Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:09

Offline Karja
44503 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:09

continuity Ještěze mě už vyhodili:-D Já bych byla na tom státním úřadě napnutá jak sáňky v létě. Moji pozice by se to zřejmě asi moc nedotklo, ale je spousta běžných zaměstnanců kterých se to dotkne, změní se vedení, přijdou jiný lidi....když se před lety měnila vláda  tak to bylo harakiri. A paradoxně k lepšímu, fakt objektivně k lepšímu, takže se teď dost lidí boji, aby to nešlo zase zpátky do kopru. Je to takový rozpolcení, nikdo nechce Babiše, ale zároveň je to taková nejistota, aby ty schopný lidi nešli v nějakým ,,domino efektu,, do kopru taky. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 09. října 2021 21:25
Reakce na notna:

​ Ani nevím konkrétně proč. Kdybych si měla tipnoit, kdo se nechá od Babiše zlomit, tipla bych si Fialu. Doufám, že mu krivdim.

​Fiala plánuje spolupráci s druhou koalicí. Dnes se v projevu vyjádřil, že s ANO rozhodně ne. Že to sliboval před volbami a platí to i po volbách. Že by se voličům nemohl podívat do očí. Naopak chtějí změnu... bez Babiše.

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:29

Paris Jj, tohle vím. Jen z něj mám prostě takový můj subjektivní pocit, že by názor dokázal změnit. Jak píšu , ani nevím proč. Asi mi prostě není sympatický. Jinak s programem, názory souznim.

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:32

notna proč by to proboha Fiala dělal? 

Pokud udělá, co sliboval voličům, bude premiér. Když to neudělá, potopi vlastni stranu po vzoru ČSSD a bude čtyři roky paběrkovat Babišovi. Nemá žádný rozumný důvod jít s ANO a Babiš mu nemá co slíbit. 

Jediné, co nemusí dopadnout jsou Piráti, ale bez těch 4 hlasů se obejdou ( i když by mi to bylo hodne líto). 

Offline 33lejaby
701 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:37

continuity 

Děkuji za taháček který jsi tu dala. Pomohl

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:38

continuity Hele, já si nemyslím, že by to udělal. Vždyť to píšu od začátku, že Fiala mi není, ani nevím, proč sympatický. Nic, co by souviselo s racionálním úsudkem. 

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:41

33lejaby myslíš tu volební kalkulačku?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:43

continuity 

Souhlasím. Piráty nejvíc poškodil Babiš, to by měl být arcinepřítel, tak snad... Budou si to muset vybojovat zase zpátky. Mám pocit, že po těch letech už si vůbec neumíme představit politiku jinou než populistickou, silovou, špinavou. Kéž by se to změnilo.

Offline 33lejaby
701 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:44
Reakce na continuity:

A takhle jednoduché to letos je.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:51

Jsem nesmírně ráda za výsledek voleb (i když mohlo to být ještě o trochu lepší ), ale fakt mě hodně mrzí, jak dopadli Piráti.

Offline Jitka77
1917 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:55
Reakce na notna:

continuity Hele, já si nemyslím, že by to udělal. Vždyť to píšu od začátku, že Fiala mi není, ani nevím, proč sympatický. Nic, co by souviselo s racionálním úsudkem. 

​On by možná i mohl (taky mu nějak podprahově nevěřím, ale nejsem si jistá, že by přesvědčil celou ODS, resp. potřebný počet spolustraníků - poslanců.

Jak skončí každý, kdo se nechá od ANO zlákat ke spojenectví, to je nad slunce jasné. A po minulých volbách odolali - tam to taky Babiš nejprve zkoušel na tuhle stranu, že ODS je jeho přirozený spojenec. Nedali mu.

Offline rasaNori
8826 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:57

Ja se teda na prvni vysledky podivala cca o pul 4, a propadla jsem depresi jak vino. A pak jsem teda ten mobil neodlozila az do sladkeho konce:D

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 09. října 2021 21:59

No asi takto:

Šéf horní komory místopředseda ODS Miloš Vystrčil se sklenicí piva v ruce namítal, že role prezidenta po volbách se přeceňuje. „My se ho přece nemusíme chodit ptát, jestli můžeme vyjednávat o nové vládě. Žádné pověření Ústava nezná. Pokud se s Piráty a Starosty domluvíme na společné vládě a přineseme prezidentovi většinu 109 mandátů, tak mu nic jiného nezbývá. Pokud by se rozhodl takovou většinu nerespektovat, znamenalo by to, že jeho uvažování není v pořádku,“ řekl Vystrčil.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:00

Isca taky me to mrzi. 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:23

Pirátů je mi taky líto. Přiznávám, že my s mojí sestrou jsme na rozdíl od naší mamky taky kroužkovaly. No já jejich volička nebyla nikdy (tak aspoň ten čtvrtý dostal Bartoš za odvahu).

No konkrétně tady v Ústeckým kraji, když se zpětně kouknu na výsledky senátních a komunálních voleb, nic jiného ani čekat nemohli. A kampaň ze strany ANO, SPD a dalších tomu nasadila korunu. Ovšem ten zbytek republiky, to mě zaskočilo.

Offline Torrah
3305 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:24

continuity já toho Miloše mám fakt ráda. Doufám, že ho někdy zas uvidím, naposled jsem ho viděla v základní škole :) chodila jsem s ním do třídy. Kdysi.

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:24
Offline Torrah
3305 příspěvků moje polička 09. října 2021 22:26
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 09. října 2021 23:45
Reakce na barbucha:

Tak za mě cajk Komouši a socani z kola ven, konečně rovněž tak ušatý traktorista...

Piráti dělali co mohli - na ten soustředěnej útok všech ostatních ještě dopadli jakžtakž. Já pro ně víc mým hlasem udělat nemohla.

Jsem jen zvědavá jestli Pitomio splní svoji veřejnou deklaraci, že pokud bude Bureš v ANO, že s ním do holportu nepůjde. Ale očekávám, že státnický důvody a starost o veřejný blaho ho přimějou - po těžkých úvahách - změnit názor

Teď jen doufám, že ODS už neni co bejvala a pro jednou dodržej slovo.

ionicera 

Vidíš, já se tolik snažila Burešovi pomoct, a vono to nebylo nic platný

​Tím jakž takž myslíš, že obhájili 4 mandáty z 22? Já mám obavu, že Bartošovi visí nad hlavou sekera. Příznivci STAN překroužkovali piráty v drtivé většině případů Tak snad to ustojí.

Pro mě osobně tohle dělá výsledky těhle voleb hodně hořkosladké. protože Piráti byli jediní víceméně liberálové, co se tam dostali. A stejně tak jediní co měli více i levicovou agendu...... doufám, že SPOLU si uvědomí, že prostě potřebují brzdu a vyvážení, aby se v příštích volbách v nastoleném směru pokračovalo.....