Mrakoplas Myslíš ten finanční příspěvek? Ten je opakovaný a další příspěvek (ten je tedy fakt jednorázový) nabízí vybrané banky, když si u nich Ukrajinec otevře účet. Co se týče hmotné pomoci, na to jsem již odpověděla výše.
Celé je to strašné.
Vzpomínám si (byť je to samozřejmě nesrovnatelné!), jak jsem se cítila, když mi byla ukradena celá kabelka se vším a jak jsem se těch pár hodin cítila divně a nepříjemně, protože jsem neměla doklady a ani halíř na MHD. Samozřejmě, že se to nedá porovnávat!, jen si říkám, jaký to musí být šílený pocit, když podobná situace netrvá pár hodin, ale je to vize na týdny, měsíce? A asi rozumím, že ne každý z nich má povahu na to, o něco si říkat a navíc o konkrétní potřebné věci. Mám z toho husí kůži.
A prosím, než mi někdo napíše, že ukradená kabelka je nesrovnatelná, tak to samozřejmě vím a neporovnávám. Jen jsem popsala svůj okamžitý pocit, který u někoho nevyřeší to, že se dostane domů (a doufá, že někdo, kdo mu otevře bude doma), protože žádný domov už aktuálně nemá. :-(