Pošta, poštové služby, kuriéri...
Takže technické důvody, proč balíkovna nedoručila zásilku: Nemáme lidi, balíky se rozvážet nebudou. Nazdar.
Dneska má přijít další, tak jsem zvědavá...
hlavně, že peníze si vezmou. A to máme do Vánoc ještě měsíc. Co budou dělat 15. prosince? Budeme to chodit vyzvedávat do depa nebo rovnou k odesílateli? ![]()
continuity Tak vtip o nové službě "vyzvedni si u odesilatele" je už docela fousatej ![]()
corallinejá se snažím vše objednat zavčas, abych tohle nemusela řešit, ale očividně přijde čas, kdy bude potřeba řešit dárky už v srpnu.
Kokoska Ale aspoň jsou upřimný!
Ceska posta toho ma vazne asi hodne, dneska jsme meli ve schrance 3 dopisy pro sousedy pres ulici, pro nas nic. Jestli uz musi najimat lidi, kteri neumi cist a neznaji cislice, jde do tuheho. Na schrankach mame jmena, na plotech cisla, jeste ze trefili ulici!
coralline
hlavně, že peníze si vezmou. A to máme do Vánoc ještě měsíc. Co budou dělat 15. prosince? Budeme to chodit vyzvedávat do depa nebo rovnou k odesílateli?
Tyhle doručovací služby začínají připomínat naše silničáře, který každoročně zaskočí sníh v zimě.
Kokoska Tak podobně u nás funguje pošta už od léta, řešila jsem něco, kde jsme si s protistranou vyměňovali doporučené dopisy, a mně chodily vždycky zhruba po měsíci, zválené a mokré, nebo viditelně rozmáchané a usušené. A máme předplacený časopis, vždycky mi přijde mail, že byl odeslán, a tak za týden až dva se objeví ve schránce.
Včera jsem objednávala alzu a vůbec to nešlo do alzaboxu (mám ho kousek), jenom na adresu, ale až za týden (potřebuju to ten den, kdy by to mělo dojít), nebo na pobočku 20 km od nás (tam to doručí snad včas).
Balíkovna a zásilkovna v posledních týdnech jde týden a déle. Ještěže tou Alzou končí moje vánoční nákupy a nic jiného už snad nebudu potřebovat do určitého data.
Myrtila jeden cas jeste dorucovala nejaka sluzba, uz si nepamatuju jak se to jmenovalo. Nosili treba vyuctovani za telefon. Vlastne teda nenosili, nechavali to lezet pred barakem na schodku u vchodu, protoze na rozdil od posty nemeli klice od domu, bylo to jeste v minulem bydlisti v dome s osmi byty, schranky byly uvnitr v chodbe.
Zázrak! Dneska DPD doručilo balík do mnou vybranýho boxu!
Možná přece jen kapku pomohlo, že jsem na ně ječela v telefonu, v mailu i na Facebooku ![]()
Jo a nevíte, podle čeho stanovuje Notino placení předem/placení dobírkou? Vyzvedávání vždy tamtéž tj. na Andělu.
Před pár dny jsem objednávala pro snachu balíček - normálně to šlo jako na dobírku, platba při vyzvednutí. Potvrzení že je připravenej přisvištělo hned následující den.
A včera objednávám znova a hle, při stejným vyzvednutí už prošla jen platba předem. Druhá objednávka byla asi třikrát dražší... Já moc nerada platím předem anžto to vede vždycky jen k prodloužení dodací doby, když už mají peníze v ruce tak prodejce nic nehoní... a taky že připraveno - na rozdíl od předešlýho - ještě nemám.
barbucha spis zalezi, jaky kuryr zrovna jede. Dost pochybuju, ze si nekdo precte mail, svola svoje hochy, varuje pred pani Barbuchovou a durazne doporuci vstricne a ochotne jednani.
Kokoska já myslím, že musíš ječet přímo na toho kurýra. Protože když ječíš na něj, je dost šance, že si na něj budeš stěžovat, když to nedoveze a nedivila bych se, kdyby na to byly vázané nějaké odměny.
Evaeva ja vlastne kuryry moc nevyuzivam, mam pocit, ze v tech par pripadech prijel od DPD pokazde nekdo jiny. Na druhou stranu Karja mela sveho jednoho, tak nevim.
Kokoska já už si nechávám všechno rovnou dávat do boxu. Ale jinak ti na něj přijde číslo, takže mu můžeš zavolat a důrazně mu vysvětlit, kam to má dát
Jinak sem jezdili někteří několik let, ty už mě taky znali.
Evaeva ja mam blizko jedny klinovy remeny a jednu zasilkovnu, tam uz jsem taky znama firma. Boxy vyuzivam min, protoze tam taky musim autem a je to tam na kratsi dobu. Takze vlastne jen Zbox nebo Alzabox blizko u dcery, ze by mi tam v nejhorsim dosla. Ale stejne je to vyhoda. Co ja se kdysi nabehala, nastala ve frontach, jeste s nejistym vysledkem kolikrat, spoustu casu to sezralo...
Kokoska my tu právě máme v docházkové vzdálenosti boxů asi milion, dvoje nejbližší hnízda asi 100m, takže už nechci čekat na kurýra ani zjišťovat otvírací dobu poboček. Ty boxy mi hodně zjednodušují život.
Najčastejšie objednavam do balikoboxu na obrovskom parkovisku, kde to mám z domu najbližšie a tento týždeň mi 2 zásielky dali do balikoboxu na inom sídlisku, vzadu za kvetinarstvom, v slepej ulici, kde si zrejme nikto nič nedáva posielať, tak asi aby nebol smutný.
Evaeva no to je jasny, kdyz to mas u nosu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje