Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online jerry
11153 příspěvků moje polička 28. června 2026 08:34
Reakce na barbucha:

​Jsou to směšný ubožáci. Ale navrhuju tu dotaci fakt zrušit - za dva dny bude v případě potřeby na další Strážnici vybráno. To by je mohlo dorazit

​Tak jednoduchý by to nebylo (ale myšlenka je skvělá) - pořadatelem je Národní ústav lidové kultury, který je zřízen ministerstvem kultury. Takže sbírka nepřichází v úvahu - to u státní příspěvkový organizace je takřka politicky neprůchodná varianta.

Proto tam taky lezl Olda. A Micina ta vlezl ne jako ministr zahraničí, ale jako předseda Motůrků, kteří mají ministerstvo v gesci.

Jenže on zřejmě ani Boris není úplně v obraze - na pořádání festivalu pořadatel pravděpodobně  žádnou dotaci nedostává, ale má ji přímo jako zřizovatelem poskytnutou součást rozpočtu. A asi si neuvědomuje, že nepořádat další (tj. 82. ročník) by byla ostuda....celé vlády.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 28. června 2026 08:44

jerry 

Tak se to může uspořádat jako soukromá akce - kdo by zakázal lidu navlíct kroje a zajít si na pronajatý hřiště zahrát a zatancovat? Motůrci, výkvět to demokracie?!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. června 2026 08:47
Reakce na jerry:

barbucha 

Tak oni Motůrci jsou vlastně taky takovej folklórní soubor

Offline Torrah
3299 příspěvků moje polička 28. června 2026 09:01

Já mám takový nejistý pocit, že tam šel pro to vypískání schválně, aby si udělal větší PR u jeho upadajících podporovatelů - vidíte, jaký jsem borec, jak zvládnu i takovou situaci? Nevěřím, že by tam nebyl nějaký úmysl, nebo že by si snad myslel, že když dav Klempu vypíská, jemu budou tleskat. Teď jsou ho zas plné sítě a on může vypisovat ty svoje blbosti. Davy trollů na všech fórech ho adorují a uráží ostatní lidi, prostě negativní kampaň taky kampaň.

No a do toho vláda schválila nový služební zákon. Kolem toho by měl být proprask, stejně jako u ostatních kontroverzních zákonů. A nic moc se neděje. 

Offline Kokoska
34675 příspěvků moje polička 28. června 2026 09:35

Torrah to vis, ze tam sel schvalne! A prohrat nemohl. Kdyby ho nevypiskali, byl by za borce, kdyz ho vypiskali, dav je zpolitizovany a naockovany proti vlade a nic si nezaslouzi. A on je vlastne obet, vzdyt to myslel s tema lidma tak dobre!

Tohle vsechno vazne jen odvadi pozornost od dulezitejsich problemu.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 28. června 2026 09:50

Torrah Kokoska 

Holky já se obávám, že tam původně šel jako rodák, mezi svý... a takhle si to nepředstavoval. Blbej je na to dost. Klempíř mu mohl napovědět, ale Micina přece není žádnej udavač, nene -  a určitě spolíhal na svoje rodinný zázemí.

Online continuity
42731 příspěvků moje polička 28. června 2026 10:22

barbuchauž jsem to psala na předešlý straně. Podle mne doufal, že to dopadne jinak (minimalne, že ho nechají říct v klidu alespoň ty tři věty) a ještě ve své aroganci neměl ani připravenou nějakou důstojnou únikovou variantu. 

To co postuje na FB je prostě damage control. 

Lidí fakt se neridte tolik téma sockama, je prokázána věc, že zejména moturci mají zaplacených strašně moc botů. Na to naskakuje skupina realnych mentálně nesmělých občanů. Jediné validne informace o podpoře kohokoliv jsou sociologické průzkumy renomovaných agentur. Ne nálada na sochách, to jen strašně ovlivňuje veřejné mínění jako zpětnovazební smyčka . 

Rusku se to samozřejmě hodí, ale bylo by fajn projevit tady trochu mentální odolnosti. 

Offline berush
462 příspěvků moje polička 28. června 2026 10:46

barbucha jojo, původní myšlenka asi byla, jak píšeš. Kdyby tam šel bez tady té exhibice na podiu, tak si ho nikdo nevšimne a záměr rodák mezi svýma zůstane. Ale když holt jeho ego k tomu chce ještě mexickou vlnu a standing ovation ... tak může být rád že nedopadl jako Feri před pár lety v Boršicích na hodech.

Offline Pinot Noir
29785 příspěvků moje polička 28. června 2026 10:48

barbucha taky si myslím, že tak jednoznačný odpor nečekal. Vypadal, že na to není úplně připravený. 

Offline Sweet Potato
40149 příspěvků moje polička 28. června 2026 10:55

Offline Kokoska
34675 příspěvků moje polička 28. června 2026 11:04

Sweet Potato uz dlouho si rikam, ze tam nejaky mindracek bude.

Offline barbucha blogger
35652 příspěvků moje polička 28. června 2026 11:13
Reakce na continuity:

To co postuje na FB je prostě damage control. 

​Tak samozřejmě. Tak nevrle a sprostě nereaguje ten, kdo teď tvrdí že si přijel pro pískot 

Ti blbci neuměj ani lhát ani udržet si tvář... jako přijedeš si pro něco, dostaneš to - a jsi vzteky bez sebe? "falešný modly, kyselý duše" no to je mi ale spokojená reakce Z toho je jasně vidět, že ho to zastihlo naprosto nepřipravenýho, nepočítal s tím.