Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 13:41
Reakce na prďola:

​Po všech těch úvahách, které jsem se snažila aspoň naznačit, mi z toho vyšla Costa Rica

Má školství, zdravotnictví a státní správu asi nejblíž evropskému pojetí. Vojenské převraty nehrozí, protože si zrušili armádu Platy, důchody a různé poplatky vychází po přepočtu šul-nul podobně jako u nás (jasně, že se najdou i výrazné rozdíly), komunita na FB velmi spolupracující a nápomocná i pro nově příchozí. A v neposlední řadě tam mám dlouhodobě usazeného bývalého šéfa...

Počasí a krásy Kostariky jsou jen třešnička na dortu

No jo no, sever Prahy taky dobrej!

​Díky za research, na Kostarice jsem byla a extrémně se mi tam líbilo (klima), ackoli ta země si s nama nepěkně zahrála. Zohlednila si bezpečnost ? A taky poměrně vysoké ceny vlivem USA ?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 13:50
Reakce na bublifuk:

Lidi vy mě děsíte. Co bude stěma co nemají možnost zadních vrátek někde jinde, ani života mimo systém...

​Nejhorší je smrt z vyděšení. Hlavně se z toho nep☺srat. 

Offline olte
745 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 14:53
Reakce na Kan:

​Nejhorší je smrt z vyděšení. Hlavně se z toho nep☺srat. 

Offline barbucha blogger
35707 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:02

Kan olte 

No, holky... až nám tady bude diktovat zahraniční a hospodářskou politiku Putler (a následkem i cenzuru), poserete se z toho taky. Nehledě na moje dlouholetý osobní zkušenosti s rusáckou diktaturou nějak ani dneska nevidím stát v jeho sféře vlivu, kterej by z jeho laskavý péče zvlášť prosperoval a občani se tam těšili nějakejm velkejm svobodám. 

Offline barbucha blogger
35707 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:09
Reakce na Kokoska:

Je mi teda ouzko z toho Babisovskeho kamaradstvi s Orbanem, vubec teda z cele vize zahranicni politiky, jestli se to anonistum dostane do sparu.

​A počkej jak eště bude zatápět Zeman! Ten se na to těší jak na vánoce - vůbec nepochybuju o tom, že pomsty národu ještě nemá dost a nebude línej obrážet republiku a agitovat ve prospěch Babiše. Vší lid mu bude radostně naslouchat... Ten ještě zaškodí i z rakve a tím spíš, že v ní už jednou hnátou prakticky je.

Offline barbucha blogger
35707 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:13
Reakce na razorblade:

​presne na tyhle volby cekam ja. Pred par dny jsme se o tom bavili s kolegou z rozhlasu a ten si rikal, ze kdyby u vlady byli ano a spd, ze si vubec neumi predstavit, jak bychom dal delali nasi praci, co by s tema mediama mohli udelat...

​K lopatě půjdete, yntelektuálové zaprodaný! To by tak hrálo, rozvracet republiku. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:14
Reakce na barbucha:

Kan olte 

No, holky... až nám tady bude diktovat zahraniční a hospodářskou politiku Putler (a následkem i cenzuru), poserete se z toho taky. Nehledě na moje dlouholetý osobní zkušenosti s rusáckou diktaturou nějak ani dneska nevidím stát v jeho sféře vlivu, kterej by z jeho laskavý péče zvlášť prosperoval a občani se tam těšili nějakejm velkejm svobodám. 

​Možná taky, ale proč se stresovat už teď? Počítám se vším, ale odmítám se připosraně chovat s předstihem. 

Online continuity
42785 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:19

Kanže mas plan B, ještě přeci neznamená, že se stresujes. Někoho to naopak uklidňuje. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:28

continuity OK, ale očividně u bublifuk ten váš plán B vyvolal děs. 

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:42

Kan Tak pokud v komkoliv "vyvolal děs" jakýkoliv hypotetický plán B a ne realita a aktuální trendy vývoje společnosti, tak sorry!

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 15:49

MP Meri Jasně, že jsem měla snahu zohlednit vnitřní bezpečnost (statistiky kriminality, info od insiderů) i zvyšování cen, za které mohou imigrující důchodci z US. Pro mě to bylo fakt velmi detailní analytické cvičení, na jehož základě jsem si hodně věcí uvědomila...

A jak jsem psala na závěr, tak jsem hodně posunula to kritérium, kdy už bude neúnosné v ČR pobývat. Mmch válku na našem území jsem nebrala vůbec v úvahu.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 16:07

Já jsem si přála, aby se nějaké změny na úrovni vládních stran udály, ale moje představa byla úplně jiná než to co se začalo dít tento týden.  Přesto bych to tady ještě nevzdávala, pořád je před náma rok, kdy se toho může hodně změnit. Doufám, že ne k horšímu.

