Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline continuity
42740 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 10:45

Lamicka u nás zadnej speciální program není a stejně se s odřenýma ušima loni dostaly akorát spádové děti. Teda jsou tam ti waldorfove, ale to je úplně mimo tuto diskuzi, tam většina dotčených rodičů děti dávat stejně nechce. Petřiny obě mají speciální program, ale co jsem pochopila je problém i do normální třídy. Před třemi lety jsem chtěla přestoupit starší na červený vrch ( do páté běžné třídy) a vůbec tam neměli misto, řešila jsem to s velkým předstihem celý rok a stejně to neklaplo. Tak nevím, kde jsou ty prazdnejsi školy, ale ty kolem nas to fakt nejsou. A to se tady staví nová čtvrť, první etapa 218 bytů, s ukončením na konci roku. No můžeme sice doufat, že se tam nebudou stěhovat rodiny s detmi, ale moc bych na to nespoléhala. 

Ty čísla o 900 ukrajinských dětech mám právě od Kubíkové. Psala to na Facebooku. 

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 11:02

barbucha to přesouvání "nevhodných" či jak to nazvat obyvatel co nejdál na východ je tradiční ruský styl. Zrovna jsem ráno četla, co bylo po 2. válce v Podkarpatské Rusi. Připojení k Rusku teda dost připomíná obsazení Krymu a vyhánění inteligence a odsuny na Sibiř a do Donbasu, kde se budoval průmysl, takže vlastně na nucené práce, proběhly taky.

Edit - našla jsem ten článek

https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/pribehy/soveti-prinesli-do-podkarpatske-rusi-bidu-mazlavy-hranaty-chleb-komisarek?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Offline continuity
42740 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 11:30

Treba tady. Nejvíc volných míst ve školách je v Moravskoslezském kraji, ale zároveň tam zůstalo nejméně uprchlíků. ( To byl článek myslím včera). 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-sef-hejtmanu-kuba-prichazi-druha-etapa-uprchlicke-krize-hledani-prace-a-skol-198119

Hlavně je o tom potřeba mluvit bez té negativní konotace, že kdokoliv vidí jakýkoliv problém, je proti Ukrajine, pomoci Ukrajincům nebo nemá s nima dostatečný soucit. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 11:34

continuityNene, každej s jiným názorem si chce kopnout, je hyena a patří zastřelit. Adorovat se musí!

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 11:57

Kokoska 

Jo, je to jejich tradice Vykořenit ty lidi, aby se jim nedávali moc dohromady a nespikli se... hezky do cizího prostředí kde nikoho neznaj a noví sousedi je ani znát nechtěj... rozeštvat, rozesrat, to uměj dobře.

Si představ že tě ze zařízenýho bytu/domku v úrodný krajině, mírnýho podnebního pásma, od známejch lidí, vodvezou postrkem do nějaký prdele v ledový Sibiři, kde ti přidělej v lepším případě holobyt s tureckým hajzlem a eště tě naženou na otrockou práci za pár šupů (pokud vůbec). To je snad lepší zdechnout.

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 12:13

barbucha Fakt strasny. A jeste si muzes predstavovat, jak se v tom tvym dome roztahuje nejspis nejaky zaslouzily hovado. A tomuhle my jsme se 40 let meli klanet. A nekteri by si to snad jeste radi zopakovali.

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 12:40

Kokoska 

Tak samozřejmě. Už jsem kolikrát pomyslela na ty lidi, co nechali pěkně zařízený byty bytama a zdrhli s igelitkou... jak jim tam ihned nalezla nejrůznější svoloč a nenechala kámen na kameni. Co tam toho muselo zůstat! Se vsadim že ty svině co posílaly z Běloruska ty pračky a ledničky, to tak z půlky pobraly právě v těch opuštěnejch bytech... (a to můžem mluvit o štěstí, protože tam ani nemusely nikoho zabít!)

Offline Kokoska
34680 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 12:49

barbucha vsadim se, ze jim rekli, ze jako soucast zoldu si muzou vzit, co najdou. Valecna korist. Pardon, vlastne odmena za specialni operaci.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 12:59

continuity ale vy nebydlite na P6 ne? 

