Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:01

Někde jsem zahlídla doporučený čtivo k aktuální situaci...  tak jsem hodlala objednat Timothy Snyder: Cesta k nesvobodě.

I otevřela jsem nabízenou ukázku, jestli to jako půjde přelouskat (půjde, hned to beru) a dozvěděla jsem se hned něco novýho... totiž kde bere Putin ty svoje rozumy a od koho. Nikdy předtím jsem žádnýho filozofa Iljina neznala, vy jo?

Jak z dalšího autorova textu vyplývá, tak ten obdivovanej vzor byl nácek a fašoun jak poleno! Iljin ve fašismu viděl politiku nadcházejícího světa.19 Jako exulanta ho ve dvacátých letech hluboce zneklidňovalo, že Italové dospěli k fašismu dříve než Rusové.

Tak už se nedivím ničemu. 

"Když v roce 1991 vzešla z trosek Sovětského svazu nová Ruská federace, Iljinova kniha Naše úkoly5 se dostala do oběhu v nových vydáních, vyšly mu sebrané spisy a jeho myšlenky získaly mocné zastánce.6 Přestože zemřel ve Švýcarsku v naprostém zapomnění, Putin v roce 2005 zorganizoval převoz ostatků a jejich nový pohřeb v Moskvě.7 Iljinova pozůstalost byla uložená v knihovně Michiganské státní univerzity, Putin však roku 2006 vyslal emisara, který zajistil její transport.8 Tou dobou už Putin Iljina citoval v pravidelných prezidentských proslovech před valným shromážděním ruského Federálního shromáždění; tyto významné projevy si Putin psal sám.9 Po roce 2010 Putin využil Iljinovy autority k vysvětlení, proč Rusko musí podkopat Evropskou unii a zaútočit na Ukrajinu.10 Když měl na dotaz uvést svého oblíbeného historika, označil za svou autoritu pro výklad minulosti právě Iljina....

...Počátkem roku 2014 obdrželi členové ruské vládnoucí strany a všichni příslušníci státního aparátu z Kremlu darem soubor Iljinových politických publikací.15 V roce 2017 připomněla ruská televize sté výročí Říjnové revoluce filmem, jenž Iljina představoval jako morální autoritu."

Online Kokoska
34718 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:04

barbucha hned to slovo "denacifikace" zni lip. Akorat ty snahy jsou votoceny blbym smerem.

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:35
Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 07. března 2022 15:39

barbucha Snyder pise skvely a ctivy veci, tohle jsem teda  netusila

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:16
Lukas Etzler

f2paon131s5ortua9u eghtch Ty vole, v Moskve dnes policajti zastavovali random lidi na ulici a kontrolovali jejich zpravy jestli v nich neni neco “zavadneho” ohledne valky na Ukrajine. Neuveritelne, ze Rusko, tuhle dystopickou diru, u nas stale adoruje tolik dementu. Tohle uz je level Severni Korea.32 komentářeTo se mi líbíOkomentovatSdílet

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:19

A neměli bychom zapomínat na podporovatele ZLA:

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:39

MP Meri Pinot Noir

Mne je tech lidi taky moc lito,ale nevim jak by jim pomohlo,ze budu sedet doma na zadku nebo tedy pojedu na dovolenou a budu se tam tvarit jak na pohrbu.

Hruzy se ve svete deji furt.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:51
Reakce na Zarinya:

MP Meri Pinot Noir

Mne je tech lidi taky moc lito,ale nevim jak by jim pomohlo,ze budu sedet doma na zadku nebo tedy pojedu na dovolenou a budu se tam tvarit jak na pohrbu.

Hruzy se ve svete deji furt.

Já totiž nejsem fanda těch selficek a sebestředných profilu ani normálně, já mám ty svoje účty úplně prázdný a ani nikoho moc nesleduju, takže teď mi to přijde ještě víc wtf. Jinak ať se lidi baví jak chtěj, ale když pak na mě dva dny po vpádu bafne fotka Krainovy jak zhubla po ajuverdske dietě, tak je to divný. 

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:53

Zarinya Nějak mi tam vběhla tvoje citace. Ale myslím, že nikdo nechce abys seděla na zadku či se tvářila jak kakabus, to už se zas někam posunul výklad těch prvotnich příspěvků;-) 

Offline Zuzuli
3746 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:56

Vysmata selficka z dovolenych, flamovani ani oslavy mi nevadi. Ano, na Ukrajine je valka a valku vsichni nejak odserou... Ale zivot jde proste dal navzdory vsemu a proste neni spravedlivy. 

