Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online Lenka22
2625 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:38
Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:44

Karja Ještě minulý týden mohli o těch 5000 žádat jen ti, kteří přijeli do, teď budu možná kecat, 5.3. Zcela se to spustí až v dubnu. Proplatí to ale i zpětně.

Ti lidé hrozně moc potřebují informace. V ukrajinštině nebo aspoň ruštině. 

Offline Pinot Noir
29793 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:46

Dadoo naprosto souhlasím.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:47

Toto je taky mazec

Offline Garfie
28455 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:53

Dadoo MP Meri  Hezky jste to napsaly. 

Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 30. března 2022 09:53
Reakce na Dadoo:

Zkus si sbalit igelitu a bez peněz dojet třeba jen na Slovensko.. A tam začít žít z té igelitky a milodaru.

​Já bych tedy ještě whiskas doporučila, aby na tu cestu vzala tak dvě děti. Resp. vytáhla je ze sutin, překročila s nima pár mrtvol, po cestě uhnula pár kulkám a cajk.

V novým neznámým bydlišti, kde se ani nedomluvěj, odloží jejich baťůžky vedle přidělený karimatky v sokolovně a maže do fronty na policii. Druhej den na socku. Třetí den pro nějaký hadry. Po cestě s těma dětma míjí pokaždý stopadesát vobchodů a ty nevděčný parchanti votravujou a brečej, že chtěj něco koupit, že chtěj jít do mekáče, a tamhle to autíčko je pěkný... a potřebujou plyšáka aby v noci neřvaly hrůzou... a místo co by jim výchovně zmalovala prdel namodro nebo je odložila do sirotčince, kupodivu taková neschopná matka se je jme rozmazlovat (i když není proč, jsou prostě jen špatně vychovaný) a pět litrů je do tejdne fuč. 

Ale tak jistě, plyšáka můžou dostat zadarmo, někdo jim nějakýho vybere a možná nebude ani moc volezlej. Skromnost šlechtí.

Offline jerry
11159 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:02

711990 Dadoo 

Musím říct, že mě šokuje nízká (až mizivá) míra empatie a soucitu u některých lidí, u kterých bych to nečekala.

Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:02
Reakce na nonemy:

A něco pozitivního

​Minář je naivní. Rusákům nemůžeš věřit ani dobrý den, nikdy, ani slovo prostě. Už snad někdy něco dodrželi? Lhali, lžou a lhát budou, dokud budou dejchat (snad to jejich "zpravodajství" z úspěchů speciální operace jako příklad postačí, ne?).

Takže jestli rusák říká že je ochoten jednat, byla bych značně ve střehu!

A už jen to, že by Putin musel a) dejchat stejnej vzduch jako Zelenský, b) opustit bunkr!! a c) vycestovat ze země (za jejímiž hranicemi by ho ihned zatkli a šupem doručili do Haagu) - to je přece absurdní představa! Myslí si snad někdo, že by dokázal splnit aspoň jeden bod z těch tří?!

Ale tak kdo nevěří ať tam běží

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:03

to jsem tak nějak tušila. Ani se mi nechce ty jedovatosti dočítat. Kde se to bere ve Vás????

Napsala jsem, že si myslím, že u nás všichni (většina) dělá maximum, aby jim příchod a "nový život" ulehčili.

A jistěže vím, že ta částka není pro život nic extra, ale tak snad je každému jasné, že nemohou dostat např. na ruku např. minimální mzdu.

Takže třeba Dadoo přestaň číst mezi řádky, děkuji.

Sweet Potato Děkuji za doplňující info. Vidíš, to jsem třeba nevěděla a možná by prospělo o tom psát, aby ti, kteří jsou vůči uprchlíkům nastartovaní (a já to fakt nejsem, byť mi to tady opět někdo podsouvá) pochopili, že vše není tak růžové, jak se píše. Díky.

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:09

jerry To, že jsem psala o racionálních věcech znamená, že nesoucítím? Tak super. Není to poprvé, co se tady sdělení A překlopí v B. 

Napsala jsem své zkušenosti, zmínila, co se píše v médiích a dostalo se mi zajímavé info, které naopak v novinách nenajdu.

Konstatovala jsem, že si myslím, že většina lidí se chová vstřícně /já kolem sebe žádní negativní hlášky neslýchám) a hned jsem nesoucitná?

A to, že jsem konstatovala, že dostávají dost - ve smyslu "dělá se maximum", ale každá kasa má své limity je bezcitné? Jistě, pro fajn život to není dost, ale to víme všichni,že? Tak o.k., ale zkus si ze svého účtu brát donekonečna do mínusu. Byť bys moc chtěla rozdávat více, asi to tak nějak nejde, že? 

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:10

barbucha Už jsem psala výše. 
Záleží, jak si to která soudružka přebere.

