Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:24

dynda na to stačí normální míra empatie, ne? Já se nepovažuju za nějak extra empatickou osobu, a žádné takové zážitky jako ty nemám, málokdy opustím svoje "pohodlí". Ale když si představím, že bych měla někam takhle odjet sama s dětmi a jedním kufrem, v tom lepším případě, tak mnou jímá hrůza, je mi úplně blbě. 

Offline jerry
11153 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:24
Reakce na barbucha:

Vykořenit ty lidi, aby se jim nedávali moc dohromady a nespikli se... hezky do cizího prostředí kde nikoho neznaj a noví sousedi je ani znát nechtěj... rozeštvat, rozesrat, to uměj dobře.

Si představ že tě ze zařízenýho bytu/domku v úrodný krajině, mírnýho podnebního pásma, od známejch lidí, vodvezou postrkem do nějaký prdele v ledový Sibiři, kde ti přidělej v lepším případě holobyt s tureckým hajzlem a eště tě naženou na otrockou práci za pár šupů (pokud vůbec). To je snad lepší zdechnout.

Tady jde navíc o občany jiného státu - to znamená, že jim jako Putler odebere občanství Ukrajiny a "přidělí" ruské? Tohle je samo o sobě podstatně větší prů..., než kdyby to dělal u svých vlastních občanů.

Offline Pinot Noir
29790 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:41

Evaeva přesně. Vždycky si představím sebe, jak bych se úplně zhroutila a byla vyřízená a nepoužitelná. Sestra ubytovala Ukrajinku s čtyřletým dítětem, po pár dnech teda odjela jinam za známými. Mezi prvními věcmi se opravdu zajímala, kde by jí spravili nehty, ale ségra říkala, že je měla olámané, ošklivé, utíkala delší dobu, nejdřív z Kyjeva do Lvova, ale když se tam dostala, začalo bombardování tam, takže další útěk. Ale taky během 24 hodin stihla odpovědět na tři pracovní nabídky a zajímat se o školku pro syna. Bylo jí 26 let! Já ještě v 25 akorát celé noci pařila a pak to dospávala na přednáškách.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:47

Pinot Noir no přesně. Fakt nevím, co bych dělala. Možná bych se taky zajímala o to, kde sehnat fén na vlasy, protože by mi to přišlo jednodušší než ta školka

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:50
Reakce na jerry:

Tady jde navíc o občany jiného státu - to znamená, že jim jako Putler odebere občanství Ukrajiny a "přidělí" ruské? Tohle je samo o sobě podstatně větší prů..., než kdyby to dělal u svých vlastních občanů.

​To máš pravdu. Jestli nemaj obojí občanství (což třeba na tom Doněcku mít můžou, možná jim ho dali rusáci preventivně), tak je to takový to zavlečení, ne?

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:16

Sweet Potato Díky, to se bude na Výtoni hodit :-)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:25

Evaeva 

Hele já nevím, pro mě je to nepochopitelný, tak se snažím si vysvětlit proč. Asi empatie končí, jakmile se ty cizí lidi přiblíží na dohled a zhmotní se. Proč někomu vadí, že do třídy budou chodit třeba 3 Ukrajinci, že pro ně nebudou extra třídy? Počítám, že v září už budou ty děti ve třídách mluvit česky.

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:25

barbucha mestecko jak malovany

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:28

jerry barbucha 

Psalo se, že jim berou doklady, takže občanství neobčanství, to je, jak když jim vezmou celou identitu. Si představ, že se ocitneš v Rusku a jediný, co bude dokládat, že jsi bývalý Ukrajinec, je tvoje paměť.

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:33

barbucha nekde jsem cetla, ze Rusove nuti lidi brat si rusky obcanstvi, ale uz si nepamatuju, v jaky souvislosti. Mozna slo o nejaky mensiny na Krymu po ty okupaci, ze kdyz nechteli odejit, museli si zazadat o rusky obcanstvi, aby tam mohli zustat. Uz fakt presne nevim. Pak se to samozrejme prezentuje, jak jsou lidi nadseji, ze se muzou stat Rusama.

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:35

dynda to bude dokladat mozna i misto, na kterem se ocitnou, a zpusob, jakym s nima budou jednat.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:36

Tohle je hodne dobrej vhled do hlavy prumerne Rusky. nedostatek botoxu a neodstupne filtry na instagramu jsou prece mnohem vetsi katastrofa nez nejaky mrtvoly na Ukrajine

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2022 15:41

dynda nechápu to stejně jako ty

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 16:43

barbucha tvl, koukam, ze Murmank jeste neni nejhorsi moznost. Co asi ceka lidi v Cecensku...

Nejvíce Ukrajinců míří na Sibiř, další pak na Kavkaz, ale také do samozvané Čečenské republiky.

Offline jerry
11153 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 17:55
Reakce na Pinot Noir:

Mezi prvními věcmi se opravdu zajímala, kde by jí spravili nehty, ale ségra říkala, že je měla olámané, ošklivé, utíkala delší dobu, nejdřív z Kyjeva do Lvova, ale když se tam dostala, začalo bombardování tam, takže další útěk. Ale taky během 24 hodin stihla odpovědět na tři pracovní nabídky a zajímat se o školku pro syna.

​Plně jí chápu - pokud bych se chtěla jít někam po takové anabázi ucházet o práci, tak bych se taky snažila dát do svého "standardu", abych se u pohovoru necítila blbě. 

Offline Sweet Potato
40152 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 18:22

razorblade Nemůžu si předplatit filtry.  No, bylo by to hodně k smíchu...

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 18:29

razorblade hlavne ze za to nemuze jeji vlada svym konanim, ale zly Zapad svou nenavisti. A o ty zapadni produkty porad stoji, pres vsechnu propagandu.

Offline Pinot Noir
29790 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 18:32

jerry no právě. Ale tak daleko někteří prostě nedohlédnou.

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 20:27

Kokoska 

Jo, zlý Západ.  Tak ať se natírá sádlem, pokud ho rusáci eště všechno nesežrali. A ksicht ať si vycpe bramborou, pokud jim nějaký zbyly. Proč se ty důry nespokojej s výtečným ruským zbožím? Vlastenky!