Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online Karja
44503 příspěvků moje polička 29. března 2022 13:23

Černá kočka Překvapivě nechodí naostro! No hrůza prostě. 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 29. března 2022 13:24

nonemy ja se hrozne bojim, ze uz to nerozdejchame. A cela tahle sebranka bude mit uz naporad navrch a skoncime jako bananova republika.

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 29. března 2022 13:35

moora ja teda doufám, že je tady vetsina lidi normalnich.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. března 2022 13:43

moora Já teda doufám, že spousta lidí jsou normální, přející a empatičtí. Přes svůj fcb jsem nezaznamenala nějaku nenávist a to tam mám i odmítače očkování.

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 29. března 2022 13:46

moora určitě ne, oni jen víc křičej, ti normální pracují, podporují dobrou věc a nemaj čas se vypisovat na fejsbůčcích. A těch normálních je zcela určitě o mnoho víc.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 29. března 2022 13:47

Kokoska no, volby byly s odrenejma usima a pochybuju, ze dojde k zazracnymu prozreni. A kdyz vidim ty vyblitky schillerovy a okamury, mynare, kterymu je vsechno u prdele, jak probihala predvolebni kampan (jak to smetlo treba piraty nebo tenkrat schwarzenberga)... 

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 29. března 2022 13:59
Reakce na Kokoska:

barbucha nehledě na to, že je ještě pořád dost zemí, odkud si Rusko ty léky může nakoupit. Že by je vyráběly jen ty hnusné západní země, které jsou všeho zla strůjcem, se mi nechce věřit. Bohužel pacienti na Ukrajině, kteří leží na provizorních lůžkách ve sklepech nemocnic nebo jim ty nemocnice rovnou spadly na hlavu, na které se střílí z tanku, když se snaží dojet autem do lékárny, ti na výběr nemají.

​Navíc je to největší a nejlepší země na světě, takže jsou určitě naprosto soběstačný i v léčivech.

Teda samozřejmě že něco vyráběj, takže nezůstávaj naprosto bez pomoci jak si tady některé patrně představujou - takže nechť se spokojej se svými výtečnými výrobky, případně bych doporučila s těmi nejkvalitnějšími dát přednost potřebným, třeba zmíněným dětem... soudruzi jsou jistě pevného charakteru a uznalí a rádi se toho nejlepšího vzdají ve prospěch budoucnosti národa! To jistě není jak u nás, kdy si strana a vláda uzurpovala ty západní léky pro sebe, že jo.

Pacienti na Ukrajině nikoho nezajímají, protože nikoho neohrožují. To jen o mužiky se musíme starat, aby nedejbože nepřišli k úhoně a mohli i nadále vesele vyvražďovat svět, těšíce se té nejlepší kondici!

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:08

Karja Já právě moc pohotová a argumentačně zdatná nejsem. Pokud reaguji písemně, tak mám čas třeba nějaké info dohledat. Ale nedávno měl takto blbé řeči kolega z práce a moc jsem nevěděla, jak hned reagovat. Měl totiž takové ty všeobecné, zpochybňující řeči typu "pravda je uprostřed, nic není černobílé a řešit by se to mělo mírovou dohodou". Jak chceš argumentovat, když neříká úplný, zcestný, hejtující nesmysl, ještě se to snažil umocnit tím, že je válka samozřejmě hrozná, ale stejně takové kecy nahrávají dezinfo scéně. Od toho je už jen krůček k "jestli si nakonec za to ti Ukrajinci vlastně nemůžou sami", nebo "jestli by nakonec nebylo pro všechny nejlepší, kdyby se vzdali a Putinovi všechno odevzali"
No zmohla jsem se jen na obligátní pravda není mezi, ta je jasná, a mírová dohoda není s agresorem jednoduše možná..., ale to nejsou žádné pádné argumenty.
Stejně se budu snažit dál, zjistila jsem, že spousta lidí se informacím o válce záměrně vyhýbá a alespoň takovým má smysl občas něco vysvětlovat. Jinak to tady budou samé pedikérky hejtující Ukrajince, budou si v tom vzájemně notovat a ty své závistivé lži šířit dál.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:16

moora já taky, moc se bojím. Tak, jak jsem na nás byla na začátku pyšná, tak teď se stydím. A tušila jsem, že to dojde, ale nečekala jsem, že v takové míře. A bojím se, že bude hůř. Že začnou někteří čeští náckové a debilové Ukrajince napadat i reálně, nedejbože fyzicky. Jsem úplně vzteky bez sebe, když vidím ty ANO a spol. sračky, které to ještě rozdmýchávají. Já bych těm babišům, krávám schillerovým a zahradníkovým, havlíčkům a pitomiům nejraději zakroutila krkem, aby už sklapli. Přiživují to a zhoršují, je to nechutný ten hnůj, co pořád plodí.

