Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. března 2022 19:37
Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. března 2022 19:38

Sweet Potato Jsi chytrá a hodná

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. března 2022 19:45

A ještě toto mě dnes zaujalo. Překlad článku Kreatury od Dmitrije Glukhovského. Aspoň jeden ruský autor není proputinovská svině jako Lukjaněnko, ten mě teda zklamal moc. Taky z Ruska dávno zdrhl, pokud vím. Článek z roku 2016 a přitom bohužel stále aktuální.

Offline Stará existence
289 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:02

nika Tu reportáž jsem taky viděla, některý den to bylo ve zprávách. 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:04
Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:06

​Já čekám

​Tak jsem tady se zpřesněním v kauze Prohledávání kontejnerů ukrajinskými uprchlicemi.

Všímavý městský strážník t. č. mimo službu si na procházce s přítelkyní všiml dvou žen s dětmi, jak se přehrabují v kontejneru s odpadky. Jedna z nich ho pak oslovila. Přes jazykovou bariéru prý bylo jasné, že prosí o jídlo pro dítě. Strážník dal v tu chvíli z vlastního nějaké sušenky a těstoviny, druhý den jim nakoupila jeho přítelkyně (to už věděli, že ženy jsou na malé ubytovně). Pak to strážník nahlásil na služebně, na ubytovnu přijela hlídka zjistit situaci. 26 dětí, 10 dospělých, 2 ženy v pokročilém stádiu těhotenství. Byli tam prý převezeni pár dnů předtím z Prahy bez finančních prostředků a základních věcí. Sociální odbor města následně zajistil jídlo z místní základní školy. Byl kontaktován i OSPOD, aby dohlédl a pomohl.

Další zpráva ("jak to dopadlo") říká, že všichni byli ukrajinští Romové. (Možná proto si nebyli schopnii ty věci vyřídit...možná tedy spíše to než ta hrdost, o které jsem se zmiňovala, tu jsem ovšem dostala v tom vyprávění) Ve spojení s občanským sdružením Romodrom byli nakonec převezeni autobusem Hasičské záchranné služby do Žatce, kde prý pro ně bylo zajištěno vhodné zázemí.

Vážným zájemcům pošlu v SZ odkaz :-)

Jsem moc ráda, že to takhle dopadlo. Lidé na FB Městské policie strážníky chválí.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:11

euridike diky. Je to synova lektorka z Letni herecke skoly.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:16

nika 

Vzpomněla jsem si, že jsem tu reportáž před pár dny viděla, myslím, že s ní byl rozhovor i na samém počátku března, kdy říkala, že z Chersonu nemůže pryč, je teda otázka, jestli nemůže ani teď Cherson opustit, jestli jí to přijde nebezpečnější, než zatím zůstat...

Offline Sweet Potato
40169 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:18

euridike Díky.

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:22

Šošanah 

A já doufala, že se nakonec ukázalo že ta Ukrajinka se hrabala v kontejneru, páč jí tam spad dvoukarátovej diamantovej prsten

No jo no. Celkem se nedá očekávat, že při tom množství najednou přicestovalejch lidí půjde všechno jak na drátkách a nedojde k nějakýmu zmatku. I tak si myslím že to zvládáme velmi dobře.

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:24

barbucha Že jo

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:25

nonemy já už jsem to tady jednou vysvětlovala, jak Anonymous fungují. Slovní spojení čeští Anonymous je vlastně protimluv. 

Je to hnutí, velmi anarchistické, ve své podstatě absolutně neorganizované, nikdo je neřídí a rozhodně neuznávají žádné hranice, to je téměř definuje  Funguje to tak, ze když se najde dost podporovatelů, vyhlásí se kampaň, ke které se může přidat kdokoliv, kdo s tématem souzní, v podstatě k připojení se k nim postačuje pouhé prohlášení. Klidně to můžou být i lidi, co si chtějí jen tak vystřelit v kyberprostoru. 

Z toho také plyne,že nejsou ani dobří ani špatní. Prostě teď je téma takové, že s ním souzní půlka zeměkoule ( proto to má teď taky takový výtlak), ale klidně může být na jiné straně světa kampaň, která se to líbit vůbec, ale vůbec nebude.

Mají pár nějakých základních zásad, třeba nikdy nevybiraji na svoji činnost peníze + jejich základní téma je svoboda. 

Proto nemá cenu mluvit o nějakých geografických hranicích, oni to tak rozhodně nevnímají. 

Offline Sweet Potato
40169 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:26
Offline nika
685 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:28

euridike tak jsem se sla kluka ptat. Naposledy byli v kontaktu v pondeli. Furt stejny. Ptala jsem se, jestli planuji odchod, a odpoved, nemuzou, protoze jsou okupovany. Asi to tak nebezpecny je. Dala jsem to sem, protoze to je pribeh, kdy nemuze ona sem,kde ma zazemi a nemuzete ji ani nijak pomoct, protoze cherson padnul a nic se tam asi nedostane. Jak to maji s jidlem, to si ani neumim predstavit. 

Offline 999
19732 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:28

barbucha Já mám tak krásnej příběh s dvoukarátovým diamantem v prstenu, který se hledal v pražské kanalizaci...Tak na srazu :-).

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:31

999 

Tak nezapomeň.

A já ten sraz vlastně musím objednat...

Offline brrr
12308 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:31

nika ja tomu příběhu věřím, mám pocit, že se to trochu popletlo, protože jsi jednou napsala, že se nemůže dostat s Kyjeva (asi překlep). Proto některé reakce..

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:34

Hele holky, zahlídla jsem nějakou upoutávku v televizi, že jako film o Zelenským... ale myslím že to inzerovali na nějakým Voyo. Neznám, nevím, hledat to Voyo nebudu - nevíte někdo jestli to není ještě jinde? Název jsem samozřejmě zapomněla ještě ke všemu

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:39

Tak sorry, už jsem to našla. Já myslela že to bude dokument, a vono je to komediální seriál. A ještě i na Netflixu kterej mám.

https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/sluha-naroda-zelenskij-nova-voyo.A220327_100409_filmvideo_ts

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:39

barbucha

Na Voyo je/bude seriál Sluha národa, kde hraje VZ hlavní roli, je i na Netflixu.

... edit - pozdě, pardon ...