Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. března 2022 13:43

continuity na našem je skladovat dál od zdrojů tepla, o lednici nic.

Online Karja
44516 příspěvků moje polička 12. března 2022 13:54

whiskas Tak oni asi nemají ambice bydlet v klasickych bytech za tržní najem nebo jak to rict. Podle mě prostor na relativne kvalitní bydlení je dost, jen se musi chtít. Třeba naše vesnice 700ob má minimalne dva bytove prostory, nezarizene nevyužívane, ale jsou nové, prostě se při opravě nějakých budov počítalo s tím, že se třeba půdní prostory využijí na byt, dále máme starou vystěhovanou školku, voda, teplo sociálky tam jsou. Já si myslím, že by si měly ty kraje došlápnout na jednotlivé obce a prostě každá něco poskytnout. Spousta těch uprchlíků se přistěhovala k rodinám. Nebo tady u města je vystěhovane už nefungující sanatorium, patří mestu, to házím fakt případy co mě nepadá...A takových obci jsou spousty Jako snad se to nějak uplaca všechno, on je to relativně krátkej čas furt a navíc je jasný že většina chce do velkých měst,tak se to špatně rozptyluje. 

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 12. března 2022 13:56

Korsičanka Ono nejde ani tak o postoj k očkování, vždyť víš. Spíš to souvisí s komplexním přebíráním a vyhodnocením informací. A obávám se, že tu ženskou aka sestru fakt umlátím omáčníkem!

Žádný, že půjdeš sedět se mnou! Budu potřebovat důvěryhodné a spřátelené kontakty "tam venku". A navíc znáš moje voňavé preference

Offline Korsičanka blogger
13450 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:01

prďola  Lepší litinová pánev

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:04

Karja To chápu, ale bavíme se o počtu až 500 000 lidí ... alespoň takové číslo jsem četla jako výhled na celkový počet příchozích.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:05

Korsičanka To by mohlo být zbytečně rychlé, rozuměj: nevypustila bych ze sebe všechnu páru

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:10
Reakce na Karja:

prďola Neboj, napiš mi včas kde budes. My ti s dětma namalujeme obrázky. Mně se takhle začíná odkopavat jedna kamarádka, já se jí budu vyhybat, tohle nedám. Podle mě to antivaxeri už totiž mají nějaké vazby na ty divnoweby a prostě už jsou chycený a lapá je to dál a dál. Ona taky sdílí kydy nějakýho člověka co to prostě nemá ničím podložený, ale některym lidem staci to, že se to ,,někde píše,,.  Já jsem vlastně ráda, že nikdy z rodiny takhle debilni není, to je velká úleva všeho. 

K te "lapenosti"... nekde jsem cetla, ze ty lidi do kolotoce dezinformaci propadaji cim dal vic, protoze nejsou ochotny priznat, ze se mylili nebo nekomu naleteli, tak hledaji kazdou drobnou zaminku na potvrzeni toho svyho nazoru. Jsou v zacatovanym kruhu

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:29

Karja Jen pro info, třeba Praha vlastní kolem 30 000 obecních bytů (Magistrát + městské části) a to neznamená, že jsou všechny k dispozici. A z běžné nabídky bylo v Praze minulý rok cca 15 000 bytů k dlouhodobému pronájmu (za tržní ceny). Výstavba nóvých bytů také stále nepokrývá současnou poptávku. Já bych nevěděla, jak to řešit.

A omlouvám se, pokud to někomu přijde jako nevhodná otázka, mně přijde jako praktická.

Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:30

razorblade Ano, potvrzuji.

Na jednu stranu je hrozné to sledovat (mladší sestra díky fakt brutálním a nesmyslným detoxům vypadá pomalu jako výrazně starší sourozenec po několika těžkých nemocech), tak se stále víc a víc uzavírá v bludném kruhu "výjimečných informací", které mají k dispozici jen "zasvěcení". Do teď mi z toho bylo jenom smutno.

