Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Samara
příspěvků moje polička 18. srpna 2025 15:01

Kan Dekuju za ochotu, kdyz bude vhodna chvilka, tak budu rada, ale neni to nutne. Jen me opravdu prekvapilo, ze by se o tom mluvilo i v cechach. Kazan jsem si tedka teda nasla taky, kdyz to zminujes. Clanky vetsinou rikaji, ze legionari nic neukradli ;-) ale jestli tomu verit, jestli je to objektivni, tezko rict. Samozrejme bych byla radsi kdyby bylo jiste, ze legionari nic nevzali. Ale fakt je z valecneho zoldu vilu a najemni dum nepostavis..

Offline brrr
12310 příspěvků moje polička 18. srpna 2025 15:15

Samara Vilku, ne vilu. Prostě prvorepublikový rodinný dům.

Jestli opravdu legionáři ten poklad vzali, nikde se to u nás úplně zas tak nešířilo, protože legie, zahraniční vztahy, atd. Pokud by ho vzali,dle mě by to bylo legálně na hraně, válečná kořist x krádež, bla bla. Ale pokud by to byla pravda, za poslední roky by se na to už přišlo.

Offline Samara
příspěvků moje polička 18. srpna 2025 17:07

brrr Ja bych teda chtela aby legionari byli skveli a bez poskvrny, ale nechapu, jak by se na to prislo, kdyz se to cele stalo pred sto lety? To jsem skepticka, proste to zustane mirne nevyjasnene. 

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 12:05

brrr 

Kdyby existoval jedinej důkaz, tak by nás s tím rusáci honili doteď.  Bolševici to rozkradli a samozřejmě za to můžou legionáři, to je taková pěkná ruská klasika, jako vždy Jako teď se chudáci na Ukrajině jen bráněj... co od nich čekat jinýho než samý lži.

Offline continuity
42784 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 22:18

Offline jerry
11167 příspěvků moje polička 20. srpna 2025 22:28

continuity 

To je tak přesný...a zároveň tak hrozný

Offline Sweet Potato
40182 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 09:33

continuity Téhle želvě se tam kupodivu dost daří.

Offline viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 13:13

continuity tak to je genialni

Offline Samara
příspěvků moje polička 21. srpna 2025 16:27

continuity To se hodi spis na Stanjuru, ne? AS rozpoctu rozumi na rozdil od nej.

Offline brrr
12310 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 16:46

Samara AS? Myslíš tu paní, co říkala, že nás  jejichvláda nezadlužila, že si jen půjčila (volně, není to přesná citace)

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 16:55
Reakce na Samara:

continuity AS rozpoctu rozumi na rozdil od nej.

Offline Kokoska
34726 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 18:48

brrr a jeste si pujcila za dost drahy uroky. Babis ji hajil, ze si pujcila dopredu, to jsem nejak nepochopila. Jak si muzes pujcit zpetne? Mozna to myslel tak, ze to zaplati pristi vlada, ktere to splaceni daji sezrat?

Offline Samara
příspěvků moje polička 21. srpna 2025 20:04

brrr A Stanjura s Fialou nas nezadluzili? Fiala velkodusne slibil pet procent HDP na obranu, aniz by tusil, kolik je to v rozpoctu a takovy vyrok vas netrapi? Zadna fotka zelvy na sloupku s napisem Fiala na vysi :-p

Offline notna
9391 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 20:25

Samara Současná vláda zadlužování a schodek rozpočtu snižuje. Nelze z roku na rok splatit dluh a sestavit vyrovnaný rozpočet. I když teda s rozpočtem pěkně čarují, jen co je pravda, ve výsledku se jim skutečně daří schodek snižovat, HDP roste. Zastavili inflační spirálu, kterou rozjela Babišova vláda s ministryní finančí AS. Tohle je na tom nejvtipnější, jak Babiš a spol neustále křičí Fialova drahovat, ale že tu inflaci nastartovali oni svými rozhazováním v době krize, nikdy nepřiznali. Přitom ta data jsou jasná.

Nevím, co myslíš, že Fiala neví, kolik je 5% z rozpočtu. Slíbil to, protože je to požadavek NATO a vyjednal, že se k tomu dopracujeme postupně.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 20:29

Samara Nějak mi to nedá abych se nezeptala, jestli vám připadá prožrané zadlužení za minulé vlády srovnatelné se slíbenými 5% z HDP na obranu?

A to nechci Fialu obhajovat za každou cenu, protože mi připadá naprosto úchylné řešit každý problém tím, že ho plošně zaleju prachama ...a je mi jedno, jestli to provádí Babiš nebo Fiala. To nevede k ničemu jinému, než k návykovému chování celé společnosti a natažené ruky "když je moc sucho i když moc prší"

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 21:15

notna Jen technicka poznamka, tato vlada nezastavila inflacni spiralu, to bylo z vetsi casti dilo CNB, nebo tedy spis konkretnich clenu bankovni rady, kteri se rozhodli k velmi nepopularnimu kroku zvedani urokovych sazeb a byli za to tenkrat kritizovani zleva zprava.

Jinak tedy o Stanjurovi nemam valneho mineni, ale AS je jeste jiny level bohuzel.

49217 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 21:29

Samara no tvl to ani neni smesny. Silena je blba jak daleko vidi

Offline notna
9391 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 21:37

Černá kočka Diky za upřesnění. Stanjuru taky nemám v oblibě, ale pořád lepší než AS.

viktorka_od splavu Nemyslim si, ze by byla tak blba. Podle mě moc dobře ví, že lže.

49217 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 21:46

notna jasne, ale neni schopna to podat nejak inteligentne. 

Offline brrr
12310 příspěvků moje polička 21. srpna 2025 21:51

Samara Popravdě? Jsem ekonomický negramot, ale i já na rozdíl od AS chápu, že když si půjčíš, tak se zadlužíš.