Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 21:32

Vosina Tak s tím, že dřív měli všichni stejně a aspoň si nezávideli přišly tuhle i moje ctyricetilete kamarádky...které teda vyrůstaly nebo si pamatovaly léta 90+, že jako mezi dětma ve škole nebyly takové rozdíly jako teď. A že to bylo mnohem lepší. 

Jinak jako kéž by se lidi svoji volební preferencí tajili, já to bohužel o hodně lidech vím a radši bych to nevěděla....takže já když se někdo blízký o tom chce bavit, koho mám ráda, tak říkám, nenene, neřešme to prosím. Na druhou stranu, když mě někdo trochu štval už předtím a do toho se dozvím, že je fanda Tomia, tak si řeknu, no jo to je debil, to jsem věděla. Mám takovej dvojí metr:D

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 21:36

Karja no moje ségra to ze Slovenska rozklicovala: naše vláda se moc stará o Ukrajince a málo o našince. A ne, nepomohlo ji říct, ať neblbne. Nechtěla jsem na ni být moc ostrá, jak řešíme tu tetu ve špitále, ale teda já se fakt s nima o tom bavit nechci. Nechci!

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 21:41

continuity No jasně, já vždycky odvádím řeč jinam. Nejlepší je, když někdo řekne, jak nic nemá, hypo akorát na krku na celej zivot, a ti ostatní jen dostávaj a ty vidíš všechny ty Apple sracky okolo, a kdoví co si kdesi a tušis ty výdaje za restaurace třeba....:D. 

Offline Kokoska
34766 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 22:07

continuity ja se nechci rozepisovat, ale mozna lepsi, kdyby dotycny nedelal nic. Aspon by ostatnim nepodelal to, co delaji oni.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 22. zaří 2024 22:09

Karja Zajímavý. Tady na průmyslovém okrese už bylo v druhé půlce devadesátek i u dětí dost vidět, kde jsou doma peníze a kde ne. Hlavně v oblečení (různě bizarní zvonáče a džíny z Kenvela, nebo jak se to jmenovalo) a ve věcech do školy (plně vybavené dvou a vícepatrové penály, nezničitelné značkové pastelky Evolution...). Když se z Prahy přistěhovala nová spolužačka a její táta měl jedničkovou Oktávii, tak byla za velkou honoraci. Ale já mám na tyhle ptákoviny a bizár paměť docela dobrou.

Můj soused, který byl začátkem devadesátek na učňáku teda prohlásil, že je rád, že tu divokou dobu vůbec ve zdraví přežil.

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 22:11

Vosina

Já bych to připsala milosrdné paměti. mezi dětma byly rozdíly i za sociku, někdo měl bony na džíny a někdo ne.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 22. zaří 2024 22:18

continuity Já si to právě myslím taky. Než se to mojí mámě v hlavě pomotalo, tak občas zmínila dospívání na maloměstě za Prahou za normalizace. Jak vždycky něco hrozně frčelo, nikde to nebylo a když se to pod pultem vyšmelilo za nekřesťanský prachy, už to bylo out a frčelo zas něco jinýho. Céčka, háčkovaný opalovačky a podobný věci. To byl konzum jak řemen.

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 22:31

VosinaJá jsem jim to taky tvrdila, že ty rozdíly byly, eventuelne, že si je děti uměly prostě najít mezi vecma byť zanedbatelnýma, ale pro deti podstatnýma. Ale ony si tak zaslepené divaly na tu skvělou minulost a vzpomněly jen na jednu rodinu, co jezdila na nějaké lepší dovolené a jinak nic.

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 22:37

Karja ono byl rozdíl i v blbý gumě. Existovaly takové růžové vonící. A někdo ji měl a někdo ne. 

Offline Vosina
příspěvků moje polička 22. zaří 2024 22:37

Karja No my si tuhle se dvěma kamarády říkali: Ježkovy zraky, my už jsme tak starý, že už jsme v některých věcech pamětníci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2024 23:03

Karja to je podle mě akorát vzpomínkový optimismus. Vždycky si bylo co závidět, řekla bych. Co je lidstvo lidstvem.

Offline Tak Betty
6102 příspěvků moje polička 22. zaří 2024 23:11
Reakce na Evaeva:

Karja to je podle mě akorát vzpomínkový optimismus. Vždycky si bylo co závidět, řekla bych. Co je lidstvo lidstvem.

​Amen.

Offline Mrs.Robinson
591 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 06:05
Reakce na Evaeva:

​Přesně. A taky ti lidi byli o třicet let mladší, to podle mně tu dobu taky hodně přikrašluje, i když si to možná neuvědomují

Offline viktorka_od splavu
49222 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 06:50
Reakce na Kokoska:

continuity ja se nechci rozepisovat, ale mozna lepsi, kdyby dotycny nedelal nic. Aspon by ostatnim nepodelal to, co delaji oni.

​jj nekterym lidem by se vyplatilo platit, aby nedelali vibec nic nebo idealne do te prace vubec nechodili

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 07:13

Karja ja myslim, ze spis zapomnely, ze vsichni meli stejne nic a jen 1- 2 deti mely bohatsi rodice. 

Edit. S tim "nic" to tak nevyzni, melo tam byt ho* (pardon)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 07:52

Kokoska ale nekdo to pak musi udelat za nej.

Offline Karja
44542 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 08:04
Reakce na Lamicka:

Karja ja myslim, ze spis zapomnely, ze vsichni meli stejne nic a jen 1- 2 deti mely bohatsi rodice. 

​No, ale přesně takhle jim to vyhovovalo, že když měly stejné ho. tak si nebylo co závidět. Ale já jsem jen o fous mladší a ty rozdíly byly, taky myslím, že to je ten vzpomínkový optimismus. Blbý je, když se tak nějak uplatnuje při volbách no.

Offline Makara
3626 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 08:05
Reakce na Lamicka:

Já si to pamatuju přesně takhle - teda za socíku. V devadesátkách už ty rozdíly začaly objevovat.

Offline continuity
42819 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 08:31

Makara Lamicka 

Nedělejte z toho socializmu beztřídní společnost, protože to prostě nebyla pravda. Vždy byla nejaká honorace, na tom maloměstě to nebylo tolik vidět, ale i tak byl docela rozdíl mezi dcerkou fotbalisty nebo lékaře a dítětem z rodiny šičky nebo úřednicke pracující inteligence. Někdo v tom navíc uměl chodit a někdo ne. 

Akorát se víc hledělo na dodržování hesla: "ked zeries, nemlaskaj" takže jsem z té bubliny jsem definitivně vykoukla až po revoluci, když jsem začla studovat v Bratislavě.  Spousta lidí žila úplně jinak a mohla si dovolit věci, které já jsem si neuměla ani představit - třeba na dovolenou letět

Offline Kokoska
34766 příspěvků moje polička 23. zaří 2024 08:51

Candance jenze daleko horsi je predelavat neco a hadat se s dotycnym, ze to musi byt jinak nez to vidi on, nez to udelat rovnou spravne. Nehlede na to, jak to vypada pred klientem.