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:37

whiskas to pořád bereš v úvahu stávající plnohodnotné byty. Prostory, o kterých píše Karja se určitě najdou. K trvalému bydlení určeny nejsou, ale dočasně se využít dají. Tím nechci říct, že to nebude problém.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:39

whiskas v Nemecku se narychlo stavělo nějaké montované provizorní ubytování. 

Ale toto je potřeba řešit kus po kusů,nehledat 100 tisíc bytů, ale třeba 20% se vyřeší,ak píše Karja další 20% budou ubytovny a hotely a podobne.

Jinak prázdných bytu jsou mraky. V celé republice určitě desetisice (utkvělo mi číslo 65 tisíc, ale nepamatuji si odkud). To se jen tak jeví, že jich je nedostatek - problém posledních let byl ten, že se byty kupovali jako investiční k slušnému výnosu stačil růst ceny. To teď už končí a také ochota pronajímat bude větší. Obzvláště, pokud by to platil přímo stát. 

Offline OliveOyl
1961 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:44

prďola neboj, je tu několik výborných pekařek chleba a já koupím pilník

Online Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:46
Online Karja
44516 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:52

whiskas Jo ty čísla které píšeš ty, jsou ty plnohodnotné byty. Tohle jsou prostory, ale je tam voda, topení, přívody....podle mě to není ani nikde vedeno. Jak říkám, jsme mala obec, ale kdyby starosta musel tak celkem kvalitně několik desítek lidí ubytuje. A to není málo. Pak máme ještě kulturák, jsou tam sociálka, kuchyně.... no tak bude zavřenej na rok dva, si uděláme nějaký mecheche jinde, le je jasný, že tem lidem se nechce, musel by. A to zcela přijde. Druhá strana mince je ale nějaká občanská vybavenost a obslužnost, kam budou lidi jezdit z takovéhle prdele do práce, ve škole je míst pár, doktoři nulanula nic...ale jak říkám prostory jako takové si myslím nechybí.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:54

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 12. března 2022 14:54

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 15:10

continuity Já podala jen čísla z Prahy (sem asi chtějí uprchlíci nejvíce, jak jsem vyrozumněla). Ceny bytů rostou stále, byť pomaleji. Nájmy se ovšem aktuálně též zvyšují. A nejsem si jista, jestli by stát platil cca 300 Kč/m2/měsíc + náklady.

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 12. března 2022 15:11

Karja To jsou dobré alternativy, každopádně to lehké nebude :-(.

Offline rasaNori
8827 příspěvků moje polička 12. března 2022 15:12

My jsme nabidli uz 3x, a 2x nam to rodina odmitla, ze nejsme v Praze a jednou bohužel my, protože 4 dospělí a dítě, pes a kočka do 1+1 s rozrytou zahradou a bez plotu... Takze nevim jak to dopadne. Jsme dale vedeni v evidenci jako moznost ubytovani, treba to casem pomuze. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 12. března 2022 15:23

continuity V rasputinicu skládám dost nadějí...

Ještě k dezinformatorum a proruskym trollům:

Manžel se včera setkal s blízkým kamarádem,  který za covidu jel s celou rodinou v tradičním módu: očkovat za žádnou cenu a pokud bych někdy musel, tak jedině Sputnikem, plus tam právě byly asi vazby na ty dezinfoweby. Poté se u něj objevily názory, že Putin je dobrý, protože se o svůj lid opravdu stará (!!!), cvičení u hranic s UA je ze strategických důvodu, NATO ho provokuje a co on chudak má teda dělat a my bychom s ním měli držet partu, protože jsme přece všichni Slovani (že teda  Ukrajinci jsou taky Slovani a na druhou stranu u nás to s tím slovanstvím není až tak divoké asi opomíjel). No a když jsem se teda včera ptala se strachem manžela, co zas na tom jejich setkání hlásil, tak prý jaksi prozřel, z toho co Putin dělá je celý špatný a dokonce nabídl část svého domu pro ubytování Ukrajinců. Tak mě to fakt překvapilo a potěšilo, že existuje naděje na změnu i u těchto lidí.