odstupny ale jde prakticky hned. muze te teda zalovat
olteschází prosím pěkně i rozumná pravice, protože ODS to teď není ani omylem.
není no....
viktorka_od splavu no k tomu je potřeba taky nabídnout jinou pracovní pozici..
Candance nevim to uz presne, ale pri soustavnem porusovani pracovnich povinnosti se da pouzit vytykaci dopis a pokud zamestnanec nenapravi sve chovani, taky se mu muze dat vypoved. Nevim, jestli staci jeden dopis nebo to musi byt opakovane v nejakem obdobi, urcite by se to dalo najit.
Kokoska no ale to porušení už musí stát za to.. navíc ty dopisy musí být 3 a dokonce prý za stejnou věc ![]()
Jako tady by to fakt chtělo nějakou úpravu..
bublifuk no kdyz treba zamestnanec soustavne dela neco podle sebe a ne podle prikazu nadrizeneho a ohrozi tim zakazku, je to dost prusvih. Ale je fakt, ze tech moznosti dat zamestnanci vypoved moc neni, to by nejakou upravu chtelo.
teoreticky vyhodit zaměstnance pro neplnění pracovních povinností jde, ale je to tak právně složité, několik úkonů, které musí správně navazovat a tak lehce se tam něco po..., že i náš korporát s armádou právníků to dělá extrémně neochotně, protože riziko, že to skončí u soudu je extrémně vysoké a pak se doplaci mzda klidně za několik let.
Je jednodušší na toho člověka přitlačit a nějak se dohodnout. Takže šedá zóna, úplně na prd, protože platí, co si kdo vyjedná to má. A závisí jen, jak moc je ten člověk psychicky odolný. Nahovno prostě, kdyby to mělo jasné a použitelné pravidla, bylo by to o pro všechny lepší..
Zažila jsem i alkoholika na pracovišti, číhala půlka firmy, kdy bude spolehlivě ozralej, aby se mu nedávalo foukat opakovaně, protože to by se zas mohlo považovat za bossing.
Zrušit místo sice můžeš, ale takto jsem znala jednu dost velkou finanční instituci, která několik let neměla oficiálního mluvčího, protože tu bývalou vyhodili na zrušení místa. Prostě ho nemůžeš jen tak opětovně vytvořit, jinak to zas skončí u soudu.
continuity tak to ale pisu preci:-)
Kokoska a to ještě mluvíš o tom, že zaměstnanec soustavně dělá něco podle sebe, já zažila lidi, co prostě nedělali téměř nic. A když je někdo k nějaké práci přinutil, tak to programově spackali.
Takto mi jeden člověk, zaměstnaný v konzultační firmě, řekl, že nebude pracovat s klienty, protože si, cituji: od nich nenechá srát na hlavu.Já jsem k tomu přišla až po jeho zkusebce, naštěstí tady stačilo trvat na tom, že na těch projektech prostě dělat bude, a dal výpověď radši sám. Ještě jsem teda dostala ceres od HR, že co jsem si to dovolila, prý jsem na něj byla zla, zla.
Pak skončil u kamaráda na interním oddělení, chvíli tam dělal vlny, jakože zkušený senior, po pár měsících mi kámoš volal, jak ho má přinutit k nějakým výsledkům, protože za rok z něj nevypadlo vůbec nic ![]()
Jak to dopadlo nevím, odešel kámoš.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články