Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online barbucha blogger
35707 příspěvků moje polička 22. října 2024 22:47
Reakce na andulka01:

tak asi nepřekvapilo... slovenský diktátor slovenskýho stbáka podrží 

​To nemohlo teď dopadnout jinak. 

Leč vzbuzuje to ve mně jiskřičku naděje... nebylo by Andrejovi teď na Slovensku přece jen líp? Nějakou tu funkci by tam jistě dostal! Třeba i ve vládě!

No a zlí jazykové na FB:

"Představte si, že vám soused rozmlátí okna u baráku. Dáte ho k soudu. Táhne se to. Po nějaké době se, ať už z jakéhokoli důvodu, rozhodnete s ním uzavřít smír. To znamená, dál se s ním nesoudit a neusilovat o soudní verdikt, že ten chlap je vinen.Soud vaši dohodu o smíru potvrdí. To musí. Potvrzuje ale pouze fakt, že k ní mezi vámi došlo. K tomu, kdo z vás je v právu, se nevyjadřuje.V žádném případě to tedy neznamená soudní verdikt, že soused je nevinen. A už vůbec to neznamená, že vaše okna nevymlátil."

Offline RoSa
10121 příspěvků moje polička 22. října 2024 23:03

Samantha na X-síti se mluví, že to byl tenhle milej člověk, VČ...

https://domazlice.nemocnicepk.cz/interni-oddeleni/

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 23. října 2024 06:49

Samantha to znásilnění se stalo dvě ulice od nás... Třemošná. Ještě tu taky kousek od Třemošné jsou Plasy s Bohem Šaškem a úmrtím při domácím porodu v sektě Ohnivý drak.

Takovej klidnej okres to bejval...

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 23. října 2024 07:05

barbucha mě to hrozně drásá profesně. Jistě, archiválie je jenom historický pramen a ten se dá interpretovat různě. Ale to bychom mohli rozporovat úplně všechno, co přechováváme.

Příklad: Ve fondu policejního ředitelství Plzeň je spis, že poslední nekomunistický primátor Plzně způsobil v mládí nehodu na kole - zranil nějakou služebnou. Prostě je to fakt, tečka. Je to jeden s desítek tisíc spisů toho fondu. Stejně tak ten Babišův spis. Jeden z desítek tisíc. Archivář má povinnost spisy určené k archivaci převzít, uložit do kartonů a označit tak, aby je bylo možné zpětně dohledat. Nic víc.

Jestli někde někdo sedí s inkoustovou tužkou a psacím strojem a opravuje archivy STB (nebo nějaké jiné), no tak to můžem zabalit rovnou. Možná jsem naivní (a rozmazlená tím, že archiválie v mojí péči nejsou tak "výbušné").

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. října 2024 07:27
Reakce na RoSa:

zajímavý, že o profesi píšou jen když je pachatel bezdomovec nebo lékař... nebo jste četly někdy "účetní zabila manžela"?

​Tak u nás před lety účetní zpronevěřila peníze firmy, dělala to po menších částkách asi 2 roky a v novinách to bylo taky. A o tom soudci, co týral manželku se taky psalo. 

Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 23. října 2024 07:45

RoSa Já mám pocit, že lékař zaznělo v tom medializovaném případu ohledně vraždy v sektě v Kutné Hoře, že to bylo jako hodně velké scifi, když lékařka podlehla myšlence, že tělo vysublimuje a pak ted, protože je to z jednoho prostředí.... Taky nemám pocit, že je to nějak nadužívané oproti jiným povoláním. 

Offline continuity
42785 příspěvků moje polička 23. října 2024 08:38

Archivářka

Já mám vážné obavy, že z archivnich svazku STB se zachovala jen ta vybraná část, kterou tehdy soudrozi uznali jako k archivaci způsobilou, značná část vyletěla kominem. 

Tím nijak nehajim Babise, mmch můj otec i extchan jako pracovníci vedeckeho ustavu tam figurovali také. Po revoluci potřebovali lustrační osvědčení (a já bezpečnostní prověrku) a bylo to vyřešeno během pár měsíců. To jen k tomu chudákovi Babišovi evidovanemu neoprávněně. Kdo tam opravdu jen byl anedonasel, nemá s UPN žádný problém. 

