To chcete, rano v 6.30 prijit do prace, nebyt nasnidana, a vyslechnout hlasity monolog na tema: Ukrajinci co maji vsechno zadarmo, plni skoly a skolky... mela jsem chut dotycnou poslat do pr... pak na Ukrajinu, at si to zkusi... nakonec jsem ji jen rekla o te sbirce na Cechy, kteri maji malo. Je to takova jednoducha osoba, asi ji to nedoslo. Nebo ji jde googlovat, aby si pozadala. ![]()
Aktuální česká politická situace
Lamickavis aspon to je jednodussi osoba, jak jsi napsala. Ja mam okolo nekolik moudrych a stejnych
Sweet Potato Kadyrov neee, on neni pravy rus. O i rusaci temahle pridruzenejma narodama dost pohrdaj, nenasadili by si ho do moskvy. Doufam
(taky jsem neverila tomu, ze rusak na Ukrajinu vlitne)
No, on ale nebyl každej čistokrevnej rusák, co byl ve vedení... takovej Stalin třeba
Já si spíš myslím že by Kadyrov neprošel, protože je to dost velkej magor i na mužiky, a ty VIP oligarchové by se ho hodně báli - tam neni jistý co mu zrovna přeletí přes nos a komu uřízne palici...
barbucha tak to byl sssr, tam se gruzinec ukecal. Jinak si stejne furt myslim, ze rusaci jsou rasisti.
jinak kdybyste nekdo mel zajem o lehci cteni totohle typu, doporucuju ikonu od f forsytha
Tak do místní statistiky, moje kadeřnice si včera stěžovala, že Ukrajinci jdou zadarmo do ZOO, a kolik tam ona vždycky nechá peněz, když vezme vnouče. Novou hledat nebudu, stejně mám to samý v práci.
Já nevim jestli je to rasismus, mužici prostě nenáviděj celej svět... ale to jsou komplexy a závist, a jako každej buran se cítěj neustále ohrožený. Nemyslím si, že by ten základ byl v jiný rase/národnosti.
Co se četby týče, já na to nějak nemam žaludek. Koupila jsem si toho Snydera, Cestu k nesvobodě, a ještě jsem se neodvážila to otevřít. Jak čtu cokoliv o rusákách, tak se vždycky strašlivě naseru, úplně se mi vzteky zvedá kufr... a teď je toho kolem tolik, že mi to úplně stačí ![]()
Lamicka aniž bych se nějak chtěla zastávat tvé kolegyně. Konkretne naše škola je natriskana tak, že se příští rok uvažuje o detašovani dvou prvnackych tříd do budovy PBIS ( kde budou mít akorát šatnu a wc. telocvična, speciální učebny, obedy a družina bude dál v hlavní budově 1,5km vzdálené). Zároveň to predpokladá, že z pátých tříd se přesune jinam minimálně pět dětí a žádné nové uz nepřijde, aby šly tři pětku sloučit do dvou . Další opatření je, že se třídy přestanou půlit na jazyky nebo vyučování na směny.
A to vše prosím před příchodem jediného ukrajinského žáka.
Já jsem všemi deseti za jejich integraci, ale reportáž, že máme na školách dost volných míst, je úplně mimo mísu. A fakt nebude stačit je nějak rozstrkat po pražských základnách, dej se co dej. I kdyby se zvedl počet dětí na třídu, co jsem slyšela na 35, tak konkrétně u nás jsou ty třídy tak malé, že se tam prostě fyzicky nevejdou. Co psala naše paní přes školství potřebovali by umistnit přes 900 děti, co jsou cca dvě základky.
Takže verím tomu, že i méně zadubene občany to už může, mírně řečeno, znepokojovat. A to neznamená, že zlehčují jejich situaci.
continuity Natřískané zš jsou v v těch větších městech, máma říkala, že jejich městys má v zš místa dost.
Kan Jenze jak je tam dostanes. V mensich obcich neni infrastruktura, prace...Logicky chteji vsichni zustat idealne v Praze. No bude to slozity..
continuity u nas je skola taky natriskana, do skolek je problem se dostat, ale tak nejak dokazu pochopit, ze je potreba se trochu uskromnit, skoly a mestska cast delaji maximum, zatim se to nasich deti vyznamne nedotklo a to tech deti prislo docela hodne.
Navic ted mluvili v radiu o tom, ze plno ukrajinskych deti k vyuce ani nenastoupi, protoze jedou online. Dokazu pochopit, ze z toho ma nekdo obavy. Jenze zrovna tahle zenska cerpa prispevky na vsechno mozne, nevaha si zazadat o socialni podporu zamestnavatele, proste ona bude mit min. No po ranu me vytocilo.
