Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online barbucha blogger
35688 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:27

TVL!

Nejen že ty humanitární koridory jsou poměrně nejistá záležitost (vzhledem k tomu že si tam rusáci rádi zkoušej mušku)... ale to chtěj fakt ty chudáky hnát jen do Ruska nebo Běloruska?! Aby jim tam místní dobří lidé mohli zrekvírovat i ten zbytek majetku, co zachráněj (aka jeden svetr a dvoje spodky navíc)?!

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-valka-humanitarni-koridory-klid-zbrani.A220307_082334_zahranicni_misl

To je sviňárna nejvyššího kalibru. Hitler v pekle rotuje závistí.

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:29

Karja Osobně znam jen jednu Rusku. Vdala se sem. O režimu v Rusku mluvila kriticky už dávno. Ale žádná disidentka to nebyla. Zamilovala se do Čecha. Jinakby asi žila pořád tam. Tady žije už tak 15 let v pohodě. A teď aby tady začala mít strach.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:29

Já jsem asi nějaká cimprlich, ale mě ty různé party a oslavy teď připadají, jak křepčení na pohřbu. Myslím si, že i ten Zemanův večírek měl být zrušenej. 

Sami jsme v rodině zrušili jednu oslavu. Nevím no, nějak náladu slavit ani pařit nemám a čo tak sleduji kolem sebe, je dost zmražené i okolí. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:31
Reakce na barbucha:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-rusko-valka-humanitarni-koridory-klid-zbrani.A220307_082334_zahranicni_misl

To je sviňárna nejvyššího kalibru. Hitler v pekle rotuje závistí.

​člověk si myslí, že už tím ostřelováním civilních objektu už dosáhli hranice, ale ne, jejich invence je asi nekonečná.

Online rozarka
4202 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:33

andulka01 Tak i Češi, co emigrovali, nebyli vždycky na útěku před režimem. Mnozí šli za lepším. To bych nikomu za zlé ani neměla. Kdyby lidi netoužili po lepším, jsme pořád v jeskyních. Otázka je, jestli se o to  "lepší" mají v úmyslu zasloužit, nebo čekají ty pečený holuby.

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:34

barbucha A na denikuN psali, že je humanitární koridor z Marioupolu zaminován! To je už fakt k blití/pardon/

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:37

barbucha

Zrovna jsem si o tom psala s kamarádkou z Kyjeva, berou to jako provokaci, navíc ty koridory nejde použít, protože Rusové nezastavili palbu. Je jim jasný, že když Rusové něco slíbí, tak se jedná buď o sabotáž nebo o provokaci.

Ta situace v Irpenu je opravdu tristní, odjinud z Kyjeva se normálně odjet dá, vlaky a autobusy fungují a jsou zadarmo, ale odcházejí hlavně ti, kteří chtějí dostat pryč děti. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:39

barbucha Dostanou se jen k tomu rozbitému mostu.

Ten odstavený kufr jsem viděla už včera a budr mě strašit ještě dlouho.

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:41
Reakce na continuity:

Já jsem asi nějaká cimprlich, ale mě ty různé party a oslavy teď připadají, jak křepčení na pohřbu. Myslím si, že i ten Zemanův večírek měl být zrušenej. 

Sami jsme v rodině zrušili jednu oslavu. Nevím no, nějak náladu slavit ani pařit nemám a čo tak sleduji kolem sebe, je dost zmražené i okolí. 

​My se snazíme žít normálně dal, takže jsem minulý týden narozeniny slavila. I jsme byli rádi, že jsme se sešli a mohli si všichni spolu popovídat. Stejně se to hodně točilo kolem současné situace.

Offline Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:46

continuity ty jo, člověk toho má plnou hlavu celé dny, do toho furt nemoci... Oslavy a setkání jsme rušili a odkládali dva roky. Samozřejmě, pokud se někdo necítí na veselení, chápu ho, sama si připadám, že na mně leží deka z olova, ale mít někomu za zlé, že se baví, slaví, nebo tancuje? Politické oslavné akce bych tedy zvážila, ale rušit soukromé večírky, rodinné oslavy? Taky už k nim potom nemusí dojít vůbec. 

Online barbucha blogger
35688 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:49
Reakce na Bledule:

barbucha Dostanou se jen k tomu rozbitému mostu.

​Myslíš tenhle most?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2022 13:50

Pinot Noir souhlasím s tebou. Taky se pořád necítím úplně v pohodě, ale zlepšuje se to, už zase začínám koukat do budoucna s chutí, a jsem za to ráda. Bůhví jak dlouho ta situace bude trvat, jak bude eskalovat, tak se nemůžu zastavit už teď.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:50

barbucha Tenhle. Napadlo mě, že to s tím odstřelením bylo trochu předčasné.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:52

Sirény v Kievě, právě teď!

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:52

notna Pinot Noir jak píšu,jsem asi cimprlich.

S rodinou se normálně potkáváme, asi ještě víc než předtím, i normálně fungujeme. Jen mám tak nejak pocit, že slavit není co. 

Online barbucha blogger
35688 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:57
Reakce na continuity:

​Jsem na tom stejně. Já nemam náladu nic slavit ani nikam odjíždět, přitom plány byly... ale neužila bych si to ani trochu a ještě bych si připadala jak sobecká svině, co si jezdí po žranicích a vejletech když kousek vedle lidi umíraj.

Dost se divím některejm většinou cestovatelskejm skupinám, kde lidi furt postujou fotky buď kde aktuálně jsou nebo se chystaj a hýřej dobrou náladou a radostným netrpělivým očekáváním a pokud se za něco modlej, tak jen za dobrý počasí. Jako by se nechumelilo. Musím tam přestat lízt... (v jedný jsem se už neudržela a popřála všem, ať jim hlavně ta dobrá nálada vydrží, a dostala jsem tři lajky. no to byl hřebíček do rakve )

Online Candance
5633 příspěvků moje polička 07. března 2022 13:59

continuity plus si k tomu pripocti otazky, kde letos planujete dovolenou? 

No ja teda zatim nikde a dokonce se mi ani nechce odjet na pracovni pobyt

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2022 14:04

continuity zase určitě není potřeba se nějak přemáhat, fakt není moc, co slavit:( Já souhlasím, že ty oficiální oslavy jsou mimo, přecejen to vysílá i určitý signál.

Offline Pinot Noir
29809 příspěvků moje polička 07. března 2022 14:07

continuity já se s rodinou neviděla od Vánoc a žádnou oslavu neplánuju, ale připadá mi nefér se pohoršovat nad někým, kdo jde do baru nebo jede na dovolenou. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 07. března 2022 14:15

Pinot Noir continuity psala hlavně o oficiální hradní oslavě, mi přišlo. Přidala k tomu, že ona teda náladu nemá ani na soukromé oslavy.