Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline notna
9385 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:32

brrr Díky.

Online Jos
příspěvků moje polička 14. března 2022 21:34

continuity . Jak uz poznamenala Meri, geopolitika je nesmirne komplexni vec a pochopit zakonitosti Blizkeho vychodu nebo tebou zminovane Afriky je nad moznosti drtive vetsiny lidi (nad moji urcite). Ukrajina je nam mnohem bliz, snad uplne vsim a hlavne se nas to opravdu tyka. A jeste nesmele podotknu, ze velka cast soucasnych valek jsou ty obcanske. Napr. to Kongo (aspon doufam), Libye, Jemen, dohorivajici Syrie apod. Ostatni zeme si tam prostrednictvim podpory ruznych frakci vzajemne vyrovnavaji ucty. Malokdy je zeme napadena svym sousedem v takovem rozsahu, jak to vidime nyni. 

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:42

Vladimír Solovjov

myslím, že stačí i gestikulace a mimika.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:43

Tadyedna hezká.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:45

Maky to bylo někde na Twitteru, už to bohuzel nedohledam. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:48

Jos já si myslím, že kdyby ses do toho opřela, věnovala tomu pár let času, tak to zcela jistě je v tvých mentálních možnostech. Já bych teda řekla,že užitečnější bude, když budeš léčit ty lidi.

Ještě bych k tomu přidala, že občanská válka v Africe nemá potenciál změnit bezpečnostní uspořádání světa. Situace na Ukrajině k tomu má celkem našlápnuto. 

Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:50
Offline Zuzuli
3746 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:50
Reakce na notna:

​Taky mi to tak připadá. Vy si pořád stojíte za tím, jak vám to mozky nevymylo. Absolutně postrádáte náhled na to, že se jedná o jinou zem, jinou historii, jiný režim atd.

​Souhlasim. Cssr navazovalo na Rakousko-Uhersko a prvni republiku. A trvala "jen" 40 let, takze bylo dost pametniku jinych dob. Kazdy mel prarodice, rodice, co zivot neprozili jen za sociku. Od vrsr uz je to akoro 105 let. A priznavam se dobrovolne, ze jsem situaci v rusku po rozpadu sssr nesledovala, takze si netroufam nijak hodnotit vyvoj tamni spolecnosti. Ale je hezke se tu navzajem poplacavat po rameni, jak jsme byli skveli, ze nam to mozky nevymylo, ackoliv je to srovnavani nesrovnatelneho. 

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 14. března 2022 21:58

Zuzuli Po rozpadu SSSR životní úroveň v Rusku výrazně klesla. Za Jelcina nastoupila vláda oligarchů, nejbohatší bohatli, chudí chudli. Asi si vůbec neumíme představit, jak se tam rozkrádalo - nějaké české devadesátky, pche. Nástup Putina (chytrého bývalého člena KGB se složkami na kdekoho) se pro lidi situace zlepšila. Oligarchy držel: drží v hrsti, tím, co na ně má. S neposlušnými si poradil - chodorkovskij...

Offline Zuzuli
3746 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:00

Sweet Potato dekuju

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:06

A ty miliony lidí co doteď volí komunisty a Babiše, velebí bývalej režim atd jsou teda kdo, když 'my jsme si mozky vymýt nenechali?'

Offline Sweet Potato
40170 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:07

Klara Touché.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:08

Sweet Potato ještě bych přidala třeba fakt, že v Rusku je pořád dost lidi, kteří oslavují Stalina, protože tou dobou to přeci bylo velké Rusko.

A pořád budou vzhlížet k nějakému diktátorovi, zbavíme se Putina a vygenerují jiného. O to nic, kdyby neměli ty jaderné zbraně a nenapadali sousedy, ať si tam dělají, co uznají za vhodné. Ale takto je to bezpečnostní hrozba pro celou Evropu. 

Jeden z možných scénářů je,že to celé padne do klína Číně. No děkuji, neprosím.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:13
Reakce na Klara:

A ty miliony lidí co doteď volí komunisty a Babiše, velebí bývalej režim atd jsou teda kdo, když 'my jsme si mozky vymýt nenechali?'

​Ale no, komunisti měli v ČR nejvíc voličů těsně po revoluci a to bylo cca 900 000, od té doby pořád méně,naposled necelých 200 tisíc. Žádné miliony se nekonají. Neříkám tím,že to není ostuda a celkem ke hřeje na srdci, že Slováci se s tím vypořádali o něco dřív. (Teda občas je to jako z toho vtipu, když babka zaheiluje v 1946.)

S Babišem to souvisí jenom volně, neřekla bych, že Babišovi voliče velebí bývalej režim. Navíc, ačkoliv si o Babišovi opravdu nemyslím nic dobrého,  tak nemá potencial páchat genocidu. 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:18

Jinak, ako někdo, kdo má v blízké rodině pár lidí, kteří naskakuji na ruskou propagandu vám chci říct, že se mi chce všechno jiné, než to omlouvat a různě vysvětlovat. A fat mi to nedělá dobře. 

Já si myslím, že si každý musí zamest před vlastním prahem a udělat všechno proto, aby takových lidí bylo co nejméně, než hledat jakékoliv omluvy pro to, proč to ti lidé dělají. Protože omluva by byla akorát IQ pokojové teploty a nebo pokročilá stařecká demence, a to fakt nejsou tyto případy.

Ti lidi si samozřejmě myslí, že na to vyzrali. 

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:20

continuity 

Zkus najít spojitost mezi svými posledními dvěma příspěvky.

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:21

continuity volební výsledky docela dobře znám a Babiše z genocidy fakt nepodezřívám, proboha :D

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:23

continuity bingo!

Jinak k ukrajinske propagande... ted na me vyskocil tenhle skvelej priklad ukrajinsky propagandy.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:29

Klara tak proč ho pleteš dohromady s komunisty?

To je přesně ta relativizace, která tomu nepomáhá. Sami máme máslo na hlavě, tak nemáme právo kohokoliv kritizovat. 

Putin a oligarchie, (se kterou teda rozhodně nezametl), je ultimátní zlo. Blbý je, že jeho nástupce může být úplně klidně horší. A bude to tak, dokud se ta společnost nezmění a změnit se může jenom zevnitř. 

Offline Klara
494 příspěvků moje polička 14. března 2022 22:42

continuity nemyslím že ultimátní cíl komunismu je genocida. V prvním příspěvku jsem se snažila poukázat na to, že tu mnohokrát zaznělo, jak "my všichni" za komunismu věděli přesně co je pravda a co lež, takže všem Rusům teď musí být jasné co se děje, přestože mají všude kolem propagandu. A imho to ne všichni v CZ/SK prohlédli i víc jak třicet let poté