Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:44
Reakce na Beranka:

​Prej se tam Havlíček v nestřeženém okamžiku vrátil.

​Ještě že ne oba! 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. března 2022 13:54
Reakce na barbucha:

"Jestli někdo přijde k vám domů a řekne, že “ten holocaust se nestal, určitě ne tak, jak to prezentují média” a že “jestli nějaký holocaust byl, tak i Židi na něm mají svůj podíl”, protože “nic není černobílý”, co uděláte?Já bych takového člověka okamžitě vyhodil a varoval před ním všechny, které by mohl navštívit příště.A tak je to i s ruským přepadem Ukrajiny. Je černý. Obrana proti němu a pomoc jeho obětem je bílá. NIC “mezi” není.Omezit vliv zpochybňovačů toho, že se při pomoci Ukrajincům musíme semknout a ve své pomoci vytrvat, je správné. Je to zahnání té části společnosti, které Masaryk říkal “sedlina” zpátky na dno. Odtamtud nadělá mnohem méně škody."

Online jerry
11160 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:07
Reakce na barbucha:

"Jestli někdo přijde k vám domů a řekne, že “ten holocaust se nestal, určitě ne tak, jak to prezentují média” a že “jestli nějaký holocaust byl, tak i Židi na něm mají svůj podíl”, protože “nic není černobílý”, co uděláte?Já bych takového člověka okamžitě vyhodil a varoval před ním všechny, které by mohl navštívit příště.A tak je to i s ruským přepadem Ukrajiny. Je černý. Obrana proti němu a pomoc jeho obětem je bílá. NIC “mezi” není.Omezit vliv zpochybňovačů toho, že se při pomoci Ukrajincům musíme semknout a ve své pomoci vytrvat, je správné. Je to zahnání té části společnosti, které Masaryk říkal “sedlina” zpátky na dno. Odtamtud nadělá mnohem méně škody."

​Do kamene toto tesat

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:09

Pinot Noirja se spatne vyjadrila. Psala jsem to v rychlosti. Ja to myslim uplne stejne jako Meri. 

Nemuzeme si byt jiste nezavislosti zdroje? Muzeme my povazovat google za relevantni a nezavisly?Overujeme si info i jinde? Ja ne. 

Valku na UA by me nikdy nenapadlo ani minutu zpochybnit. Rusko je agresor, i kdyby byla pravda posunuta v jeho prospech.

Spis jsem myslela i jine valky a mise. V Afganistanu.....

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:11
Reakce na MP Meri:

barbucha Přečti si ještě jednou, co píšu. Ani půl slovem nepopírám válku ani všechnu tu hrůzu okolo.

Mimochodem ruština je cca 5.-8. nejrozšířenější jazyk na světě, angličtina cca 3.-4. Ověřuješ si ty napřed informace v čínštině, arabštině, bengalštině nebo španělštině, ve kterých komunikuje doslova třetina světa, aby sis overila, jestli to, co ti říkají "naše západní" média je správně? 

Jediný co se snažím říct je, že i my se můžeme snadno stát obětí dezinformací a prekroucenýho vidění světa (neříkám, že se to deje teď, jen že je to pro mě naprosto reálný a pochopitelný, ze de to deje v Rusku a nevidím moc cesty ven). 

​Toto je to, co jsem se snazila popsat Pinot. Jestli nezijeme ve lzi.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:23
Reakce na MP Meri:

Jediný co se snažím říct je, že i my se můžeme snadno stát obětí dezinformací a prekroucenýho vidění světa (neříkám, že se to deje teď, jen že je to pro mě naprosto reálný a pochopitelný, ze de to deje v Rusku a nevidím moc cesty ven). 

​Já doufám, že ne, že se nemůžeme snadno stát obětí dezinformací. Náš národ už to několikrát dokázal, že se v tomhle nedá. Hlavně když jde zrovna o tuhle válku, na kterou si můžeme pomalu sáhnout, známe minulost, známe východiska, kdo chce, může se zajímat. Tady věřím, že ne. U jiných válek bych řekla, že nás až tak moc nezajímaly, že se nikdo moc nesnažil udělat si opravdu jasno a stačilo nám, že se to vyvíjí tak nějak dobře. 

Já si někdy říkám, že by bylo skvělý, kdyby to celý nebyla pravda a probudili jsme se z toho do normálního dne s pandemií covidu, jako před měsícem. Ale to se nestane

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:29
Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:39

Kokoska Já samozřejmě nevylučuju že tu žijou normální lidé ruského původu. Mám prostě bohužel osobní zkušenost jen s "rusákama".