Jinak na Slovensku nerozhodl o ničem soud, pořád ten rejstřík nemá cistej. Někdo to někde vysvětloval a je to fakticky potvrzení Status Quo 

Offline Sweet Potato
40185 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:03
Reakce na RoSa:

Samantha na X-síti se mluví, že to byl tenhle milej člověk, VČ...

https://domazlice.nemocnicepk.cz/interni-oddeleni/

​Otevřela jsem to, jméno primáře tam není. Asi nezmizelo jen náhodou. 

Offline RoSa
10121 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:05

Sweet Potato hmmm, kamarádce jsem ještě včera posílala fotku, co tam byla vedle jména (MUDr. a PhD myslim)... tak ji mám ve zprávách - chceš? já bych si tim PC nezasírala, nechce se mi to ukládat... vypadá normálně obyčejně

Offline Sweet Potato
40185 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:18

RoSa

Ne, fakt to nepotřebuju. Jen mi z toho vychází, že na X měli nejspíš pravdu.

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:45
Reakce na RoSa:

já bych si tim PC nezasírala, nechce se mi to ukládat... 

​Naprostý souhlas... nechceme AI učit, že nás zajímají jen takové věci.

Klikneš na takový článek, fotku, odkaz a už se ti budou nabízet podobné věci.

Já radši "koťátka". 

Online Kokoska
34739 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:53

barbucha no jasne ze dohoda podezreleho s ministerstvem nic neresi, jen ted bude Babis na koni, ze Slovaci uznali, ze je jak lilium! Ono se v archivech jiste najde spousta zaznamu o lidech, kteri opravdu nespolupracovali, treba to na ne STB jen zkouselo, ale tohle asi nebude ten pripad. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:59

Vubec nevim, co je to za zdroj, ale to jméno už některými medii normalne proběhlo Obviněný

Offline brrr
12310 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:03

A není jedno, že to byl doktor a jak se jmenuje? Stejná tragedie by to byla, i kdyby byl vrahem traktorista Pepa Novák.

Offline viktorka_od splavu
49219 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:36

brrr jenze traktoristu pepu novaka si asi v patek v noci nepustis do bytu, kdezto vazeneho pana primare jo. tak to bych rekla ze proto to lidi zajima..

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:58

Tak mně zas nepřijde, že by se to povolání v těch médiích nějak nadměrně akcentovalo. Proste se vi, ze to byl lékař a ze byli kolegové, takže se ta informace napíše. 

Navic doktoři bývají narozdíl od traktoristů řekneme "lokálně známé osobnosti", ne nadarmo jdou často i do politiky, proste spousta lidi se s nim pravděpodobně setkala, takže je to pro ne takove ... ehm, zajímavé, nebo jak to v souvislosti s něčím tak strašným nazvat. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:18
Reakce na brrr:

A není jedno, že to byl doktor a jak se jmenuje? Stejná tragedie by to byla, i kdyby byl vrahem traktorista Pepa Novák.

​No nevím, já bych teda se slepákem k psychopatovi nešla, ale jestli mi louku poseče šiblej pepa traktorista je mi celkem fuk, jelikož mě nijak neohrozí. Vzpomínáte si na toho chirurga z domažlické nemocnice, jak po jeho ošetření zemřely dvě děti? Jeden byl výplach žaludku a druhý nějaké vysoké teploty? 

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 23. října 2024 12:45

Cetla jsem neco malo na X, tam si na tom honi triko kde kdo, ze prece uz z fotky je jasne jaky je to psychopat a podobne kecy.  Kdovi kolik lidi z jeho okoli, jestli vubec tusilo, ze treba ma nejake rysy psychopata ?

Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:16
Reakce na brrr:

​Myslím, že je to protože u lékaře nepředpokládáš takhle jako jak to říct, brutální násilné chování? prostě si řekneš primář, vzdělaný člověk, inteligentní hodně toho dokázal, předpokládáš u něj, že zná dusledky svého chování, nepředpokládáš, že je nějakej schizofrenní nebo nějak závažně duševně nemocný.....tak jako tohle nečekáš, kdežto u toho Pepy ty jo, no tak jako asi to byl nějakej jednodušší typ odjakživa... Stejná tragedie by to bezesporu byla,ale je to takové prostě vzhledem k těm všeobecným okolnostem víc šokující. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:42

Jak bych to řekla...