Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 14. března 2022 12:59
Offline prďola
4456 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:04

MP Meri Samozřejmě, že informační válka a fejk zprávy jedou na obou stranách o106. Ale pokud bych fakt byla na vážkách které straně veřit, tak si vždycky řeknu, že pokud RU chtělo "uklízet" anebo "dělat bordel", tak ať si poslouží ve svojí vlastní zemi. Takto ještě stále platí a je mimo veškerou diskuzi, že jsou v cizím suverenním státě.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:04

barbucha Myslím, že mi nerozumíš a asi ani nevíš, jak funguje na Googlu indexování. Proste když si do Googlu zadá Rus "porodnice Mariupol", vyjedou mu úplně jiný věci, než mně v Čechách. Budou tvrdit úplně něco jinýho a potvrzení pro tyhle zprávy najde na všech svejch sockách, v televizi, u kamarádů, všude. 

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:06

carries ich mnógo

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. března 2022 13:08

Candance Tak uz pred invazi byl obraz Ruska dobre znam. At uz ze zahranicnich medii nebo slovy vyznamnych historiku (namatkove Snyder). Ja osobne verim i lidem, co tam roky pracovne pobyvali. At uz byvaly velvyslanec Kolar nebo zpravodaj Karas. O Rusku dale hojne informuje seskupeni Bellingcat, treba o vrazdach opozicnich politiku. Ted aktualne asi neoveris kazdou jednotlivost (do tehle polemiky se nepoustim, protoze to overit stoprocentnw nejde), ale globalni obrazek si muze kazdy udelat velmi dobre. A o to jde. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:09

Pinot Noir Nebylo to na mě, ale jen upresnim, ze jsem to takhle nemyslela. Nemyslím si, ze je válka fejk, rakety filmový kulisy a na pracáku najatí herci. A mám jasno v tom, že je to zvěrstvo, že uprchlíkům se musí pomáhat a že minimálně Rusko nemá na Ukrajině co dělat. 
Jenom říkám, ze za poslední dny jsem na základě hromady podcastů a článků tak trochu pochopila, v čem Rusové celý život žijí a ze pravda není jen jedna, respektive že na všechno se dá pohlížet z ruznejch úhlu pohledu. 

Online Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:11

MP Meri na tebe to nebylo a rozumím, co chceš říct. A vlaz s tebou souhlasím. Ale to "jestli nežijeme ve lži" už ve mně vzbuzuje pocit, že jde o relativizaci toho, co se aktuálně děje, a to mi vadí.

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:18

MP Meri 

No samozřejmě si to tam nemůže zadávat v ruštině, to je jasný co se dozví Na socky v tomhle nelze spolíhat, ty ti nabídnou jen co chceš slyšet (pokud nevylezeš ze svý bubliny). 

A k tomu tvýmu, že "pravda není jen jedna" (WTF? dodávám já) zrovna - podle mě - docela výstižně píše Horáček:

"Jestli někdo přijde k vám domů a řekne, že “ten holocaust se nestal, určitě ne tak, jak to prezentují média” a že “jestli nějaký holocaust byl, tak i Židi na něm mají svůj podíl”, protože “nic není černobílý”, co uděláte?Já bych takového člověka okamžitě vyhodil a varoval před ním všechny, které by mohl navštívit příště.A tak je to i s ruským přepadem Ukrajiny. Je černý. Obrana proti němu a pomoc jeho obětem je bílá. NIC “mezi” není.Omezit vliv zpochybňovačů toho, že se při pomoci Ukrajincům musíme semknout a ve své pomoci vytrvat, je správné. Je to zahnání té části společnosti, které Masaryk říkal “sedlina” zpátky na dno. Odtamtud nadělá mnohem méně škody."

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:19

andulka01 no to hej... ale vzhľadom na to, že povolávajú zahraničných žoldnierov, tak až toľko mnogo tej kvalifikovanej sily v armáde asi nemajú (chvalabohu teda)

Online Kokoska
34711 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:20

andulka01 ja rozumim tomu, ze nekdo jde za lepsim, at uz je to prace s lepsim vydelkem, bydleni, vzdelani pro deti, nizsi kriminalita... ale at pak nevelebi to, z ceho dobrovolne odesel a neplive na to, co si vybral.

Online Kokoska
34711 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:25

carries otazka je, jestli si ty kvalifikovany nechteji chranit nastrcenim zoldaku do prvni linie. Zas tak bych je nepodcenovala.

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:29

Strašně nebezpečná je cílená masáž změti  různých, protichůdných, uměle vytvořených verzí, jejichž jediným cílem je vytvořit chaos a dojem, že nelze věřit ničemu. A začít říkat "pravda je někde uprostřed" 

A tohle ruské trollí farmy uměj fakt dobře.

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:31

Kokoska je to dosť možné. Ja ich nepodceňujem, to bolo skôr také moje osobné želanie, že tej kvalifikovanej sily toľko nemajú. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:34

barbucha Přečti si ještě jednou, co píšu. Ani půl slovem nepopírám válku ani všechnu tu hrůzu okolo.

Mimochodem ruština je cca 5.-8. nejrozšířenější jazyk na světě, angličtina cca 3.-4. Ověřuješ si ty napřed informace v čínštině, arabštině, bengalštině nebo španělštině, ve kterých komunikuje doslova třetina světa, aby sis overila, jestli to, co ti říkají "naše západní" média je správně? 

Jediný co se snažím říct je, že i my se můžeme snadno stát obětí dezinformací a prekroucenýho vidění světa (neříkám, že se to deje teď, jen že je to pro mě naprosto reálný a pochopitelný, ze de to deje v Rusku a nevidím moc cesty ven). 

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:34

Sweet Potato áno, pravda je niekde uprostred, to som už zachytila u niekoľkých známych na FB. Pretože nikomu sa vraj vlastne nedá veriť, ale paradoxne týmto tvrdením preberajú názory ruských trollov. 

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:36

Kokoska No právě, a ti, které jsem znala, se sem přistěhovali kvůli pohodlí. Např. v Moskvě mají luxusní byt, ale nesmělo se to "vědět" - takže hnusnej barák, hnusnej vchod, hnusná chodba a hnusný dveře a za tím obrovskej byt vykládanej mramorem. Protože kdyby to přiznali, tak jsou terčem třeba únosu nebo vydírání.

A k nám se tady chovali jako ke služebníkům, jako k podřadnému národu, který si podmanili nejdřív silou a pak prachama. To jsou bohužel mé osobní zkušenosti.

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:36
Reakce na Sweet Potato:

Sim vás, už se ví, kdo se tam Burešovi šprajcnul?

​Prej se tam Havlíček v nestřeženém okamžiku vrátil.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:37

MP Meri chapu jak to myslis, ale myslim si, ze treba my tady(na Parfu) mame nejaky kriticky mysleni a dokazeme hledat relevantni zdroje. Ano, verim v nezavislost urcitych medii a mam dojem, ze kdyz si musi nekdo vypomahat tvrzenim, ze umirajici lidi na videich jsou herci nebo je to z videoher, tak proste nemuze mit pravdu nikdy...

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:42

711990 

Díky

Online Kokoska
34711 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:44

andulka01 my teda mame ty rusky sousedy, ted uz jsem je dlouho nevidela, ale to jsou fakt skromny a mili lidi. A zijou v Cechach uz asi 15 let, maji tu i dceru s rodinou, ale vlastne ani nevim, proc sem prisli, nejak nam tenkrat bylo blby se ptat, kdyz se asi pred trema lety pristehovali.