A nečekala bych, že budeš mít takovou reakci. Z tvých příspěvků (k tématu) je mi jasné, že jsi napružená (až nas*aná) a já to chápu. Ovšem vidět "nepřátele" tam, kde nejsou? Není ti blbé urazit člověka, který nepsal nic ve smyslu, že by se nemělo pomáhat potřebným, jen popsal své dojmy ze situace a byl překvapen následnými dodatky, že věci se kolikrát jeví jinak (TV, noviny) než jaká je realita? 

Online Kokoska
34698 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:10

Dadoo Ani si to neumíme představit, jaké to je zachraňovat život s tím minimem, co uneseš. Ani v lepším případě s tím, co naložíš do auta. A to vědomí, že opouštíš domov, který už možná nikdy neuvidíš, lidi, které možná už neuvidíš, že ve tvých věcech tam doma, pokud ještě existujou, se hrabe a válí nějaké hovado, které tě z toho domova vyhnalo. Fakt, žádně ALE.

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:12

Isca Nevíte, jestli těch 5000,- dostávají i na děti? Já u první rodiny, co k nám přišla, zaznamenala, že dostali 10000,-, přitom byly 2 dospělé a 2 děti.

Offline whiskas
20934 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:12

MP Meri Díky za zajímavé informace. To je právě to, co běžně člověk nezjistí. Takto už to opravdu nezní jako jednoduchá cesta. Myslím jednoduchý proces po té prožité hrůze. Děkuju.

Online Kokoska
34698 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:16

barbucha nezatknou, má imunitu jako prezident, to by ho nejdřív museli doma sesadit.

A moc jim taky nevěřím. Jsem docela zvědavá, jestli se nějak dohodnou o těch jižních územích, rusáci by ten průchod na Krym po souši potřebovali jako sůl. Jeden z důvodů je nedostatek sladké vody na Krymu, potřebujou Dněpr.

A teda mě moc "baví" ta ruská rétorika - účelu bylo dosaženo, šlo primárně o osvobozování Doněcké a Luhanské oblasti. Tak co hergot dělali u Kyjeva a proč bombardovali Lvov?

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:22

Beranka ano, těch 5.000 mají dostat na hlavu, tedy i na děti. 

Offline barbucha blogger
35669 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:25

Kokoska 

Brouku, von nevěří nikomu ani nos mezi vočima (neboť podle sebe soudím tebe). Takže neví, že ho nemůžou zatknout, páč von by si s něčím takovým jako je imunita věru hlavu nedělal, bejt situace opačná.

Na druhou stranu bych to setkání důrazně nedoporučovala ani Zelenskýmu. Novičok je svinstvo.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:37
Reakce na whiskas:

MP Meri Díky za zajímavé informace. To je právě to, co běžně člověk nezjistí. Takto už to opravdu nezní jako jednoduchá cesta. Myslím jednoduchý proces po té prožité hrůze. Děkuju.

​Jeden z hlavních duvodu, proč jsem šla pomáhat bylo, ze jsem se chtěla osobně šáhnout (obrazně řečeno ) na uprchlika. Abych neměla informace jen z médií. A teď je to fakt snadny a budu to doporucovat kazdymu - staci se zaregistrovat, vybrat si pozici dle svých možnosti a realita je na stole.

Jasneze byly extrémy - třeba slečna, která se dozadovala letenky do Frankfurtu zdarma (), ale naopak třeba plačící máma s dcerou cca 15, která se snažila svoji lámanou angličtinou potichu vysvetlit, jestli náhodou nemáme nějaké teple boty nebo něco na sebe, ti neměli ani zavazadlo, jen kabelky.

Šedý průměr je ženská 30-60, několik dětí, dvě Ikea tašky a žádnej plán, přinejlepším číslo na pratetu z druhýho kolene, která žije někde v Berlíně.

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:39
Reakce na Dadoo:

Beranka ano, těch 5.000 mají dostat na hlavu, tedy i na děti. 

​Díky! Ta "naše" rodinka přijela hned první týden, bylo to přes známé Volyňské Čechy, ti je také u sebe ubytovali, zrovna se tady rozjíždělo 1. den to krajské centrum, odtamtud odešly s 10000,- (možná to tenkrát bylo 2500,- na osobu, nevím; 2 ženy + 2 děti). Protože měly velkou pomoc toho našeho známého Volyňského Čecha, který zde žije již mnoho let, tak se jim hned povedlo najít práci v hotelu (úklid, kuchyň) a už si i pronajaly malý byt a tam teď žijí, mají nájemní smlouvu, nakupují a vaří si samy.

Offline Pinot Noir
29793 příspěvků moje polička 30. března 2022 10:41

Klasický scénář, napíšu neempatický štěk, chvíli ho rozpatlávám, pak trochu pootočím a nakonec ze sebe udělám nepochopeného chudáčka, na kterého jsou všichni zlí a všichni, kteří se ohradili, to špatně pochopili.