Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Korsičanka blogger
13496 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 20:01
Reakce na :

výborný a trefný príspevok

Ale vyvolávající mrazení v zádech. Já sama vidím ve škole, že i deváťáci papouškují názor svých pomýlených rodičů. A to se týká názorů na Židy, o nichž nic neví až do 7. tř., kdy se jim objeví v dějepise, na Romy, na víru, na morální zásady...A už jsem tam, co Jiná Realita 

13496 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 20:25
Reakce na :

Možná v názorech na hudbu, oblečení a jídlo, ale ostatní názory jsou u nás na venkově ve 100% přejaté, bohužel:(

13496 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 20:32
Reakce na :

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 20:32

Právě mi volala babička, že jednu velikou svíčku, kterou jsem o ní poslala na hrob dědy a ona ji tam včera dala, někdo ukradl. Už se kradou i svíčky z hrobu, to je neuvěřitelný 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 20:45
Reakce na moninika:

To me mrzi, ale bohuzel nic novyho, veci z hrobu se u nas (ted myslim na tech dvou hrbitovech, kam davame veci) kradou zcela bezne. Fakt nechapu, vzdyt to ani nejsou veci, ktery by clovek vyuzil nejak jinak, to tem lidem neni blby si tu ukradnutou svicku dat na ten "svuj" hrob? Nebo co s tim pak delaji, berou si to domu? 

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 20:46
Reakce na Setare:

ja to pamatuju uz kdyz jsem jako dite chodila s babickou, fakt si to proste daji na svuj hrob:-O

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 20:54
Reakce na Setare:

Fakt co asi není přibité nemá dneska šanci  My jsme svíčky teď přivezli ze zahraničí, kde Dušičky drží ve velkém a prodává se tam k tomu hodně věcí a babičce se ta obrovská hodně líbila, tak ji to celkem mrzí. Asi prostě lidi chtějí vydělat/ušetřit i na svíčkách, nechápu  No nic, koupím další.

Offline rasaNori
8870 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 21:11
Reakce na moninika:

Zname umrela dcera, mela DMO, a ten krasny venec co ji donesli na hrob jim taky nekdo slohl. Lidi jsou hovada

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 07:59
Reakce na Jiná Realita:

v situaci, kdy spd volilo nemalé množství obyvatel a ortel se hřeje na výsluní, mi tato debata přijde trochu...absurdní?

zajímalo by mě, kolik z vás si uvědomuje, že byste takto měli udat tak minimálně každé desáté rodiče, protože dělají doma v podstatě to samé, možná v menší intenzitě. jen to nedávají na youtube.

rodiče-voliči ksčm, pohrobka silné zrůdnosti, taky nevychovávají děti k ničemu pěknému a jsou morálně závadní (nebo imbecilní, protože jim to nedochází, to je prašť jak uhoď), jinak by takovou stranu nemohli volit, což je jistě dobrý podnět ke zvážení. naneštěstí tu stranu u nás nezakázali, ale co se týče morální pokleslosti, je to možná horší než spd.

mnozí rodiče kradou a děti to učí (trestný čin, stejně jako u rasismu, nedělejme rozdíly). měly by se odebrat děti všem zlodějům? a co vrahům, podvodníkům. určitě někteří z nich nedávají dětem dobrý příklad a vedou je k trestné činnosti.

začínám mít pocit, že nám nebudou stačit dětské domovy. protože jen oddělení od rodičů samozřejmě přinese nějaké ovoce. rodiče těžko názor změní.

a potom už to začíná být...tak trochu děsivý.

A opet, nikdo nepsal o odebirani deti, to neni jedina moznost socialky. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 08:58
Reakce na Mutziputzi:

a co by měla dělat?

chodit do rodin a vykládat dětem, že komunisté jsou špatní? že krást se nemá? snažit se přemlouvat rodiče, aby je neposílali krást do podchodu před hlavákem v brně? to bude mít zaručený úspěch. zejména v případě, kdy rodiče jsou recidivisti, třeba dvacetinásobní.

nehledě na to, že by sociálka musela začít zaměstnávat tak asi několik set tisíc úředníků, aby všechny závadné rodiny zvládli oběhnout. 

20970 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 09:10
Reakce na Jiná Realita:

Já nejsem sociální pracovnice, žebrající děti recidivistů by asi v podobných rodinách zůstávat neměly, ale předpokládám, že sociálka disponuje i jinými mechanismy, regulace sociálních dávek, když teda represe, ale ano, chodit a domlouvat, proč ne. Nemluvím o dětech komunistů probůh, o dětech rasistů už ale ano.

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 13:33

Nu a zde se nám naskýtá otázka, chceme-li stát silný nebo slabý.

Stát, který nám nalinkuje první poslední a při odchylce zasáhne pomocí svých orgánů i represivně... můžeme si to (poslech nevhodných písní) klidně převést třeba na očkování. Nebo na povinnou předškolní docházku. Nebo na schvalování jména pro potomka. Nebo na cokoliv, co nám stát přikazuje a co nám už (něco a některým) leze na nervy a domníváme se, že jde o zásah do soukromí...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 13:43
Reakce na :

já jsem četla někde zajímavý názor...

co kdyby tak náhodou španělsko vystoupilo z eu, a katalánsko tam chtělo zůstat. a proto by se chtělo odtrhnout. následně by bili voliče, zavírali místní vládu, všem by hrozilo 30 let za velezradu a tak. jestli by taky představitelé eu tvrdili, že jde o vnitřní záležitosti španělska a všichni by se dívali jinam. jestli by všichni křičeli, že takový stát by nikdo nemohl uznat.

20970 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 13:44
Reakce na barbucha:

K tomu očkování, nebudu tvrdit že je to z mý hlavy, ale dost by pomohlo, kdyby se z povinnosti očkovat dítě dalo vyplatit, příjem do rozpočtu pěkně a bijovnice proti by ztratily mně velice otravující téma. Na spoustu povinností by velice kladně zapůsobila možnost se vyplatit. Místní extrémistky prosím nepište mi kolik by koštovala pedofílie nebo vražda, prosím.