Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:16

Ani na vteřinu mě nenapadlo rušit aktuální plánovanou dovolenou, oslavu narozenin, ani nic dalsiho. Naopak, západní ekonomika musí šlapat dál, protože někdo bude muset tenhle cirkus zaplatit. Rozhodne by nikomu neprospělo, kdyby se teď hromadně přestalo cestovat, nakupovat a jinak roztacet kola ekonomiky. Pokud se na to někdo necítí, je to samozřejmě jeho plné právo, ale pohorsovat se nad tím, že lidi dal jezdí na dovolenou je imho mimo. Když zůstanou místo toho doma na zadku, nikomu to neprospěje.

Oficiální akce jsou jiná kategorie.

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:19

Evaeva psala o hradní akci i obecně. A byl tu i další komentář, že. Nikomu neberu nechuť se bavit, ale výkřiky o tanci na hrobech a sobeckých sviních na žranicích bych si teda odpustila. 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:21

Pinot Noir 

To si klidně odpusť, pokud nebudeš mluvit jako já jen o tom, jak by ses cítila sama.

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:21

continuity Myslím si, že jsi cimprlich. Prostě to tak cítíš. 

V rodině se taky stykame a vídáme často, ale takhle všichni dohromady jen na oslavách a akcích. A taky si říkáme, že se navzajem užijeme, když to jde. Předtím ten covid...

Tahle válka je sakra blízko. Ale i před tom umírali lidé . Jen nám to bylo víc lhostejné, když to bylo daleko.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:22

MP Meri Já myslím, že nikomu nevadí lidí jezdící na dovolenou a ale ta vysmata selficka z nich mi taky připadají divná.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:24
Reakce na Karja:

MP Meri Já myslím, že nikomu nevadí lidí jezdící na dovolenou a ale ta vysmata selficka z nich mi taky připadají divná.

Přesně tak. Na dovolenou taky pojedeme, už je to celé zorganizované a zaplacené. Ale ty fotky na timeline na FB a TW mě teda vždy hodně praští do očí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2022 14:25

Pinot Noir jo, to souhlasím. 

Offline Mohučanka
7354 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:26

MP Meri

Díky, že jsi to zformulovala za mě. Dokonce si myslím, že zůstat doma na zadku někomu prospěje - a to nepříteli. 

Kromě toho si myslím, že je třeba rozšiřovat rozhled (sobě i dětem), vidět jiné kraje a přemýšlet o nich. I taková zkušenost může přispět ke kritickému zhodnocení přijímaných (dez)informací.

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:32

continuity My v neděli měli "oslavu" sestřiných narozenin, už dvakrát jí do toho zasáhl kovid. Zas velká sláva to nebyla, prostě jsem se sešli jako rodina na nedělní oběd, poseděli do večera, probrali situaci. Jako dárky si sestra přála pomoc Ukrajině, takže se u nás sešly donace ČT, ukrajinské ambasádě a trika #jdidomuivane pro Červený kříž. A plán lokální pomoci rodinám v Praze.

Offline Gatita
8598 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:34

MP Meri Pinot Noir vnimam to stejne. Beru to tak, ze ted je dulezite fungovat, chodit do prace, delat veci co nejlip, zit, jist, a ano, nakupovat a dat nekomu vydelat...Ja mam myslenky dost temne, scenare mi jedou v hlave takove, ze i ten nejoptimistictejsi je strasidelny, naladu nemam. Ale neprijde mi nijak prospesne naordinovat si na just nejake osobni stanne pravo uz ted. Kdo vi, co bude, beru to tak, ze je treba nacerpat energii (treba na oslavach s prateli a rodinou) a nijak s tim neotalet. Je to teda nevhodny primer - ale ja se treba totalne vyškrtala behem prvniho roku covidu. Brala jsem to tak moc osobne a vazne, ze mi brzo dosel dech. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:35
Reakce na Karja:

​Mně teda nevadí ani selfíčka. Je toho velmi málo, co může normální člověk aktuálně reálné udělat, nevidím důvod neužit si dovolenou/party whatever, klidně i se selfickem, pokud to někomu děla radost. 
Já teda taky, když celý den ležím v onlajnu z Ukrajiny a pak se na mě vyvalí fotka z pláže jako by se nechumelilo, tak mě to zarazí. Ale to je můj problem, ne problem těch lidi, co se na te plazi fotí, že se mi to zrovna nehodí do feedu. Vůbec by mě nenapadlo jim to zazlivat.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:35
Reakce na Karja:

​Toto je presne.