Jinak mě zaujali mezi tipy kam se vystěhovat ty Filipíny. Jenom jsem se rychle podívala na jejich vývoj a co se týká ekonomiky tak prognozu mají skvělou, ale z pohledu mezinárodní bezpečnosti mně to zas až taková hitparáda nepřišla vzhledem k tomu v jakém regionu se nachází, i ta vnitřní bezpečnost mi přišla horší (drogové gangy)  a že politická situace se může dost měnit i tam. A klimatické změny tam pravděpodobně pociťují nebo budou pociťovat čím dál tím víc. Možná když tu zemi člověk zná zblízka tak to vidí jinak Garfie ?. Že se tam člověk má dobře pokud je zdravý a má dobré finanční zázemí, ale to asi platí i pro další země, třeba tu Kostariku.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 16:27

prďola bublifuk napsala jasně :Lidi vy mě děsíte a na to jsem reagovala. To je celé.

Offline Makara
3625 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 16:42

Dnes se mi líbil rozvášněný Fiala na tiskovce, když popisoval svoji verzi úterka. Myslím, že nebude na škodu, když občas vystoupí z role distingovaneho pana profesora.

Offline Fiction
1640 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 16:47

Makara měla jsem stejný pocit

Offline rysamona
1106 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 17:16

Olomoucký kraj - ANO, Stačilo, PRO, SPD

Offline Blaire
74 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 17:40
Reakce na Černá kočka:

Já jsem si přála, aby se nějaké změny na úrovni vládních stran udály, ale moje představa byla úplně jiná než to co se začalo dít tento týden.  Přesto bych to tady ještě nevzdávala, pořád je před náma rok, kdy se toho může hodně změnit. Doufám, že ne k horšímu.

Jinak mě zaujali mezi tipy kam se vystěhovat ty Filipíny. Jenom jsem se rychle podívala na jejich vývoj a co se týká ekonomiky tak prognozu mají skvělou, ale z pohledu mezinárodní bezpečnosti mně to zas až taková hitparáda nepřišla vzhledem k tomu v jakém regionu se nachází, i ta vnitřní bezpečnost mi přišla horší (drogové gangy)  a že politická situace se může dost měnit i tam. A klimatické změny tam pravděpodobně pociťují nebo budou pociťovat čím dál tím víc. Možná když tu zemi člověk zná zblízka tak to vidí jinak Garfie ?. Že se tam člověk má dobře pokud je zdravý a má dobré finanční zázemí, ale to asi platí i pro další země, třeba tu Kostariku.

​V Manile jsem zila 5 let a shrnula jste to presne. Kdyz ma clovek kontakty a dobrou praci, je tam velmi pohodlny zivot. Ty klimaticke zmeny jsou trosku problem, to je pravda. 

Offline Kokoska
34747 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 17:56

barbucha Zeman slavi 80 a kdo to prispechal jako prvni? Kamos Fico!

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 28. zaří 2024 21:02

Karja no nějak to půjde..

Jako ne, že bych měla z vývoje dobrý pocit. Ne, že by neproběhly úvahy kam by to šlo se vystěhovat.. Ale ve výsledku se mi nechce věřit, že by bylo tak zle, aby to bylo nutné. 

Někdo musí zůstat bojovat

Offline Garfie
28477 příspěvků moje polička 29. zaří 2024 06:45

Černá kočka Já Filipíny nedoporučovala, jen že se tady mezi expaty o tom vedou debaty. Naopak všichni při těch úvahách spíš zmiňují, že Filipíny bohužel nejsou ideální. Bohužel, protože jako dovolenková destinace jsou fajn. Navíc přemýšlet o nějaké zemi ve chvíli, kdy v ní třeba pracuješ, máš kontakty a vše zabezpečeno, protože jsi v ní ideálně jako zaměstnanec nějaké nadnárodní společnosti je jedna věc, ale něco úplně jiného uvažovat o ní jako o zemi "na vlastní pěst": 

Vždycky je těžké rozhodování, i v rámci Evropy, musíš vzít v potaz úroveň zdravotnictví, dostupnost a ceny zdravotní péče (v tom stáří už je to důležité hledisko), celkovou bezpečnost, jazyk-a s tím spojené, jestli jsi schopná si v nové zemi vytvořit sociální kontakty....pro mě i taky ceny letenek, hlavně do Evropy.  

Já jinak v reálu pochopitelně nechci nikam utíkat :-), ale je příjemné mít tu možnost.