Pošta, poštové služby, kuriéri...

31. května 2015 15:38
Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 21. října 2024 00:10

slniecko ježiš, jak to dopadlo?

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 21. října 2024 02:10

Pinot Noir už by mala byť vo výdajni, uvidim zajtra.

ale teda, som veľmi rada, že sa to nestalo v lete v tých horúčavách

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 21. října 2024 09:37

slniecko copak tam bylo, nějaké dobrůtky ?

Offline Hanna6
93 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:02

Balík adresovaný na jeden soukromý zámek  jsem poslala přes Packetu. Za dva dny mi volá majitelka zámku, že dostala avízo od Packetu, kód pro vyzvednutí,  ale v aplikaci se objevilo, že balík byl doručen na faru,  která je ve vesnici vzdálené 1,5 km od zámku. Na zámek balík nedorazil a  na faře  není.  Po dvou telefonických reklamacích, a zdržujících rozhovorech se Z, stále nevím, kde balík je.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 21. října 2024 21:24

Samantha parfémy:)....ale už sú doma

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 22. října 2024 14:11

slniecko tak to by bylo fakt blbý, nechat je upéct...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 23. října 2024 13:34

DPD mi zašantročilo balíček, živá paní operátorka sice neví, kde se balík nachází, ale zítra mi ho doručí.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 28. října 2024 16:06

Objednala jsem něco z MaS a zadala doručení do Z-boxu. Za tři dny mi zásilkovna psala, že adresa není zadaná, že ji mám opravit (měli pravdu, zadalo se tam jenom město a ještě diakriticky blbě). Adresu jsem opravila na ten Z-box. Za tři dny zpráva, doručíme Vám zboží domů na adresu toho Z-boxu. Dnes mi paní volala, jeslti budu doma, že mi vezou balíček

Řekla jsem, že je to adresa Z-boxu, že tam nebydlím. Tak prej mi zítra zavolá znovu a kdyžtak to dá do nejbližší výdejny... No asi si to můžou rovnou nechat, proto mám Z-box, protože do jiné výdejny se spíš nedostanu... ufff

Uznávám, že chyba je na straně obchodu, který má očividně chybu na stránkách.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 29. října 2024 13:30

Noo, tak podruhé mě nezastihli na adreseZ-boxu, tak balík dali do provozovny. Ta má ale otevírací dobu přesně v hodiny kdy jsem na druhém konci města...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. října 2024 13:37

Takže živá paní operátorka dpd nelhala a balíček dorazil a dorazilo i sklo na poštu a nic mu nebylo. Dnes jsem objednala poslední vánoční dárek a mám hotovo. Vánoční pohoda, klídek, rozjímání může začít. :D  Do Vánoc zbývá 55 dní  10 hodin  22 minut.

Offline Aranel
6339 příspěvků moje polička 29. října 2024 16:35
Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 13:58

V pondělí večer těsně před zavírací dobou jsem šla na poštu poslat balík, vánoční dárek, tak jsem potřebovala, aby to do Vánoc došlo. Pošťačka mi doporučila něajké expres dodání, za asi 160 korun. Ok, souhlasila jsem a zaplatila. Balíček došel ve středu, všechno bylo v pořádku. 
K tomu jsem v úterý odpoledne objednala něco z eshopu k nám na poštu, poštovné bylo dokonce zlevněné za asi 40 korun... a balík dorazil taky ve středu. 
Tak mi připadá, že když prodej losů na přepážce moc nejde, pošťáci místo toho doporučují aspoň drahé poštovné

Offline Raduza
příspěvků moje polička 19. prosince 2024 14:14

DPD mi dnes doručilo balík místo na výdejní místo v Praze do Budějovic. Respektive nedoručilo, protože ho odeslalo jako nedoručitelný zpět odesílateli. Ach jo.

Operátorce na lince jsem musela napovídat, aby vůbec zjistila, že je balík někde jinde. Jestli se jim ho povede doručit správně nikdo neví, pokusí se. 

Šlo to z Háemka, v aplikaci se jim teda adresy doručovacích míst zobrazují prapodivně, jako třeba Alza box Pardubice, adresa u toho pražská i PSČ a takový různý kombinace.

Tak nevím kdo to podělal, ale byl tam dárek pro dceru a jsem dost vytočená.

Online jerry
10917 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 14:47

Myrtila 

On je v tom rozdíl - ty jsi posílala normální balík (ne přes balíkovnu, tj. s aplikací). 
Ale z eshopu ti balík posílali balíkovnou, tj. s aplikací.

Cenový rozdíl je obrovský, a jistota dodání přes balíkovnu rozhodně větší. Posílám vše přes balíkovnu a dojde obvykle následující, nejpozději 3. den.

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 19. prosince 2024 14:56

jerry No, posílala jsem balík do ruky. Ale fakt mě pobavilo, že v té panice, že před Vánoci to všechno půjde strašně dlouho, nebo kdo ví, jestli to dojde včas, to šlo asi nejrychleji, co jsem zažila i z toho e-shopu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2024 21:17

jerry balíkovna letos fakt válí, ale i pošta Objednala jsem si z Lidlu balík do ppl boxu, který bůhví proč jel nakonec poštou. Radši jsem ho teda přesměrovala do obchodu, ať neskončí na poště, ale byl tam druhý den

Offline Aranel
6339 příspěvků moje polička 26. prosince 2024 10:34

Evaeva jerry Zásilkovna taky jela jak dráha.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2024 10:44

Aranel to teda! Asi pět balíčků a každý ve stylu večer podáno, ráno dodáno A žádné změny kam, všechno pěkně před domem.

Offline Jitka77
1861 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 18:22

Zásilkovna zdražuje. Balíček Mezi námi vyjde od 20. února na 89,- korun.

Offline Samantha
3203 příspěvků moje polička 21. ledna 2025 19:17

Jitka77 Fascinuje mě, jak vždycky, když se nějaká služba rozšíří do obecného užívání, tak ji majitel zdraží. 

Jako když si člověk měl zvolit mezi 69 (zásilkovna) a 89 (většina daších kurýrních služeb), tak zvolil tu levnější (pokud nebyl problém s výdejním místem). Takže automaticky musela mít zásilkovna hafo zakázek a tím pádem mohla být levná.

Nyní to opět vypadá na kartel, jako telefonní operátoři.

Lidi nebudou brát jen Zásilkovnu, ale cokoli. Takže méně zakázek. 

Ale asi nemám dostatečné ekonomické vzdělání...