Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 29. března 2022 19:56
Reakce na Garfie:

A zároveň teda taky říkala, že ten obrovský příliv Ukrajinců bude velký problém, že východoslovanská nátura je u Rusů i Ukrajinců podobná, že prostě mají ostré lokty, jinak nepřežijí. A že jí osobně trvalo několik let, než si zvykla na "západní" styl komunikace a fungovaní, to bylo zajímavé. 

​Já se jich nebojím. Už jsem psala, že v Kyjevě jsem byla dvakrát, poznala pár Ukrajinců blíž a vždycky jen žasla nad tím, jak slušný a milý lidi tam byli. A čistý a upravený. (a nebyli to jen lidi z ambasády, patřila k nim i uklízečka, švadlena, šofér... prodavačky... prostě normální, z lidu) Kam se hrabou našinci!

Navíc my zatím máme zkušenosti jen s těma gastarbeiterama tady, no to nejsou žádný einsteinové samozřejmě... navíc tady žijou (i pracujou) v dost hroznejch podmínkách, takže jsou špinavý, smrděj... a čas vod času se vožerou jak dobytek (ani se nedivím). To není typickej představitel národa, ten ve špinavejch teplákách s lopatou!

Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 29. března 2022 20:01

No a co tady skuhráte nad Zemanem?

Buďte rádi že máme tak vstřícnýho a lidskýho prezidenta. Všude jinde by nechali Baláka odprásknout, aby mlčel.

To u nás, v rámci neplýtvání pracovními silami, dokonce po dovolené může nastoupit do své práce, neboť, jak pan prezident pravil, je to člověk pracovitý! 

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/balak-mynar-lany-odmena/r~d49047d0ae9f11ecb5bd0cc47ab5f122/

A chudákovi vlekařovi ještě shořela chalupa. Ten chlap má teda pech. Chtěj po něm vrátit deset melounů za blbou dotaci, a teď aby celý pojistný padlo na to. To budou u vlekařů studený večeře, když nebude mít vlekařová na další botox, ajajaj!

Offline viktorka_od splavu
49209 příspěvků moje polička 29. března 2022 20:26
Reakce na Jos:

Prosperina Lip bych to nenapsala. barbucha Nekdy mas argumenty, ze mi zustava rozum stat, fakt. Kdyby mi takovy "soused" provedl to, co jsi napsala. Stejne bych byla pro, aby treba jeho deti ci vnoucata nebo kdokoli dostal inzulin ci cokoli jineho. Kdyz teda vyradime skupinu dospelych volicu, tak tu porad zbyvaji deti, mentalne postizeni nebo i ta zvirata, kteri za nic nemuzou.Princip oko za oko bohuzel vzdycky dopadne kapanek vedle nez na ty viniky. To, co rusaci delaji na Ukrajine je uplne sileny, ale tohle je pro me taky uplne neprijatelny. Opravdu nevim z hlavy, ktere leky by se do Ruska uplne prestaly dovazet, ale i kdyby to byla treba biologicka lecba nebo ja nevim nejake antibiotikum, tak ten dopd muze byt obrovsky. A ja fakt nechci davat na misku vah vybombardovanou mariupol a treba onkologicke ruske deti (at jsem trochu pateticka) .  Candance Diky za strizlivy pohled. 

​fakt si myslíš, že účinné léky se vyrábí (jenom) v EU? většina se vyrábí úplně jinde, když rusákovi neprodáme inzulin nebo doxycyklin, zakoupí snadno jinde. nep(r)odala bych mu ani sklenku vody

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 29. března 2022 20:57

Ja jsem dneska nejaka vycerpana. Hazim si korunou, jestli se mi dneska bude zdat o lansky obore nebo o landsmansaftu. To byl den

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 29. března 2022 21:01

Hele a myslite, ze o tom Zeman vi, ze tu milost udelil....?

Online jerry
11159 příspěvků moje polička 29. března 2022 21:03

711990

To bylo první, co mě napadlo - že jeho se na to nikdo neptal.

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 29. března 2022 21:31

To fakt neexistuje způsob, jak tu hradní smečku zastavit? 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 29. března 2022 21:32

razorblade dneska je to na flasku

Online Kokoska
34698 příspěvků moje polička 29. března 2022 21:42

barbucha nam staveli ukrajinsky gastarbeiteri barak a teda asi to byli jiny, nez o jakych pises. Nevim, co delali po praci, ale u nas pili leda vodu a kafe, rano nastoupili v poradku a nesmrdeli. Byli to sikovni a skromni chlapi, kdyz jsem jim upekla bublaninu, byli z toho na vetvi. A nebyli to zadni tupci, vetsinou doma delali neco jinyho a sem sli, aby uzivili rodiny na Ukrajine.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. března 2022 21:51

711990 jerry 

A teď si vemte, že se ho všechny novinářský hyeny na to budou ptát a on to chudák bude muset vysvětlovat

Online jerry
11159 příspěvků moje polička 29. března 2022 22:00

dynda 

Emana se ptát nemůžou - je zalezlej v LDN Lány a mobil nemá.

