Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 14:21
Reakce na :

Mně by spíš zajímalo, jak si fungování nezávislého katalánského státu do budoucna představovali ti, co vyhlásili nezávislost. Že je ostatní státy a nadstátní celky uznají? EU? USA? Jaký měl být plán dalšího vývoje? Že se Španělsko svým celkovým přístupem k aktuální situaci i historicky z velké části na současném chaosu podílí, to mu nikdo neodpáře, ale vyhlášení nezávislosti s velmi diskutabilní legitimitu je dost hazard s obyvateli Katalánska.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 14:22
Reakce na Mutziputzi:

Jakože finanční částka za neockovani by byla natolik vysoká, pardon motivační, že si to rodiče rozmyslí?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 14:24
Reakce na Krehutka:

Není to úplně rovnostářský přístup, ale měla by být dostatečně motivační no

20970 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 14:25
Reakce na Krehutka:

Myslím, že přesně tohle si většina Katalánců právě uvědomuje

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 14:41
Reakce na :

Katalánsko je na tom ekonomicky docela dobře, nedivila bych se, kdyby je štvalo, že je ostatní méně vyspělé části táhnou dolů. Ta nespokojenost tam asi byla, jen se to nedostalo do zahraničních médií.

Jinak teda s tím uvězněním mohli dopředu počítat, protože tohle nemohlo Španělsko nechat bez odpovědi, dost nebezpečný precedent. Na místě katalánského premiéra bych asi místo vyhlašování nezávislosti využila politický kapitál po té tvrdé reakci Španělska na referendum a snažila se získat podporu jiných států dopředu. Jako teď už to asi pro nikoho neskončí dobře.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 15:04
Reakce na :

Taky by mě zajímal názor mlčící většiny. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 15:07
Reakce na Mutziputzi:

Nevím, jestli jsi někdy byla v kontaktu s neočkujícími bio matkami, ale obávám se, že očkování je pro ně dost zásadní téma. Ač obecně vypadají tak lesanovitě, až by jim člověk dal pětikačku, živí dýněmi a jáhlama, ale na "zásadní" položky se nebojí vydávat astronomické částky (nosící šátky z biovlny, bosoboty z ekokůže, služby duly, kurzy rozvoje ženství etc.).

Offline viktorka_od splavu
49396 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 15:09
Reakce na Pavlena:

presne. skupiny blbych a majetnych maji prevapive velky prunik;-)

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 15:48
Reakce na Pavlena:

Hodne tech neockujicich biomatek, alespon v mem okoli, dalo deti naockovat ve chvili, kdy se dozvedely, ze nenaockovane deti neprijmou do statni skolky. Ono je neco jineho jednorazova porizovaci cena nositka a pravidelna mesicni platba za soukromou hlidaci skupinu (nenazyvam to schvalne skolkou), ktera muze rozpocet rodiny pekne zatizit.

20970 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 16:12
Reakce na :

Ockovaci prukaz?

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 16:45
Reakce na :

Pediatr potvrzuje papir pro skolku. Vyzaduji to statni a profi soukrome skolky. Ruzne detske skupiny a kluby, ktere funguji jako skolky, ale skolkou vlastne nejsou, to potvrzeni mit nemusi, tak ho nevyzaduji.   

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 18:02

ja myslim ze vsichni ti katalanci meli spatnou vychovu. tady proste spanelska socialka zaspala:D

Vrahu! 

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 18:13
Reakce na Krehutka:

"Katalánsko je na tom ekonomicky docela dobře, nedivila bych se, kdyby je štvalo, že je ostatní méně vyspělé části táhnou dolů. "

Tohle si myslí kdekdo, třeba severní Itálie má podobnej názor na jižní oblasti...

Osobně jsem pro to, nikoho násilím nedržet. Však Slováky jsme taky nemlátili ani nepozavírali  Praha by sice, co se volebních výsledků týče, byla taky výhodná samostatná, ale zas - nejsme Západní Berlín, nás by nikdo nepodporoval. 

Nakonec i to Skotsko to radši vzdalo... Ale Španělsko udělalo chybu, bych řekla, tou nevlídnou reakcí. Možná si nevšimli, že Franco už umřel!

Offline Dadoo
11708 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 21:08
Reakce na barbucha:

Mám podobný názor. Jsem přesvědčená, že kdyby Španělsko nevyhrotilo situaci svým silovým jednáním, nemuselo to teď takhle blbě dopadat.

V dnešní době bych od vyspělého demokratického státu očekávala spíše dialog a vyjednávání, než přímou agresi proti nezanedbatelní části obyvatelstva. To mi tedy moc civilizované nepřipadá.

Dcera jedou za dva týdny do Barcelony na prodloužený víkend. Doufám, že to proběhne v klidu 

Offline Candance
5634 příspěvků moje polička 03. listopadu 2017 22:51

ted se projevim jako blbec ale ja se vazne ptam, jaky je rozdil mezi vyhlasenim nezavislosti Kosova a Katalanska? Kosovo podporovalo USA a EU? Ale proc?

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. listopadu 2017 00:41
Reakce na Jiná Realita:

Tohle bude dobrý test inteligence voličů Ano, pán se v lednu chystá znovu kandidovat v senátních volbách.