Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:21

Já bych třeba navrhla zrekvírovat všechny ruské nemovitosti Třeba by se tím častečně povedlo vyřešit bytovou krizi

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:21

Renusatko a vy mate na Revolutu nejaky penize? Nebo naopak zvazujete je tam prevest? My ho pouzivame, ale teda snazim se tam drzet jen castku, co spotrebuju mesicne na ruzny predplatny a kdyz chci platit, prevadim tam penize navic, asi bych to nevolila jako moznost k ulozeni penez.

Offline baltik
4950 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:22

continuity manzel taky doufa, ze jim to vedeni napise jako rozhodnuti firmy

Sweet Potato diky, podporila jsem 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. února 2022 12:23

prďola Tak Nemecko muze nakonec prijit i o tu svoji pulku, co Putin taky povazuje za svuj historicky narok. Ti by se meli bat uz taky. 

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:26

Jos Říkám si, jestli on jim Putin svým způsobem spíš neimponuje ...tak jako natajňačku, ne veřejně, samozřejmě!

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:28

Candance na Ukrajině se to stalo před třemi dny. 

Přijde to i sem. Buďte všichni opatření, něco k tomu snad napíšu. Co můžete udělat hned teď všichni, je zaktualizovat všechna zarizeni, které používáte. 

A neklikat na blbosti, to platí pořád. 

Offline baltik
4950 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:29

prďola manzel mi vcera cetl komentar nejake nemeckeho novinare, ktery psal, ze pro Rusko byl rozpad SSSR a vychodniho bloku totez, jako pro Nemecko Versailleska mirova smlouva, takze uplne chapou jejich pocity...

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:32
Reakce na prďola:

Já bych třeba navrhla zrekvírovat všechny ruské nemovitosti Třeba by se tím častečně povedlo vyřešit bytovou krizi

​Víš, co dcera má ruského spolužáka. Normální kluk ( teda trochu debil, jak už kluci v pubertě bývají), ale na ulici ho snad nevyhodime. Máme kolegyni z Ruska, od včera se klepe, jestli nepřijde o víza. Ani jeden nejsou žádní oligarchove. Ta kolegyně má Putina plný zuby, proto je taky tady. 

Polescuk z Twitteru je Bělorus, tvituje o těch hrůzách tam už dost dlouho. Taky si nezaslouží vyhoštění. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:37

baltik takový empatie najednou. 

Muži dnes naměřila doktorka strašnej tlak, ale asi se už nedivím. Mě taky obchází infarkt. Teď mi volal úplně rozzuřenej, že se z Prahy pořád léta do Ruska. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. února 2022 12:39

continuity Myslim, ze seznamy bohacu by nebylo tak tezke sehnat. Sebrat jim ty hotely a desitky nemovitosti by neuskodilo. Kolektivni vinu tez neuznavam. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:49

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:51

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:51
Reakce na continuity:

​Víš, co dcera má ruského spolužáka. Normální kluk ( teda trochu debil, jak už kluci v pubertě bývají), ale na ulici ho snad nevyhodime. Máme kolegyni z Ruska, od včera se klepe, jestli nepřijde o víza. Ani jeden nejsou žádní oligarchove. Ta kolegyně má Putina plný zuby, proto je taky tady. 

Polescuk z Twitteru je Bělorus, tvituje o těch hrůzách tam už dost dlouho. Taky si nezaslouží vyhoštění. 

​To je velmi zvláštní - my, i jako jednotlivci děláme všechny možné kroky, abychom podpořili UA, vyjadřujeme ochotu podstoupit oběti. A v případě místních Rusů nám stačí, když se klepou, aby nepřišli o víza? Trochu málo, ne?

Ani já neuznávám kolektivní vinu. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:51

Je to teda k pláči a ne vtip. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 12:56

prďola to že jsou Ruské národnosti nějak predikuje, že můžou zato, co Putin vyvádí? Mohla si ty za to, co vyváděl Zeman? Bylo to fous a mohl tady tomu velet Babiš a Pitomiem. Je to velké štěstí, že to dopadlo jinak. 

Ne nejsou všichni lidi, co se narodili v Rusku, špatní. Jestli si to myslíme, muzeme to celé vybombardovat, rovnou i s Běloruskem a bude klid navždy. 

Ona má samozřejmě mnohem komplexnější názor na celou věc, než víza, ale nechce se mi to sem tapetovat názory cizích lidí, já mám vlastní. To je to takový prakticky problém, který musí řešit tady a teď. 

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. února 2022 13:05

continuity Ale já snad nikde nepíšu, že jakýkoliv Rus může za to, co Putin vyvádí. Dokonce si to ani nemyslím

To, co píšu je, že bych zejména od místních Rusů, kteří jsou tady docela v závětří, očekávala výrazně větší projev odporu/nesouhlasu proti tomu, co vyvádí Putin, než jen obavu o vízum.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 25. února 2022 13:13

prďola ona je proti, samozřejmě. Zároveň říká, že vůbec neví jaký má na to názor její rodina. 

Šéf říkal, že včera potkal na parkovišti skupinku ukrajinských mladíků, kteří se vraceli bojovat na Ukrajinu. Na ruské straně.

Já mám třeba jasno, ale je to celé mnohem složitější. Nemůžeme všechny, kteří s námi nesouhlasí vysypat do kanálu. Je ještě docela brzo, nakonec nějaké stanovisko bude muset zaujmout každý, jen jim na to prosím dejme víc než dva dny. 

Offline Kokoska
33973 příspěvků moje polička 25. února 2022 13:21

prďola a jak bys to rekvirovani chtela udelat, kdyz jim to regulerne patri. Nebo kdovikomu to patri, na ci jmeno to je vedeny.

My mame nekolikery rusky sousedy, jako pred dvere jim plivnout nepujdu. Mam pocit, ze v Cechach nejsou kvuli svym sympatiim s Putinem.

Offline prďola
4395 příspěvků moje polička 25. února 2022 13:31

Kokoska Ber prosím moji zmínku o rekvírování nemovistostí jako nadsázku.

Prostě mi to ve srovnáním s rekvírovacími návrhy Londýnské City připadalo adekvátní a teoreticky vhodné pro řešením bytové krize

Offline Kokoska
33973 příspěvků moje polička 25. února 2022 13:43

prďola jasne, cloveka napada vselicos