Nicmene muj pohled na vec je dost ovlivnen tim, ze muj svet, moje jistoty, se zhroutily uz pred vanoci, kdyz jsem se dozvedela, ze mam rakovinu. Tou fazi zhrozeni, strachu o zivot, o budoucnost meho ditete, o nejakou moji predstavu o zivote, uz mam za sebou. A neni to valka jeste celkem daleko od nas (a u nas stale jen ve fazi uvah), ale valka v mem vlastnim tele. U ktere mam porad nemalou sanci, ze ji proste nevyhraju... Proste uz jsem se smirila s tim, ze nase predstava o tom, jak tu budeme vsichni spokojene zit minimalne sedmdesat let a budeme se mit skvele, je uplne naivni a nesmyslna. Kazdy z nas tu uz zitra byt nemusi, at uz kvuli nemoci, valce, nehode... Proto ted si nemam v planu nicim kazit kazdy den, ktery tu jsem. Chystam se smat, radovat, slavit, cestovat a fotit klidne i vysmata selficka. Jak nekomu pomuze to, ze ja se budu tvarit jak na pohrbu? Stejne jako to nepomaha me v me situaci. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 07. března 2022 16:57

MP Meri Pinot Noir Zarinya mně je z toho taky smutno, o to víc si vážím každé prosmáte chvíle s kamarádkou při skleničce, každé chvíle s našimi nebo hezkého dne s dětmi na horách. 

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 07. března 2022 17:06

Ctu ted, ze UK neotevre hranice uprchlikum. Nevime prosim zda je to pravda?

Offline Jitka77
1919 příspěvků moje polička 07. března 2022 17:14

Lamicka Posilování vděčnosti je výborná věc, "mentalita nedostatku" je velká potvora (protože vede k úzkosti, pocitu, že sám mám málo, a měl bych se ještě s někým dělit?). Už jen moci se kdykoli zvednout a natočit si sklenici čisté vody je prostě paráda (a samozřejmě u toho můžu pomáhat potřebným a vnímat, že se děje veliké neštěstí).

Další psychická potvora je tunelové vidění, do kterého se člověk dostává ve stresu. Dýchat, počítat do deseti i dál, koukat kolem sebe, co všechno jiného se taky děje a je to taky pravda.

A do třetice zvádání emocí - ohlídat si, kdy zpracovávám a ventiluju vlastní reálné pocity a kdy už se jen zbytečně naprázdno vytáčím přizvukováním s někým podobně naladěným nebo nebo topím v něčem, na co prostě nemůžu stačit. Není vůbec špatné ani sobecké prostě na čas vědomě zaměřit pozornost jinam (efektivnější než si říkat, že nebudu myslet na růžového slona) a načerpat síly. Budou se hodit.

Offline Mohučanka
7354 příspěvků moje polička 07. března 2022 17:23

0zero7 BBC píše 

Amid scrutiny of the UK's policy on Ukrainian refugees, Johnson insisted the government would be "very generous" to people fleeing the country but would not let them in without any checks

Offline 0zero7
11782 příspěvků moje polička 07. března 2022 17:48

Mohučanka Dekuji, ono neco vyleze behem dneska i, pocitam.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. března 2022 17:55

Zuzuli Přesně, každej má nějak naložíno a soudit někoho, že jede na dovču, nebo že se baví a co je komu po tom. Tančit na hrobě je příměr jak noha.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 07. března 2022 18:23

Jitka77 děkuju :) pro mě je moc zajímavé co píšeš, nikdy jsem se na to takhle nepodívala, ale asi jsem si k tomu sama nějak dospěla. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 07. března 2022 18:34

Zuzuli Jo, naprosto chapu, ale strasne s tim bojuju. Nejdriv jsem mela rakovinu, ktera plynule presla do covidu a ten plynule do valky. Proste jsem se nemohla roky vyhrabat z depresi. A lip asi (kolektivne) nebude. Porad kolotoc budu zit jinak/lip/ nebudu resit kraviny/budu zit pritomnosti/budu normalne jist a ne drzet diety, ale casem z toho zase je depka/bezvychodnost/nesnasim svy speky/chci byt o 10 kg lehci/nemuzu ven je covid/kurva je tu Putin/mam "lepsi" rakovinu nez nekdo jiny, proc/vycitky/mam se lip nez Ukrajinci/vycitky atd, proste jak kdyby me nekdo hodil do tornada. Ted mi teda fakt pomohlo odjet hodne daleko, aspon na par dnu a ted si uzivam po strasne dlouhe dobe klid. A je to super. Na Ukrajinu posilam penize, ucim se ukrajinsky, pac mi do tridy asi nejaky deti prijdou, tak aby se necitily uplne blbe a vic asi udelat nemuzu. Bohuzel.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. března 2022 18:45

Zuzuli "Proto ted si nemam v planu nicim kazit kazdy den, ktery tu jsem. Chystam se smat, radovat, slavit, cestovat a fotit klidne i vysmata selficka. Jak nekomu pomuze to, ze ja se budu tvarit jak na pohrbu? Stejne jako to nepomaha me v me situaci." Asi nejlepší přístup, jaký ve své situaci můžeš mít. Také se o něj snažím, i když jsem ochromená strachy. 

Online Kokoska
34718 příspěvků moje polička 07. března 2022 18:48

Luna myslim, ze delas to nejlepsi, co v soucasny chvili muzes. Ten klid si uzij!