Mám dotaz - prosím, mohlbyste mi někdo vysvětlit, proř je pro Rusko výhodnější dostávat platbu za plyn v rublech?
Aktuální česká politická situace
Kan H. prisaha jako takova uz neplati, je znacne archaicka, ale jinak ano, nemuzeme jen tak odmitnost.
Ale tohle navrhovane reseni barbuchy mi neprijde o moc civilizovanejsi nez odstrelovani budov oznacenych deti. Oni si ti rusove nereknou, ze najednou musi svrhnout putina, protoze jim Bayer nedovazi leky. Pro jine sankce jsem vsema deseti, klidne i zakaz leciv, ktere maji spolehlivou alternativu.
andulka01 protože se tím bude uměle udržovat kurz rublu. Doteď dělali to, že nutili Gazprom a ostatní exportéry devizy hned měnit na rubly, toto je pro ně ještě lepší, protože z větší části nejdou ty rubly koupit jinak než od rusů (za ten umělé boostovany kurz).
Jinak pevné zafixovaný kurz na momentálně i hrivna.
Na Youtube je Zelensky - zpívá Imagine - mám husí kůži.
To je fejkovej Zelenský! ![]()
continuity díky!
Jos naprosto souhlasím!
Jos Též naprosto souhlasím!
Candance ja nevim, kolik ti je let, ale ja si pamatuju, jak cely dlouhy roky se nesmely dovazet zapadni leky, protoze rusky byly "lepsi". Na srdce, na nadorovy onemocneni, na cokoli si vzpomenes, jen vychodni produkce. No nebyly lepsi, vedelo se to, dokonce urciti lide si nejak ty zapadni dokazali obstarat a nekteri se tim i chlubili, jak to pomohlo. Pro plebs jen rusky dryjaky.
Do roku 89 jsem prodávala léky na export hlavně do kapitalistické ciziny. Napřed v chemické továrně Lachema a pak v PZO divize farmacie. Naše léky byly prvotřídní kvality a to takové, že je renomované evropské firmy kupovaly od nás a přebalovaly do svých obalů. A v onko lécích co si vzpomínám, tak Lachemácká cisplatina, karboplatina apod. byly nejen pro nás a východní trhy ve své době doslova požehnáním. A další omyl je, že se západní léky nesměly vozit. Mohly, ale nebyly na ně devizy. Kdo se v tom pohyboval tak ví, že náš zahraniční obchod probíhal v převoditelných rublech a na spoustu věcí prostě valuty nebyly. Je teda pravda, že jsem dělala export a ne dovoz, ale o ruských (potažmo sovětských) lécích v ČSSR nic moc nevím. Československo bylo v rámci RVHP ve výrobě léků a léčiv docela špička. Úpadek přišel až v 90 letech a to z více důvodů.
Prosperina Jos Naprosto s vámi souhlasím a jsem moc ráda, že jste to napsaly.
Popojedem.

andulka01 To ti fakt uniklo? Koupil si obřího slaměného zajíce a hlasitě lkal, že v Polsku jsou potraviny levnější. (Zdravíme do holdingu!)
a jeste tam nejakejm zenskejm kupoval cigarety. Ktery byly na 99 % pasovany. Bejvalej ministr financi kupuje pasovany cihara v Polsku. To nevymyslis
crazydaisy zajimavy pohled. My lidi, kteri jsme byli mimo tuhle sferu, jsme to teda videli asi jinak. A ze nebyly devizy... no asi byly jen pro nekoho v minimalnim mnozstvi, to mohlo byt to, ze nekdo si ty leky dokazal opatrit, kdyz mel konexe.
domenica fakt? Jdu to zkouknout znovu.
Jos Souhlas.
Kokoska Chemapol vozil omezený množství "západních" léků, ty byly většinou pro SANOPZ, kde se léčili papaláši (dnes je to nemocnce Na Homolce). Něco byly reklamní vzorky atp. Kdo měl kontakty, tak něco málo sehnal, ale na nějakou soustavnou léčbu to asi nebylo. Jako zaměstnanec jsem si 1x za půl roku mohla vzít ze vzorků jedno balení tavegylu na alergii
a všechno se velmi pečlivě evidovalo.
crazydaisy to odpovida tomu, co si pamatuju. Omezene mnozstvi a jen pro nekoho.
ještě mám tady pro Dadoo toho pána, pruhované teplacky mu třeba budou slušet.

Z ty kampane, co momentalne jede ANO, se mi zveda kufr
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my