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:42

Sweet Potato Deník N

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:42
Reakce na dynda:

​Já doufám, že ne, že se nemůžeme snadno stát obětí dezinformací. Náš národ už to několikrát dokázal, že se v tomhle nedá. Hlavně když jde zrovna o tuhle válku, na kterou si můžeme pomalu sáhnout, známe minulost, známe východiska, kdo chce, může se zajímat. Tady věřím, že ne. U jiných válek bych řekla, že nás až tak moc nezajímaly, že se nikdo moc nesnažil udělat si opravdu jasno a stačilo nám, že se to vyvíjí tak nějak dobře. 

Já si někdy říkám, že by bylo skvělý, kdyby to celý nebyla pravda a probudili jsme se z toho do normálního dne s pandemií covidu, jako před měsícem. Ale to se nestane

​Já v tomhle Meri rozumím. Válka na Ukrajině je v našem kulturním prostoru, tam je prostor pro porozumění velký a celkem přirozený. Ale co situace na Blízkém východě? Války v Africe? Tam člověk potřebuje mít načteno spoustu různých zdrojů, aby měl pocit, že se aspoň trochu vyzná. To y že je to od nás daleko a zatím nás to nezajímá neznamená, že i tamní konflikty nemůžou přerůst v globální.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 14. března 2022 14:53

Já tedy opravdu závidím všem, kdo mají tak jasno v tom, co je pravda a lež, co je dobro a zlo. 

Offline barbucha blogger
35684 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:07

MP Meri 

Můžeš mi říct, proč bych měla číst bengálský noviny, abych si ověřila, že to co říká BBC, je pravda?

Zato na Lavrova s Putinem se můžu spolehnout, že. Tam mi doporučíš kde si jejich informace ověřit nebo to stačí od nich?

Offline SunEclipse
3473 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:14

ionicera

sice obecně si netroufnu tvrdit, že poznám hned lež, ale v případě Ukrajiny opravdu jasno mám, kde je pravda.  A dobro a zlo?  To jsou příliš obecné kategorie,  ale o tom, kdo páchá válečné zločiny na půdě sousedního státu mám taky vcelku jasno.

Online Pinot Noir
29808 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:16

SunEclipse přesně tak.

Offline Gatita
8598 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:27

ionicera ja v tomto pripade celkem jasno mam a tem hruzam dost verim, ze se deji, a ani si nemyslim, ze pravda musi byt nutne nekde uprostred, to vubec. A mam to hozeny podobne jako Candance nebo MP Meri v tom smyslu, ze si sama uvedomuju, ze je fakt tezky se v dnesni dobe zorientovat se a jako by vybirat ty overene zpravy. Vzdyt je to sileny, vsechny ty tweety a komentare, co si clovek dneska sklada dohromady. A nase zpravy v televizi mi uprimne prijdou takove divne, jsou hodne zamerene na ty lidske pribehy plus ruzne hrdinske vykony Ukrajincu, ale pomalu nevim, kudy jde fronta, proste mam furt neodbytny pocit, ze mi neco unika. A na to, jak je Ukrajina blizko a kolik Ukrajincu u nas dlouhodobe zije, tak mam dost mizerne povedomi, jak to tam vypada, to muzes zacit snadno verit cemukoli.Ted mi doslo, ze mi kdysi jedna znama Ukrajinka rikala, ze jeji syn nemuze ted na UA, pac by ho odvedli do valky. Oni byli z Uzhorodu, ze zapadu, presto se jich osobne uz tehdy dotykal konflikt tam na vychode. A mne  neprislo, ze by z toho mohl byt pru.er, vlastne jsem to hned pustila z hlavy 

Offline andulka01
12793 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:39

Kdo lže, ten krade: Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí podepsal nový zákon, který dává ruským aerolinkám právo registrovat jako vlastní majetek letadla pronajatá od zahraničních společností. Informovala o tom agentura TASS.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:44

andulka01 Kradete kufry, cizí území a letadla.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:44
Reakce na ionicera:

Já tedy opravdu závidím všem, kdo mají tak jasno v tom, co je pravda a lež, co je dobro a zlo. 

​Prosimte, zalez radsi nekam. Dik.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 14. března 2022 15:54

razorbladeDobře. Ani jsem jiný komentář nečekala. Ale jen dodám, že jsem vůbec nemluvila o Ukrajině. Tvůj hysterický příspěvek je trochu přes čáru. Dík. 

Offline SunEclipse
3473 příspěvků moje polička 14. března 2022 16:02

ionicera ale Mlho, my tady celou dobu mluvíme o Ukrajině...čeho se tedy týká tvůj příspěvek? O jaké pravdě a lži to mluvíš?