Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Dadoo
11634 příspěvků moje polička 14. března 2022 18:45

stes jo, souhlas. Čecha jsem nečekala, u Jágra mě to vůbec nepřekvapilo. Tu 68 bych mu narvala do krku.

Offline notna
9385 příspěvků moje polička 14. března 2022 18:51

Nechápu, proč podsouváte, že MP Meri popírá válku na Ukrajině. Nic takového nenapsala. I se proti tomu ohradila. Já ji chápu. Taky mě v souvislosti s touhle válkou a tím, jak se dovídáme, v jakém naprosto odlišném světě se v Rusku žije a jak to tam funguje, napadlo, zda si ověřuji informace dostatečně. A jestli bych já osobně jako Ruska byla schopná odolat tomu jejich vymývání mozku, které tam oni mají odjakživa. Žít v tom celý život, mít omezené možnosti, mít chabou angličtinu. Vždyť ani ten google tam nebyl jako vyhledávač na prvním místě ve vyhledávačích a klíčuje to jinak než u nás, když už se tu teda některé na něj.

Offline Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 14. března 2022 18:55

notna myslím, že jí to nikdo nepodsouvá. Nebo někdo možná jo. . Ale většina pochopila a souhlasila. Ale jiné relativizující komentáře se tu objevily, na ty jsou podle mě ty podrážděné reakce. Mě teda dráždí neskutečně.

Offline jerry
11160 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:01
Reakce na barbucha:

Zato na Lavrova s Putinem se můžu spolehnout, že. Tam mi doporučíš kde si jejich informace ověřit nebo to stačí od nich?

​Není potřeba ověřovat - cokoliv řeknou, tak pravý opak je pravdou. Na to se můžeš spolehnout.

Offline stes
9145 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:04

notna o vymývání mozků tam a smerem na vychod nemuze byt pochyb...a takovych, co nemaji, jak si udelat vlastní nazor, tech co ziji jen z toho,co jim kdo nakuka, tech je i v postsovet. bohuzel vetsina. Je to prostě strasnej pruser.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:10

stes Dadoo Myslím si, že nesouhlasit se dá i slušně.

Online Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:13

Kan Dá. Ale úplně chápu, že zrovna Razor ruply nervy.

Offline stes
9145 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:14

Kan no vzdyt o tom celou dobu melu

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:18

Zuzuli Pochopila jsem to stejně (příspěvek od MP Meri ). A myslím, že válku a to, co se teď děje odsuzuje každý (alespoň tady).

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:19

Kan Souhlas.

Offline notna
9385 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:19

Pinot Noir Asi čtu jinou debatu. Nepřijde mi, že by byla MP Meri pochopena. Nevím, koho myslíš jinými. Ještě jsem zaznamenala ionicera a ta mne taky nijak nepobouřila. Já tady v té debatě dlouhodobě taky hledím, jak jsou některé diskutující ze vším hned vyřízené a mají jasno. např. Rusům zabavit majetky a hotovo! Padni komu padni, každý Rus je padouch. Já to tak teda nemám. Už jsem tu psala, že v blízkém okolí mám jen jednu Rusku a ta teda nevím, proč by měla přijít o majetek. Je tu dlouho, ale z lásky, žádná disidentka, ale ani podpůrkyně Putina, normální ženská. Která se te´d ale klepe strachy i o děti. Dokonce to první má z prvního manželství dítě s Rusem, takže je jen Rus. A tím, že v tomhle nemám jasno, přijde mi ta situace strašně složitá a o některých věcech pochybuju, neznamená, že bych zpochybňovala napadení Ukrajiny a neslažila se svými omezenými silami ji podpořit.

Online Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:31
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. března 2022 19:39

Sweet Potato kdyz mi rupnou nervy, vypada to jinak. Ja jsem proste vyhlasila dzihad zpochybnovacnym prispevkum a nazorum.  Jsou urazkou tech mrtvejch a vysidlenejch lidi.

Offline Karja
44511 příspěvků moje polička 14. března 2022 20:10

notna Já žít v Rusku tak jsem jasná, já nejsem moc jakoby chytrá! Mainstreem je můj proud. No jako tady totiž část debaty patří spíš do nějakého filosofického vlákna, chápu, že to některé může urážet a dotknout se jich. Je to stejné jako kdybychom teď ve vlákně o úmrtí těch spolužáků nekondolovaly ale relativizovaly život jako takový. 

stes Co zas vyvedl ten Jágr? Však já ho tuhle chválila že vybral ty miliony na zápase.....Čech je chuj no, klidně tam zařadim dalsi osobnosti k němu do party....

Offline Karja
44511 příspěvků moje polička 14. března 2022 20:12

Gatita S tema hlavníma televizními mediama u nás jsi to vystihla. Já to sleduju velice malou v podstatě jen když jsem u našich. Jinak dávám přednost čtené formě zpravodajstvi., Právě kvůli tomu, co jsi popsala. 

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 14. března 2022 20:16
Reakce na notna:

A jestli bych já osobně jako Ruska byla schopná odolat tomu jejich vymývání mozku, které tam oni mají odjakživa. Žít v tom celý život, mít omezené možnosti, mít chabou angličtinu.

​Myslím, že tady už o tom psala barbucha několikrát - my jsme v tom také žili spoustu let, neměli jsme žádné informace, internet nebyl, v televizi a rádiu jen vymývání mozku, pořád a pořád dokola jsme museli být Se Sovětským svazem na věčné časy, ale přesto tomu nikdo nevěřil. I když ve skutečnosti to vypadalo, že opravdu s nimi budeme na věčné časy, nic nenasvědčovalo tomu, že to vůbec někdy praskne. Ale hlavu to většině lidí prostě nevymylo.  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. března 2022 20:26

Myslím, ze jsem se já i ostatní ( Candance minimálně) vyjádřili srozumitelně. Válku ani agresora nezpochybňuju. Jen to pro mě není tak easy, že bych řekla mužik tohle, mužik tamto, zabavit majetky, Rusáci jsou tupý stádo apod. Naopak si silně uvědomuju, že i my jsme manipulovatelní. 

Mimochodem si taky uvědomuju u sebe silný vliv VŠ (geografie), kde nám hodně vtloukali do hlavy, že naším úkolem je hlavně vidět svět komplexně, ze všech možných úhlů pohledu, protože geopolitický pohled je v různých koutech světa úplně odlišný a vlivy, který to formují jsou hodně složité, často spojené s historií a národním uvedomenim, ktere "neinsider" nemá moc šanci pochopit. Očividně se mi to dost zažralo.

Offline jerry
11160 příspěvků moje polička 14. března 2022 20:27
Reakce na razorblade:

Jsou urazkou tech mrtvejch a vysidlenejch lidi.

​Tak.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. března 2022 20:30

Jinak dneska jsem se bavila s naši ukrajinskou zamestnankyni, chce jet navštívit rodinu na týden, sice na Zakarpatsko, ale stejně  Úplně mě to vydesilo, normálně ze mě vylítlo "prosím prosím nikam nejezdi!" A to se normálně dovedu ovládat. A za 4 měsíce tam má mít svatbu, tak to teda taky říkala, ze vůbec nevi, co s tím ...

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 14. března 2022 20:39
Reakce na jerry:

​Není potřeba ověřovat - cokoliv řeknou, tak pravý opak je pravdou. Na to se můžeš spolehnout.

​No ale kde si to ověřím?! V bangladéšskejch novinách?