Offline continuity
42740 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:11

Lamicka bydlíme, proto o tom tolik vím. 

Offline Karja
44478 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:15

barbucha No jasně jinej kraj jinej mrav, já myslím že to tak jako nějaký lidi co aspoň někdy navštívili třeba Prahu chápou;-). My jsme teď potkaly se segrou Ukrajince na vyšlapu. Hele my hrůza, fakt hrůza, prostě takový ty dlouhý bundy pět let starý, voslapany bagančat, a oni ty světlý krátký perovky, nalíčený, pak jsem se ještě k nim zmokly schovaly před deštěm u domu, kde bydlí, a já říkám ,,ty vado, teď nám ještě donesou kafe a to bude trapas,,. A kousek od nás bydlí v takovém lesním hotelu já tam občas jezdím s holkama a taky jim to všem tak sluší, teď ty světlé barvy v tom lese, no to je úplně nápadný, ale mě to spíš nutí k tomu se zamyslet nad sebou než nad nima! Což bych doporučila těm ostatním lidem taky;-)

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:37

continuity ja si te zaradila k Uhrinevsi nebo Hostivari, ani nevim proc, ted jsem si rikala, ze to asi bude spis ta P6 :)) 

No a na Kulataku bude novych 93 bytu. Uz ted je to v obchodech skoro na uslapani a o autech nemluvim. 

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:42

Karja 

Jo, neni nic špatnýho na tom, když je člověk upravenej Ony ty Ukrajinky maj trochu jinej styl, to zas jo... já třeba tolik na makeup nedám, a nehty mám 90% z roku bezbarvý... ale ať, pořád lepší Ukrajinka s manikurou než bába s květákem a volámanejma nehtama (zejména na nohách - v létě lahůdka). Ne že by to tady bylo nějak extra hrozný, naopak se to značně vylepšilo a pořád vylepšuje... Já souhlasím zejména s tím závěrem, ať si každej pozvedne náladu jak umí. Beztak to stojí za starou bačkoru všecko. 

Tak se mi zdálo, že se zrovna nám tady tohle téma hodí

Offline 999
19721 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:45

barbucha Pod tu Pekárkovou se podepisuju :-).

Offline continuity
42740 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:54

barbucha ja teda včera ty uprchlice viděla ve větším množství na vlastní oči a nijak extra nastrojené mi nepřišly. Nevím, kde se vzala ta představa, že nosi minisukne, značkovou kabelku a podpatky. Na cestu, která bude trval kdovijak dlouho se spaním nekde na sedačce ve vlaku, bych předpokládala spíš tenisky a pohodlné oblečení a zhruba tak to před satnikem i vypadalo. 

Nehty jsem jim teda nezkoumala, ale taková běžná směska žen to byla, stejná jak v našich ulicích. Kdyby je vypustili na Václaváku, ničeho si nevšimnu, dokud neotevrou pusu. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 13:58

Sweet Potato Můžu poprosit o odkaz na ten obrázkový slovník? Díky

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:01

Kokoska 

hele zas na druhou stranu, ty přesídlený lidi aspoň poznaj svět. A v takovým Murmansku je krásně

https://twitter.com/boninska/status/1513899328447864832

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:07

continuity 

Tak já si všímám v mhd, že jsou víc namalovaný, načesaný, o nehtech nemluvě, a to oblečení nemaj tak sportovní jak jsme zvyklí my... jinak ty podpatky atd. budou asi nadsázka, leda by to dostaly až tady třeba z toho šatníku. No proč ne, proto to tam nosíme.

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 13. dubna 2022 14:19

Tvl mužici se překonávají. Tohle nebejvalo ani za Brežněva

Alexandr Mitrofanov@AlexandrMitrofa
RF, Moskva. Opoziční aktivista Vladimir Kara-Murza odsouzen na 15 dnů vězení.
Důvod: v přítomnosti hlídky policie "změnil trajektorii své chůze".