Online Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:39
Reakce na MP Meri:

​Mně teda nevadí ani selfíčka. Je toho velmi málo, co může normální člověk aktuálně reálné udělat, nevidím důvod neužit si dovolenou/party whatever, klidně i se selfickem, pokud to někomu děla radost. 
Já teda taky, když celý den ležím v onlajnu z Ukrajiny a pak se na mě vyvalí fotka z pláže jako by se nechumelilo, tak mě to zarazí. Ale to je můj problem, ne problem těch lidi, co se na te plazi fotí, že se mi to zrovna nehodí do feedu. Vůbec by mě nenapadlo jim to zazlivat.

MP Meri Přesně tak. Mně naopak hezké a pozitivní selfíčko, kytky, stromy, zvířata nebo děti náladu vylepší. Zavřít se doma a přestat sdílet radost je myslím pro všechny na škodu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2022 14:39

MP Meri teď si přesně vystihla, jak to cítím. Každý teď potřebuje i nějakou duševní hygienu a pro někoho to je selfie z dovolené. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:40

Btw jsme na horách, užíváme si plnými doušky, smích a fotky included. A půlka z nás už je zaregistrována jako dobrovolníci, jedni už maji hned po navratu domluvenou ukr. maminku k nastěhování atd. Proste pomáhat a dal žít normální život se nevylučuje. 

Uznavam, ze se mě tohle téma osobně dotýká, před 2 lety na těch stejných horách nám bylo vyčítáno, ze nezodpovědní lyžaři roztahují covid po světě a ze jsme měli radši sedět doma na zadku (v době, kdy se cestovat ještě smělo) ... no nelitovala jsem tenkrát, žila jsem z toho odpočinku dlouho a nelituju ani teď, protože mě třeba čeká podobnej scénář.

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:40

Cestování mi teď nepřijde divné. Já jsem s tím měla problém spíš během covidu. Když podle mě bylo lepší sedět na zadku a nezvyšoval riziko onemocnění. To jsem to cestování nechápala. 

Online Kokoska
34719 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:47

notna my jsme behem covidu na dovolenych byli, vzdycky v dobe, kdyz ty vlny byly dole. A presne jak psala MP Meri , z tydnu v zari, kdy jsme projeli okruh Bulharskem, jsem zila celou zimu. Jeste ted, kdyz si na nektera mista vzpomenu, je to jako pohlazeni. 

Ted delam vsechno jako normalne, ale nekde vzadu v hlave mam porad takovy podton, ze zatimco ja tady to a ono, tak kvuli jednomu debilovi, at zdechne!, zazivaji nevinni lidi peklo.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:49

Já se teda přiznám, že se mi na plánovanou dovolenou vůbec nechce a nejraději bych ji zrušila. Už před měsícem nám propadly letenky kvůli covidu, koupili jsme hned nové a teď mám úplně po náladě. Je to jen pět dní, ale už týden řešíme jestli jet nebo ne, každý den je to jinak a každý den je tomu nakloněný jeden z nás a tomu druhému se to nezdá, je to jako na houpačce. Zatím je to pořád otevřené a rozhodneme se asi na poslední chvíli. 

Mně nevadí, že se někdo baví a cestuje, ale selfíčka bych si asi taky odpustila. Tu Zemanovu šarádu tuplem. 

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:54

Kokoska Já jsem zase naopak měla stres, že bych zbytečně zvyšovala riziko nám a potencionálně i babickam, zkomplikovala práci sobě i muži, takže jsme ta rizika minimalizovali. Necestovali jsme skoro vubec.Bych z toho cestování nic neměla, protože bych se od toho stresu nedokazala oprostit. Ale já nemám toulavé boty.

Online Kokoska
34719 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:01

notna ja to chapu, uprimne, mne se ani moc nechtelo, ale pak to bylo moc prima, takovy vylet do jineho casu.