Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:33
Reakce na Hoolinkah:

já ateista nejsem, takže můžu být naštvaná bez pokytectví. a jsem. 

přijde mi to opravdu hrubě přes čáru, daleko za zástěrkou marketingu (je to něco dost jiného, než když zkoušeli, co vydrží zákazník v kauzách toblerone nebo opavia piškoty), ubohé, podbízivé, zbytečné. a to nejsem řek. být řek, tak budu nasr..á! až na půdu. a to ateista neateista.

edit: protože opravdu nechápu, proč by mi měl vadit řekněme arabský týden v lidlu s měsícem nad mešitou. pokud takové věci někomu vadí, nechci ho mít poblíž, natož mu vycházet vstříc jejich zakrýváním.

Offline Kokoska
34298 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:37

Napsaly jste tu vlastně všechno, co mě kolem toho taky napadlo. Žíly mi to nerve, nejlíp moje pocity vystihla Hoolinkah v poslední větě. Proč tak připitomělé ústupky, je to nutné? Kdybych si chtěla koupit nějakou typickou potravinu z Turecka, určitě bych nečekala a nepožadovala obal s umazaným půlměsícem na mešitě. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:42
Reakce na Hoolinkah:

"Jaký je rozdíl ve vymazaných křížích na kostelech na Santorini a vymazaným Slánský m na fotografii s Gottwaldem..??"

To první je marketingový tah, to druhé politická manipulace. Tím neříkám, že mě to neštve, ale rozdíl je v tom pořád veliký. Lidl chce prodat dvoje produkty novým zákazníkům, Gottwald a jeho lidi se netajili touhou kroutit lidem krky.

Pro mě tohle zdaleka přesahuje marketingový tah a rysy politické manipulace tam vidím docela zřetelné. Možná je to jenom kolektivní blbost a neschopnost příslušného oddělení Lidlu? Následované demagogickým výstupem mluvčí?  Každopádně je to hloupé a zbytečné rozdmýchávání nesnášenlivosti v už tak dost rozjitřené době. Vyzmizíkovaný měsíc nad mešitou by mi vadil úplně stejně.

Offline Ounz
20381 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:49

Já se teda přiznám, že než se o tom začlo psát, vůbec sem si toho nevšimla..asi sem ignorantka. Kříže na obalu jogurtu by mě hledat nenapadlo..

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:54
Reakce na Ounz:

Mě by taky nenapadlo hledat kříže na obalu jogurtu, ale kdybych ten jogurt měla v ruce, tak je dost možné, že bych si "něčeho divného" na obrázku místa, které znám, asi všimla. Ale i kdyby ne, prostě teď se to provalilo a já Lidl a jeho "hájení náboženské neutrality" (!!!) fakt nechápu.

Offline Ounz
20381 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:56
Reakce na domenica:

No, samozřejmě že to není ok, jen, že teda někdo to musel hodně zkoumat..

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:57
Reakce na domenica:

"Pro mě tohle zdaleka přesahuje marketingový tah a rysy politické manipulace tam vidím docela zřetelné."

No ve finále to tenhle efekt zjevně má, ale to nic nemění na tom, že to Lidl dělá pro prachy. Pro politickou manipulaci nemá důvod. To, že to má nepěkný ideologický přesah a že to tím vytváří nadbytečné problémy, s tím naprosto souhlasím.

Akorát se teda přiznám, že bych byla ráda, kdyby stejné emoce vzbuzovaly třeba i kampaně, co se umisťují na předních příčkách Sexistického prasátečka. I to přesahuje marketingový tah a hnusně to podkopává důstojnost a suverenitu určité skupiny obyvatel...

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 01. zaří 2017 23:58
Reakce na Jiná Realita:

Jo, to chápu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 00:03

to bylo pořád keců, jak nás multikulturalismus a multivšechno obohatí ... až nás ochudil i o křížek na jogurtu 

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 00:08

Co s tím má multikulturalismus společnýho? Multikulturalismus přece nediktuje Lidlu, jak maj vypadat obaly od jogurtu.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 00:11
Reakce na Hoolinkah:

nadsázka 

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 00:14
Reakce na Jiná Realita:

Ok.

Denně vídám komentáře podobnýho ražení (ne tady), co jsou myšlený vážně, tak už asi vyskakuju jak čertík z krabičky...

Offline Kokoska
34298 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 00:16
Reakce na Jiná Realita:

Zřejmě obohatil tu anglickou pětiletou křesťanskou holčičku, kterou vrazili do muslimské pěstounské rodiny. Ono se teda nedá věřit všemu, co si člověk na netu přečte, ale přijde mi divné tvrzení, že v roce 2017 není náboženství pro výchovu podstatné. Jasně, nemělo by, ale proč by dítě mělo třeba přijít o Vánoce? 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 00:55
Reakce na Kokoska:

No, ale neni smutnejsi, ze krestanska holcicka prisla o maminku, protoze ta se o ni jaksi nestarala? A neukazalo se pak nahodou, ze si maminka trosku vymyslela? 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 01:12
Reakce na Setare:

pro mě je zásadní, že zazní ta věta o tom, že náboženství v 21. století nehraje roli. což prohlásí vládní poradce pro výchovu o rodině, kde dle dostupných informací chodí ženy zahalené  aneb se mi zdá, že i v 21. století sakra záleží na tom, v jakém náboženském prostředí vyrůstáte, ať se to snaží ateističtí představitelé států napříč zeměkoulí relativizovat nebo zlehčovat sebevíc. naprostá většina obyvatel planety, i když to tak v čr nevypadá, pořád něčemu věří a podle toho směřuje své civilní životy, formuje okolí, a především děti.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 11:03

Offline barbucha blogger
35288 příspěvků moje polička 02. zaří 2017 12:06
Reakce na Jiná Realita:

"no já nevím, když si to domyslíte, tak jaká skupina zákazníků si z principu nekoupí věc k jídlu, na které je fotka řeckého kostela s křížem?"

Třeba podobně zásadová skupina, jako tihle studenti: http://www.lidovky.cz/studenti-londynske-univerzity-nechteji-znat-platona-ci-kanta-protoze-jsou-bili-gfu-/zpravy-svet.aspx?c=A170110_135600_ln_zahranici_fas

Rasisti a xenofobové totiž, světe div se, nejsou jenom mezi bělochy, eh pardón, mezi kavkazoidní populací.