A pokud se budou ptát Ovčáčka, ale ten poslední dobou důsledně drží bobříka mlčení. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. března 2022 22:00

Kokoska mám stejnou zkušenost. Když jsme stavěli dům, tak jediná práce,co tu byla pořádně udělaná a neřešili se nějaké průšvihy, byla ta co ji dělali ukrajinci. Podle mě to bylo tím, že sem jdou ukrajinci, kteří jsou dostatečně chytří a schopní aby se zde o sebe dokázali postarat, zatímco běžný český zedník prostě není moc inteligentní.

Online Kokoska
34698 příspěvků moje polička 29. března 2022 22:28

jerry k tomu mobilu jsem nedavno cetla, ze ani americky prezident nema mobil. Duvod byl neco jako aby nebyl odposlouchavany nebo lehce lokalizovany a tak. Ze s pevnou linkou je to bezpecnejsi. Tak jen jestli ten nas ma aspon tu pevnou.

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 29. března 2022 22:34

Kokoska barbucha Hele hlavně já když to vezmu kolem a kolem, tak vlastně moji známí chlapi, co jeli za prací někam do ciziny a fakt pracovali hodně, jakože třeba fabrika 6týdně 12 hodin, tak v podstatě nedělali nic jiného, než že po práci si šli koupit jídlo a piva a na neděli flašku a taky asi po té práci nevypadali jak ze žurnálu někde v sámošce. A doma taky žijou jinak. Tak i takhle vznikají ty stereotypy. 

Sairon To je asi hodně individuální, možná spíš ten českej si říká, že si může dovolit to odfláknout, udělat chybu, že přece vo nic nejde, stejně z nej náhradu či opravu nikdo nikdy nevydoluje:-D

Online Kokoska
34698 příspěvků moje polička 29. března 2022 22:36

Sairon navic tu nejsou jen zednici, vzdyt je tu i spousta pokladnich, pomocnic ve zdravotnictvi, v domacnosti, co ja vim co jeste. Nikdo z nich na me nepusobil spatne, spis naopak.

Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 29. března 2022 22:48

Kokoska 

No, já měla zkušenost jinou, když mě prosila spodní sousedka jestli k nám pustím dva "její" Ukrajince, že se jí zdá že mi teče vana nebo co. Nemohla jsem to vyvětrat tejden. A naproti v tý ukrajinský hospodě se taky neschází úplná smetánka (a řádí jak smyslů zbavená).

Ale jak říkám, já je celkem chápu a naopak jsem přece psala, že bych to nepovažovala za hodnověrnej vzorek obyvatelstva... a jistě je možný, že většina těch dělníků je šikovnejch a slušnejch. 

Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 29. března 2022 23:00
Reakce na Dadoo:

To fakt neexistuje způsob, jak tu hradní smečku zastavit? 

​Celkem nechápu, proč jim aspoň neosekaj ten KPR rozpočet. Čekaj, až dostane Mynář metál a Eman se omluví Putlerovi?

A to ještě sháněj Emanovi tu pečovatelskou službu - jako by si za ten plat nemoh zaplatit vlastní. Vůbec mi nějak nejde na rozum, jak může člověk, vyžadující 24/7 péči včetně osobní hygieny (!!), dělat prezidenta... normální zaměstnanec v takovým případě maže do invalidního důchodu, než by řekl kriplkára.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. března 2022 23:05

Kokoska já hlásím dva ukrajince - architekty

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 29. března 2022 23:15

V našem městě vyšetřovala policie případ, kdy nějaké ženy prohledávaly popelnice, zřejmě tedy u supermarketu, a vytahovaly z nich jídlo. Nevím, jestli policie jela zrovna kolem nebo ji někdo zavolal. Šetření ukázalo, že prohledávající jsou Ukrajinky. Policajti jim nakoupili jídlo a odvezli je do objektu, kde jsou ubytovány. Na místě zjistili, že jsou tam ženy s 26 dětmi. Neměly co jíst, resp. asi jim to nestačilo, ale bylo jim blbé prosit někoho o pomoc, chtěly to vyřešit samy. Tolik jeden příklad žití na úkor Čechů.