Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline JanieB
548 příspěvků moje polička 29. června 2026 21:36

Lenka22 Celá jižní Morava rozhodně není ztracená, konkrétně ve Strážnici je level vzdělanosti celkem vysoko a volby nedopadají vůbec tak špatně jako v jiných pohraničních oblastech, např. v bývalých sudetských územích. Je tu velký vliv tradic, opravdového vlastenectví, důraz na vzdělání, i toho křesťanství... teď nově i Grolichovi celkem vysoká podpora Spolu... A takových měst a městeček je tu v okolí hodně.

V prezidentských volbách Pavel 63,5%, předtím Drahoš 56%. V posledních volbách bohužel vyhrálo ANO (32,4%), ale demokratické strany neměly úplně špatný výsledek (28,55, 13%, 7,5% = jen veeeelmi těsná prohra nynější opozice). Dívala jsem se, že to je výsledek srovnatelný např. s Plzní.

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 29. června 2026 21:58

JanieB Krásný fotky;). A ti lidé v publiku na fotkách. teda vypadají skutečně na politické provokatéry a opilé burany:D:D:D. Bože můj. Já teda Jižní Moravu vůbec za "ztracený region" nepovažuju, to by mě třeba osobně nikdy nenapadlo. 

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 29. června 2026 21:59
Reakce na Karja:

JanieB Hele, chytrý lidi vědí a hloupými se nemá smysl zaobírat a něco vysvětlovat.... A náhodou, já jsem doposud o tom festivalu neslyšela nebo mě to míjelo a nějak jsem si nezjištovala o čem to je...a takových lidí bude. To je PR!

​Tohle přesně jsme si říkali, že se rozšíří povědomí. Je to tam super, spousta lidí co je tam na víc dní, spí ve stanu, jak je to obklopené parkem tak to bylo pro diváky i v těch vedrech jakžtakž snesitelné.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:21

Jižní Morava určitě není ztracený region, ať jde o společenský život nebo třeba HDP. V přepočtu na obyvatele má Jihomoravský kraj druhé největší HDP na obyvatele hned po Praze a přeskočil i Středočeský kraj . Já bych tedy neřekla o žádném regionu, že je ztracený, všude jsou lidi, kteří se snaží žít co nejlíp a přijde mi, že těmi řečmi o ztracených krajích se snaha těchto lidí shazuje.

Navíc v tom publiku sedí lidí z různých míst, rodáci rozesetí po celých Čechách a Moravě, dělat z toho profil JM kraje se fakt nedá.

Offline Sweet Potato
40167 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:23

Černá kočka Už od mládí se tam chci podívat. A nějak na to ještě nedošlo. Třeba za rok?

Offline JanieB
548 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:53

Jinak u nas se ANO ani komunisti nedostali ani do zastupitelstva...

Offline JanieB
548 příspěvků moje polička 29. června 2026 22:58

Sweet Potato Urcite prijed, ta atmosfera je uzasna pro deti, mladez i dospele, kazdy si najde neco. Cele dny jsou programy soubezne na ruznych amfiteatrech, ve Skanzenu, v synagoze, na meste, je tam pruvod, aktivity pro deti. Po pulnoci po oficialnich programech se az do rana pari treba na 15 mistech u ruznych cimbalek. Je tam taky "festival regionalnich chuti a vuni", jarmarky... Diky zakazu vnaseni i prodeje tvrdeho alkoholu a vubec celkove pratelskemu a pohodovemu navstevnictvu je to proste tak akorat, nic neeskaluje ani v brzkych rannich hodinach