Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 29. června 2026 21:36

Lenka22 Celá jižní Morava rozhodně není ztracená, konkrétně ve Strážnici je level vzdělanosti celkem vysoko a volby nedopadají vůbec tak špatně jako v jiných pohraničních oblastech, např. v bývalých sudetských územích. Je tu velký vliv tradic, opravdového vlastenectví, důraz na vzdělání, i toho křesťanství... teď nově i Grolichovi celkem vysoká podpora Spolu... A takových měst a městeček je tu v okolí hodně.

V prezidentských volbách Pavel 63,5%, předtím Drahoš 56%. V posledních volbách bohužel vyhrálo ANO (32,4%), ale demokratické strany neměly úplně špatný výsledek (28,55, 13%, 7,5% = jen veeeelmi těsná prohra nynější opozice). Dívala jsem se, že to je výsledek srovnatelný např. s Plzní.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 29. června 2026 21:58

JanieB Krásný fotky;). A ti lidé v publiku na fotkách. teda vypadají skutečně na politické provokatéry a opilé burany:D:D:D. Bože můj. Já teda Jižní Moravu vůbec za "ztracený region" nepovažuju, to by mě třeba osobně nikdy nenapadlo. 

Offline Černá kočka
1781 příspěvků moje polička 29. června 2026 21:59
Reakce na Karja:

JanieB Hele, chytrý lidi vědí a hloupými se nemá smysl zaobírat a něco vysvětlovat.... A náhodou, já jsem doposud o tom festivalu neslyšela nebo mě to míjelo a nějak jsem si nezjištovala o čem to je...a takových lidí bude. To je PR!

​Tohle přesně jsme si říkali, že se rozšíří povědomí. Je to tam super, spousta lidí co je tam na víc dní, spí ve stanu, jak je to obklopené parkem tak to bylo pro diváky i v těch vedrech jakžtakž snesitelné.

Offline Černá kočka
1781 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:21

Jižní Morava určitě není ztracený region, ať jde o společenský život nebo třeba HDP. V přepočtu na obyvatele má Jihomoravský kraj druhé největší HDP na obyvatele hned po Praze a přeskočil i Středočeský kraj . Já bych tedy neřekla o žádném regionu, že je ztracený, všude jsou lidi, kteří se snaží žít co nejlíp a přijde mi, že těmi řečmi o ztracených krajích se snaha těchto lidí shazuje.

Navíc v tom publiku sedí lidí z různých míst, rodáci rozesetí po celých Čechách a Moravě, dělat z toho profil JM kraje se fakt nedá.

Offline Sweet Potato
40603 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:23

Černá kočka Už od mládí se tam chci podívat. A nějak na to ještě nedošlo. Třeba za rok?

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:53

Jinak u nas se ANO ani komunisti nedostali ani do zastupitelstva...

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:58

Sweet Potato Urcite prijed, ta atmosfera je uzasna pro deti, mladez i dospele, kazdy si najde neco. Cele dny jsou programy soubezne na ruznych amfiteatrech, ve Skanzenu, v synagoze, na meste, je tam pruvod, aktivity pro deti. Po pulnoci po oficialnich programech se az do rana pari treba na 15 mistech u ruznych cimbalek. Je tam taky "festival regionalnich chuti a vuni", jarmarky... Diky zakazu vnaseni i prodeje tvrdeho alkoholu a vubec celkove pratelskemu a pohodovemu navstevnictvu je to proste tak akorat, nic neeskaluje ani v brzkych rannich hodinach

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 30. června 2026 06:52

Cestou do Strážnice

Debatou o Strážnici mi naskočila do hlavy pradávná písnička: Redl-Janoušek-Samson, Zůstali jsme doma, rok 1990. 

Offline Marbuša
1430 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:38
Reakce na JanieB:

Jinak u nas se ANO ani komunisti nedostali ani do zastupitelstva...

​Dobře vy!

Offline notna
9511 příspěvků moje polička 30. června 2026 07:48

JanieB Je to hrozný, co Macinka předvedl. A musí být frustrující a smutné číst "výblitky" na sítích. Ale vypadá to, že organizátoři to ustáli a festival to nepoškodí

Offline Sweet Potato
40603 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:57
Offline Sweet Potato
40603 příspěvků moje polička 30. června 2026 08:57

JanieB Děkuju

Offline JanieB
552 příspěvků moje polička 30. června 2026 09:09

Marbuša Joo, my nejsme zadny Babisov

@notna To je strasne presny popis - ze je smutne cist ty vyblitky. Ty si chces jen uzit akci, na kterou se cely rok tesis a nacvicujes na ni, pak tam prijde borec, na ktereho neni nikdo zvedavy, zacne ti prakticky nadavat, a ty se pak docitas takoveto veci (viz obrazek). Od lidi, kteri o tom vi kulove...

"Nastesti" uz zacinaji zas nove skandaly, tak uz ta vlna hejtu zas opada...

Offline Korsičanka blogger
13496 příspěvků moje polička 30. června 2026 11:07

Nádherné krojeJe super, že i mladí uchovávají tradice. Náplň festivalu zní skvěle a jak poznávám díky synovu bydlišti jižní Moravu-i když spíš okolí Brna a Brno samotné-zamlouvá se mi moc kraj i lidi.

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 30. června 2026 11:35
Reakce na jerry:

andulka01 

To fakt normální není.

Ovšem pobavila mě věta:

1. proč letos ne, ale příští rok jo?

2. jak si ten pučmidrát může být jistý, že nějaká deklarace bude PP zajímat? Jeho prezidentský mandát trvat ještě bude, ale kdoví, jaká vláda bude vládnout. A deklarace...to je jen cár papíru.

​já si myslím, že je to proto, že tam budou další oči, které budou vidět, co tam bude Babiš domlouvat. Takže Babiš nebude moci mluvit jinak tam a pak to jinak předestřít svým ovečkám doma... A taky ve chvíli, kdy tam bude prezident, tak bude rozhodovat ten, kdo to organizuje, kdo kam půjde, kde bude sedět atd. Pokud se budou fotit hlavy států, tak holt se s Trumpem a dalšími bude fotit Pavel, a ne Babiš, který by se tam dostal jen ve chvíli, kdy by tam Pavel nebyl. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 30. června 2026 14:02

Torrah a budeme slyset knuknu  jak se tam prezident vetrel. O fotku s Trumpem, o tu jde Babisovi! 

Offline barbucha blogger
36055 příspěvků moje polička 30. června 2026 14:42
Reakce na luciole:

Morálně flexibilní Olda...

https://www.forum24.cz/sance-nakopat-babise-klempir-se-podbizel-petru-pavlovi-ted-verne-slouzi-babisovi

​Kristepane. "Měli bychom zajít na kafe" - jak žebrá, ubožák!

Offline barbucha blogger
36055 příspěvků moje polička 30. června 2026 14:47
Reakce na JanieB:

Lenka22 Celá jižní Morava rozhodně není ztracená

​No to doufáme, zejména Strážnice potěšila!

Ale co teda na JM hledá ta Schillerka pořád za štěstí, vždyť před volbama tam vždycky rejdí jak sodík na vodě, kroj oblíká... já myslela že je to vysloveně její region

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 30. června 2026 15:53

barbucha tak ona je z Malhostovic, to je na Tišnovsku, pořád jižní Morava. Tak holt se snaží, aby ji brali za svou.