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:16

https://twitter.com/nikorepi/status/1508667717116698626

Aneb prostá žena z lidu má jasno. Nepochybuju o tom, že stejně jasno má 99% zbytek toho lidu.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:17
Reakce na andulka01:

moora určitě ne, oni jen víc křičej, ti normální pracují, podporují dobrou věc a nemaj čas se vypisovat na fejsbůčcích. A těch normálních je zcela určitě o mnoho víc.

​kéž by! Pište to sem častěji, protože já už z toho asi upadám do deprese :(

Offline whiskas
20939 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:20
Reakce na Kokoska:

Sweet Potato takze jsme vlastne Putinovi kamosi? Cecensko a Cesko si teda spletla i urednice na letisti v San Francisku, dost me to tenkrat urazilo. Takova ta co kontroluje pasy a rozhoduje, jestli te pusti dal nebo ne, ta by snad aspon trochu prehled mit mela.

​Nechci ti brát iluze, ale běžný úředník v USA nemá extra rozhled a ta záměna? Jde o pro ně zcela nezajímavé země.

Offline continuity
42763 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:25

whiskas tak bych teda čekala, že imigrační úředník by mohl být orientovaný v zeměpise. Tady bude taky hodně lidí, kteří nevidí rozdíl medzi Zambii, Zanzibarem, ale čekala bych, že hraniční kontrola na letišti bude o těch nejčastějších záměnách poučena. Zájmena, pokud jde o státy s různou bezpečnostní situaci. Když si splete Slovensko a Slovinsko nestane se asi nic. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:27

Decathlon v Rusku končí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. března 2022 14:53

whiskas 

Mně to teda u imigrační úřednice připadá jako dost zásadní problém. Vždyť Čečensko není ani uznaný samostatný stát, ne? Hele, zas těch států světa není nekonečně moc, to v jiných zaměstnáních si lidi pamatujou mnohem víc položek. Jinak se stejnou záměnou jsem se u Američanů setkala taky, u méně vzdělaných lidí, co třeba seděli na ulici a chtěli si povídat, když já jsem si chtěla číst . Většinou pomohlo zmínit Jágra a sem tam se chytali na Prahu.

Online Garfie
28457 příspěvků moje polička 29. března 2022 15:02

Kokoska To je přesný "nechte si hodit do domu granát a uvidíte, že se taky někdo, kdo vám pomůže, najde..."

barbucha Ta matka je hrozná, už to tu někdo dával. Vzpomněla jsem si teď na tebe, když jsem viděla rozhovor s nějakou ukrajinskou vědeckou pracovnicí, co tu žije asi 20 let, říkala, že i někteří její kolegové z vědeckých kruhů, Rusi, co pracují v zahraničí, podporují Putina.  

A zároveň teda taky říkala, že ten obrovský příliv Ukrajinců bude velký problém, že východoslovanská nátura je u Rusů i Ukrajinců podobná, že prostě mají ostré lokty, jinak nepřežijí. A že jí osobně trvalo několik let, než si zvykla na "západní" styl komunikace a fungovaní, to bylo zajímavé. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. března 2022 15:03

moora 

Ne, neboj se, hlavu vzhůru, oni jsou jenom víc slyšet. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. března 2022 15:06

barbucha Shodneme se, ze se v nekterych vecech neshodneme, at uz to argumentacne podas jakkoli. A ze sugestivni jsi dost. A tim bych tuhle debatu asi uzavrela, diskuze uz je stejne nekde jinde. 

Online Sweet Potato
40166 příspěvků moje polička 29. března 2022 15:14

Garfie O ruských vědcích si vůbec nedělejme iluze, ať žijí tady či tam.

Něco málo aktuálního k Azovu.

https://twitter.com/fbeyeee/status/1508723987207106560?s=21&t=55J1x1w1rqFJNoeWh8hNkA

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 29. března 2022 15:39

Garfie Na tohle téma jsem viděla zajímavej rozhovor, ale kdyby mi tak někdo připomněl kde a s kým přesně?? :D Nicméně při zmínce o ostrých loktech mi právě vytanul jeden úryvek, kdy ten dotyčnej původem z Ukrajiny zmiňoval, že po mnoha letech v ČR už si úplně odvykl tomu "domácímu" stylu komunikace a když jel navštívit příbuzný, tak mu ze začátku neustále ujížděly spoje MHD ve městě, protože byly furt plný a on už prostě neuměl se do nich násilím narvat tak jako to běžně dělají všichni ostatní.  

Tyjo ale kdo to byl, snad nějakej přesídlenej vědec... no fakt nevim.