Dcera ma 2 ukrajinske spoluzacky, mluvi o nich moc hezky a mluvi spolu anglicky (ale holky podle vseho mluvi vic a vic cesky). Ja tu psala uz driv, ze jsem rada, ze jsou ve skole, kam chodi hodne cizincu, ze jim to rozsiruje obzory.
Jos Tak v městyse je asi šest maminek s dětma a krom jedné paní se podařilo všechny začlenit do procesu, od školky až po práci. Osobně to větší město vidím spíš jako nevýhodu.
Lamicka já proti cizincům nic nemám, obě děti jich mají ve třídě několik. O tom žádná, že je to obohatí.
Ale o tom ten příspěvek přece nebyl. Třeba Praha prodej použila smlouvu PBIS na další tři roky a já se ptám proč?
Mně tuhle líčila známá, jak byla v ZOO s dětma, nechala tam hromadu peněz, ale všude Ukrajinci, co to mají zadarmo a všude se tlačí, hrůza. Takže ta už prožila ten kulturní střet s ostrými lokty. Mně to taky není příjemný, ale vždycky mi dojde, čím to je, a mávnu nad tím rukou, protože za pár měsíců právě ti, co se nejvíc chodí strkat, už budou vědět, jak to tu chodí. Úplně náhodou ta stejná paní má taky problém s tím, že ukr. děti budou chodit do NORMÁLNÍCH tříd ve škole. Některý lidi jsou prostě takový ![]()
continuity ja to tak ani nepochopila, jen pisu moje myslenky k tomu, proc me rano ta zenska nastvala :)
Kauzu PBIS jsem ted moc nesledovala. Tak jsem to dohledala na DP. To je teda na nic.
Smlouva mela skoncit v srpnu 22. Tady je vyjadreni Kolare.

dynda no presne, ja si vzdycky predstavim, ze bych prchala s 1 taskou z rozbombardovaneho mesta a hned me ty stesky prejdou...
Lamicka podepis tu petici, jestli můžeš.
Ta smlouva byla na dobu určitou s koncem letos v srpnu. Nebylo potřeba ji vypovídat, resp. zdejší spolky buší do kompetentních už od září, jak to tedy bude. Protože ten kapacitní problém tady a na Petřinách je extrémní a to bylo ještě před valkou. To jen k tomu, že magistrát a radnice dělají, co můžou. No nevím. ![]()
Přesně. Já i dost podrobně vím, jaký to je někam přijít jako matka s ničím a dítětem (nejbližší rodina) nebo přijet na druhý konec světa, kde na tebe nikdo nečeká a začít od nuly.... Já tyhle řeči zatím zaznamenala jen od lidí, co nic takového nikdy nezkusili. Oni jsou teda o dost ochuzení, tím se uklidňuju. Já mám plus mínus spočítáno, kolik do mě vrazili cizí lidi v rámci různých způsobů pohostinnosti, když jsem cestovala. K tomu vyčíslení mě přiměla tahle nevraživost. Až mě bude někdo hodně štvát, tak mu to řeknu a takový závistivec na místě padne.
dynda no včera jsem dovezla věci do šatníku a myslím, že Nora Fridrichová se s tím moc nemaze.
Nějaké matce vytáhla z ruky krabici s legem (kterou si prostě vzala z kufru mého auta), že to půjde dovnitř a standardním způsobem.
Já to na jednu stranu to strkani chápu, ale bez těch kordinatorek, které to trochu rovnají, by to fakt nešlo. Navíc málokdy je ten s nejostřejšími lokty ten nejpotřebnější a poslední co kdo potřebujeme, aby se na tom ještě prizivili kadejaci překupníci.
continuity na P6 je problem s kapacitou v konkretnich skolach, neni to problem cele P6, i kdyz samozrejme deti je hodne vsude. Pokud ta skola ma specialni program, tak je tam naval. Napr. na Cermakovi se losuji do 1. tridy i spadove deti, protoze vsichni chteji do bilingvni tridy nebo programu zacit spolu. Petriny neznam, ale muze byt tim. U nas na skole jeste kapacity jsou, ma povest skoly, kde je dril a jede se na vykon, tak tam hodne rodicu nechce deti davat.Radni pro skolstvi je na P6 skvela, pro deti a skoly dela maximum a hodne veci posunula k lepsimu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my