Tak to je jen takovy divadlo pro volice, slibem nezarmoutis. Jinak je babisovi cela balastikovy cinnost u ***. jediny, co mu trha zily, aby mu to nesundalo nejaky procenta
Aktuální česká politická situace
moora Přesně tak.
moora přesně. Někam jí uklidí na chvíli, ale zbavovat se jí nebude, ono to vyšumí a pak se bába vynoří v nějaký pěkný trafice a pro šéfa udělá první poslední.
Je mi z toho všeho dost zle.
Marbušato je kreatura ![]()
Jako není to aktuální politická situace, ale nevěděla jsem, kam jinam to dát. Na X jsem ses dočetla, že bude otevřen zapečetěný dopis TGM. Píšou: Otevření je naplánováno na 19. září 2025, od 10:00 hodin v Lánském zámečku. Ceremoniál bude přenášen Českým rozhlasem a zúčastní se ho i prezident Petr Pavel; text přečte historička Dagmar Hájková
Co tam bude?
Marbuša na to jsem taky zvědavá...
„Mohlo by tam být svědectví, v němž se TGM bude vracet k vývoji Československa, možná se dozvíme i nějaké kritické poznámky k tehdejší politice. Možná to bude i nějaké poselství občanům státu, který už vlastně dneska neexistuje, a možná se dozvíme nějaké rodinné tajemství,“ odhaduje Křesťan, čeho se mohla Masarykova poslední slova týkat. Veřejnost si je přečte přesně 19. září 2025.
RoSa ví se, kde doteď ten dopis byl? Nebo proč ho otevírají letos?
Beranka je to všechno v tom článku, který RoSa zmiňuje, je to docela složitý, ve zkratce, dopis zachránil tajemník Jana Masaryka, který řekl, že se má otevřít 20 let po předání do archivu.
Mohučanka Děkuju. Já si článek přečtu, byla jsem zvědavá.
Marbuša Slyšela jsem a jsem napnutá, kamarádi uzavírají sázky co tam bude, myslím, že většina lidí čeká nějaký wau. Necháme se překvapit..
Kan Před pár lety jsem četla nějakou (asi) konspirační teorii, že byl nemanželský syn Františka Josefa. Třeba to bude ono. Co máte v sázkách za tipy?
Petr Bezruč prý taky napsal dopis, čas už dávno uběhl, kdy měl být odtajněn. Asi je to v opavském archivu. Ví někdo?
Marbuša Dle mého, když to psal byl po mrtvici, takže to bude něco osobního, ale nic co by chtěl někomu vysvětlovat, protože velikost je pouze list A4. Kamarádi taky blbnou s konspiračkama, vesměs politického směru, něco o 2 sv a Benešovi. K tomu levobočovi si myslím, že je to blbost, proč by si Ferenc psal do poznámek ,,Kropáčková vyřízena,, prostě někomu se hodila senzace, rodiče se vzali 1849 a Masaryk se narodil 1850, takže by měl spíš napsat Masaryková vyřízená, spíš než francjosefa bych podezřívala toho žida, co u něj sloužila jako kuchařka. Uvidíme, je to napínavé.
Marbuša ja si myslim, ze tam nic zasadniho nebude, akorat obecna zdravice :)
Kan No, protože jí jako Kropaczkovou Franz znal a ostatně jsem nedohledala, kdy tu poznámku o "vyřízení Kropaczkové" napsal. Jisté je, že Terezie už předtím jedno nemanželské dítě měl a že TGM se narodil sedm měsíců po svatbě. A stejně pochybuju, že by TGM věděl, že jeho otec je někdo jiný než Marasyk.
moora taky si myslim. Neco jako Vazte si samostatneho statu a tak.
brrr Já bych řekla, že už jen ta poznámka o kropáčkové, je divná. A hlavně kdyby to bylo „vyřízené„ tak by si nějak finančně pomohla, ne? Vzhledem k franckově formátu. Koupili by chalupu a né se pořád stěhovali z Čejče do Hodonína a zase do Čejče. Protože babkin děda si vzal nějakou služebnou ze zámku, která porodila předčasně, za kmotra šel ten hrabě, kde sloužila a na statku se za svatební dar pořídilo hromadu věcí, chlapce nechal vystudovat a statek podědil druhorozený.
Jestli máte přátele v cizině, připomeňte jim, že už zbývá jen pár dní na to, přihlásit se k volbám. Já včera někde zaslechla, že se přihlásilo 20 000 lidí, a že se čekalo nejméně 50 000. Tak jsem obvolala svoje známé v cizině a všichni se divili, že už ta lhůta končí.
Kan Mi je v zásadě jedno, kdo byl otec, ale jak říkám, kdyby Franz Josef, byl by to krásny paradox. Akorát to v tom dopise určitě nebude.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje